Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szuper őszi képek: a Városliget madarai

Ilyen és ehhez hasonló repülő tüneményekkel találkozhat a munkába igyekvő ember, ha elfelejt leszállni a troliról és aztán kénytelen átsétálni az őszbe boruló Városligeten.

Fotók: Balogh István - Konceptofon

Amennyiben több madaras képet is megtekintene, akkor ide kattintson! Ide pedig akkor, ha a blogunkat szeretné követni!

Tovább


56 golyónyomos épület 1956-ból

Először csak általában fotóztam romos épületeket, de észrevettem, hogy sok közülük golyónyomokat visel. Aztán eszembe jutott még pár olyan "megsebzett" épület is, amire már korábban felfigyeltem séta közben. Ezeket tudatosan kerestem. A legtöbb golyónyomot a 6., a 7. és a 9. kerületben láttam, jellemzően azokon az utcákon és tereken, ahol intenzívebb fegyveres összecsapások voltak 1956-ban.

Ezek a golyónyomok szép lassan eltűnnek, ami jó is és rossz is. Jó, mert megszépül a város és nem nyomasztanak tovább a kellemetlen emlékek. Rossz viszont azért, mert így eltűnik egy figyelmeztetés, hogy a fegyver nem játék. S talán mire ezek a golyónyomok mind eltűnnek, már nem lesz olyan generáció sem, aki háborúról vagy fegyveres forradalomról tapasztalatból beszél. Ezért tartottam fontosnak megörökíteni a forradalom (vagy világháború) tünedező nyomait. Persze ez a gyűjtés nem teljes, hisz még rengeteg 56-os és II. világháborús emlék van Budapesten, amit még dokumentálni kellene. Tudok még olyan helyszínekről, ahova eddig nem sikerült eljutnom, de a tervem az, hogy folytatom a gyűjtést.

Fotók: Balogh István - Konceptofon

Térkép a helyszínekről, nagyban itt lehet megnézni!

Mind az 56 kép megtekintéséhez ide kell átkattintani.
(Info, Facebook és mailcím itt, ide pedig akkor érdemes kattintani, ha nem akar lemaradni budapesti híreinkről!)

Tovább


Beszél a tégla

Pompás kooperáció veszi kezdetét a Konceptofon bloggal, melynek készítője, Balogh István fáradhatatlanul és éles szemmel dokumentálja környezetét és annak apró részleteit. Ennek eredménye egy nagyon hangulatos és izgalmas (bocs, kicsit elcsépelt jelzők, de tényleg hangulatos és izgalmas) fotóblog. A jövőben átveszünk tőle néhány, tematikus egységbe rendezett képet és videót, de az összesért mindenképpen érdemes átkillekni a oldalára (itt a Twittere követhető, itt pedig a Facebook-oldala).

Ez itt az első gyűjtemény, melyben feliratok láthatók téglafalakon és hagyományos falakon. Nem minden fontos üzenetet sikerült megfejtenünk, de amit igen, azt a kép fölé írtuk. Aki bármit tud a feliratokról vagy arról, hogy vajon mit akarnak üzenni nekünk, kommentáljon vagy írjon a jobb alul látható mailcímünkre. Több ilyen kép itt.

Mari kurva
tégla
Buzi suli
tégla
Neumann N vagy Neumann 11
tégla
R kereszt B 1890
tégla
Ezt nem tudom elolvasni, ha valaki igen, kommenteljen
tégla
Jó kezekben az ország! Évente 100 fagyhalál (kisebb helyesírási hibákkal)
tégla<-- Működik
fal
I left my (he)art in Budapest
fal

(Valamennyi kép copirightos, nem használhatók fel szabadon. Akit érdekelnek a képet, írjon a tulajdonosnak.)

Tovább


Reblog