Mit gondolsz, hol található ez a majdnem fügefaliget a bulinegyedben?

park kert közpark Erzsébetváros Nagydiófa utca

Az eldugott kis park évtizedeken keresztül a nyújtott nyugalmat, friss levegőt és csendet a parkot körbeölelő házak lakóinak. Az utóbbi években a Dob utca felől megnyitott parkoló a Dob utca felől szinte láthatatlanná tette a kertet.

Az tudott róla, aki itt lakott, vagy a Nagydiófa utca felőli kocsmákból, boltokból helyekből kilátott rá. A park nyugalmát nem nagyon zavarta semmi, kutyasétáltatók és gyerekek keveredtek időnként a zöldbe. 

Pár évvel ezelőtt felröppent a hír, hogy Erzsébetváros önkormányzata átépíti a Klauzál teret, és az ott található játszóteret áthelyezi ide, a Nagydiófa–Dob–Wesselényi utca házai által körbeölelt parkba.

Majd tavaly hermetikusan elzárta a lakosság elől. 

Idén nyáron munkálatok kezdődtek a parkban, amiről bővebb felvilágosítást nem lehetett kapni, azon kívül, hogy lesz itt egy jó közpark. A munkálatokból is csak a Massolit kávézóból lehetett látni, sejteni valamit.

park kert közpark Erzsébetváros Nagydiófa utca

Mára látható, hogy a fák védelme mellett vélhetőleg újrafüvesítéssel megújul a terület, és használható zöld felülettel gazdagodik a parkokban egyébként kevésbé gazdag VII. kerület.