Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hol fussunk a belvárosban? Kifulladásig.

Most, hogy a Margitsziget „futásilag” „csökkentett üzemmódban” várja a futókat, körbenéztünk, hogy hol lehet futni a belvárosban és egy kicsit a belvároson túl.


Margitsziget

Azért, mert a rekortánpályát épp felújítják, még nem igaz, hogy nem lehet futni a szigeten. Egyrészt futhatunk egy ajánlott és kijelölt útvonal mentén, a Margitsziget közepén és a még le nem zárt északi oldali futópályán. Másrészt, ha hajlandó vagy fizetni a sportolásért, akkor használhatod a MAC atlétikai pályáját is (1000 Ft/alkalom). 

Városmajor

Az idén felújított Városmajor park új 585 m hosszú, 140 cm széles rekortán futópályája este is bátran használható. Van közvilágítás és új térfigyelő rendszer. A Városmajor lett az a park, ahol figyelmet szenteltek a szabadfutás (free running) híveinek, ugyanis itt található Magyarország első parkourpályája. A free running tulajdonképpen egy szépen kivitelezett, a mozgás szépségét és dinamikáját hangsúlyozó akadályfutás – mondom ezt azoknak, akik nem tudnák. A futópályák mellett szabadtéri fitneszgépek, pingpongasztalok, felújított teniszfal és focipályák is várják a sportolni vágyókat.

 

Vérmező

A Budai vár és a Déli pályaudvar szomszédságában található Vérmezőn kb. 3000 métert tudunk egy hosszra lefutni. Nem ez a park a legszebb, a legzöldebb, legoxigéndúsabb parkunk, és nem ez a park a legkedvesebb futóterepünk, de futóknak túlélésre nem rossz ajánlat.

Gellért-hegy

A Gellért-hegy nem a legkönnyebb futóterep, így inkább azoknak ajánlom, akik bírják a hegymenetet és a terepfutást. Ebben az esetben, jó kondícióval akár 4,5 kilométert is futhatsz, mint ahogy azt a Salamon futónapra kijelölt útvonal is mutatja.

Vérhalom tér

Nem hosszú, de az ott lakó budai polgárok biztos örültek annak, hogy a Vérhalom téren kiépült egy 400 méteres rekortán futópálya. Esti levezetőnek tökéletes.

Kopaszi-gát

Az általam igen kedvelt Kopaszi-gáton patkó alakban kb. 3 km távolságot lehet egy hosszra lefutni. A futószakasz északi oldalán egy kb. 500 m hosszúságú rekortán futópálya található kellemes környezetben. Akinek meg kajakozni, kenuzni támad kedve, az tegye ezt az  LSE kajak-kenu szakosztályában.

Orczy-Kert (Park)

Nos, a Magyar Természettudományi Múzeum és a Bárka Színház szomszédságában található, madárbarát Orczy-kertben nincs rekortánpálya. Van viszont nagy park, nagy tó, 400 méteres salakos atlétikai pálya és kb. 1000 méter hosszú „erdei”futóösvény.

Városliget

A Városliget – mindenki ligete – most még biztosan futható. Egyre jobban a liget nyakára ül a Múzeumi Negyed megvalósítása, így nem lehet tudni, meddig lehet élvezni ezt a nyugodt városi zöldszigetet. De futni még lehet, magabiztosan, kb. 3000 méter hosszú parki ösvényeken.

Népliget

Budapest egyik legnagyobb közparkjában, több parki futóösvényen, 2-10 km közötti távokat lehet futni. A liget szélén található sporttelepeken lehetőség van más sportágak, például tenisz és foci gyakorlására is.

Rákos-patak partja (Zugló)

Igazságtalan lennék a zuglóiakkal szemben, ha nem említeném meg kedvenc futóhelyüket, a Rákos-patak partját. Az ún. patakkör kb. 10 km hosszúságú a Kerepesi út és az M3-as közötti szakaszon.

Tovább


Sosem nézett ki ilyen jól a Gellért-hegy

A hétvégén volt ugye a Múzeumok Éjszakája, melynek során az egyik leglátványosabb esemény kétségtelenül a Gellért-hegy tövében zajlott. Fénnyel festették be a hegyoldalt, az ún. fényvarázslat Herman Ottóra, a híres polihisztorra emlékezett. Azt írják, hogy azért volt ez nagyon extra, mert a Kiégő Izzók alkotócsoport a világon elsőként vállalkozott rá, hogy egy girbegurba sziklára komponáljon fényfestős műalkotást. Az animáció Herman Ottó életét és munkásságát tárta fel képekben. 

Amúgy Herman Ottó emlékév van most, azért. 

(Ide kattints, ha követni szeretnéd a blogunkat!)

Tovább


Reblog