Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A legjobb gyereknapi programok

Nagyon sok gyereknapi program várja a gyerekeket és szüleiket hétvégén. Ezekből kiemeltük a legjobb, legérdekesebb belvárosi rendezvényeket.

Gyereknap gyermekhap Rehab Critical Mass ezer lámpás éjszakája

A Király utcai Minipoliszban, ami egy olyan különleges játszóház, ahol a gyerekek kipróbálhatják a felnőttek dolgait – benzinkutat, fodrászatot, közértet –, gyereknap alkalmából családi tízpróbát rendeznek.

Gyereknap gyermekhap Rehab Critical Mass ezer lámpás éjszakája

Az Akvárium, az Erzsébet téren, szombaton 10.00 órakor nyitja meg kapuit a gyerekek előtt. A skacokat az Alma együttes, Kovácsovics Fruzsina, a MintaPinty Zenekar, a Kaláka és az Apacuka zenekar szórakoztatja amjd. Az előadások és koncertek mellett kézműveskedésre, ügyességi játékok kipróbálására és a Pöttyöslabda szervezte piknikre lesz lehetőség.

Gyereknap gyermekhap Rehab Critical Mass ezer lámpás éjszakája

Gyereknapra időzítette, és milyen jól, a Pagony Kiadó a Nyári Pagonyfesztet, aminek a Petőfi Irodalmi Múzeum ad helyet. A fesztiválon ott lesz Berg Judit a Rumini-sorozat 8. kötetével, bemutatkozik a Graffaló rajzfilm, és lehet majd találkozni több kedvenc íróval és illusztrátorral.

Gyereknap gyermekhap Rehab Critical Mass ezer lámpás éjszakája

A hagyományos városligeti Gyermeknapot a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat szervezi, több színpadon. A Madách Musical Táncművészeti Iskola és Szakközépiskola diákjai a Gulliverből, míg a Budapesti Operettszínház előadói más musicalekből adnak elő részleteket. Őket Malek Andrea váltja. Nagykövetségek is bemutatkoznak a rendezvényen. A nemzetek utcájában a kulturális intézetek mutatják be országuk kultúráját, gasztronómiai sajátosságait. A kultúrprogramok mellett a Magyar Lovasterápia Szövetség lovasterápia-bemutatót tart. Az 56-osok terén a Baptista Szeretetszolgálat szervezésében Mini Csemete-koncert lesz.

Gyereknap gyermekhap Rehab Critical Mass ezer lámpás éjszakája

A Millenáris PlayKID-Minimax gyereknapon közel száz ingyenes játéklehetőséggel, nyári sípályával, ugrálóvárral, arcfestéssel és kézműves programokkal várják a családokat. Az aktív programokat zenei koncertek és színházi előadások színesítik. Itt lesz a Fabula Bábszínház, Halász Judit, Gryllus Vilmos és a Palacsinta zenekar is.

Gyereknap gyermekhap Rehab Critical Mass ezer lámpás éjszakája

A MÜPA Cifra Palota XXL - Gyermeknapján zenekarok és színházi meseelőadások várják a gyerekeket,az épület előtti szabad területen, a Fesztivál színházban és az Átriumban is. Az egész napos kültéri programon kreatív várjátékok és foglalkozások adnak lehetőséget a gyerekkezek ügyesedésére.

Gyereknap gyermekhap Rehab Critical Mass ezer lámpás éjszakája

A Várkert Bazárban vasárnap egész napra játszótérré alakul át a Reneszánsz kert. A Majorka Színház, a Forrás néptáncegyüttes, a Csurgó zenekar, a Kutyakölkök és még sokan mások szórakoztatják a gyerekeket a színpadon. A produkciók mellett kézműves foglalkozások, arcfestés és egyéb kreatív játékok várják a gyerekeket.

Gyereknap gyermekhap Rehab Critical Mass ezer lámpás éjszakája

A Gozsdu udvarban kézműves foglalkozásokkal, játszósarkokkal, kisállat-simogatóval, Trambulinnal és zumbázással várják a családokat. 

Gyereknap gyermekhap Rehab Critical Mass ezer lámpás éjszakája

A hétvégére időzítették a III. Rehab Critical Masst, a fogyatékossággal élők – mozgásukban, látásukban, hallásukban, beszédükben vagy mentálisan akadályozott emberek -, valamint a velük szimpatizáló ép barátaik, ismerőseik, szövetségeseik felvonulását. A menet a Clark Ádám tértől az Erzsébet térig vonul, ahol a nagyszínpadon Till Attila, Fenyvesi Zoltán és Kovács Patrícia vezetik a programokat. Az előadók között találjuk a Kiyo Kito Taiko dobosait, a Szilvási Gipsy folk Bandet, a Meszecsinka együttest, Rapstars kerekesszékes rappereket, Barabás Lőrinc zenekarát, a ZOOM és a Republic együtteseket. .

Gyereknap gyermekhap Rehab Critical Mass ezer lámpás éjszakája

És végül a gyermeknaphoz kapcsolódva idén 6. alkalommal rendezik meg az Ezer Lámpás Éjszakája országos jótékonysági koncertsorozatot. 2015-ben a bejelentett eltűnt gyerek száma megközelítette a 17 000 főt. Ezekre az eltűnt gyerekekre gondolnak az 56-osok terén szombat este. A rendezvényen Szabyest, MDC, Kökény Attila, Korda György és Balázs Klári, ByeAlex és a Slepp, Cserpes Laura, Nagy Feró és a Beatrice Akusztik és a Kállay Saunders Band koncertezik. 21.50-kor 10 000 világító lufit engednek a magasba.

Fotók: programturizmusinfo.hu ; elevengyerekek.hu, minimatine.hu

Tovább


Budapest-videó Kiss Csaba a Rehab Critical Mass ötletgazdája szemével

Tegnap lezajlott a 2. Rehab Critical Mass. Kaptunk egy videót, amelyen Kiss Csaba, a Rehab Critical Mass ötletgazdája szemével, kamerájával láthatjuk Budapestet, gyönyörű légi felvételekkel mixelve.

Tovább


Hétszázezer lufival érkezik a 2. Rehab Critical Mass. Programok

Idén ismét lesz Rehab Critical Mass. Méghozzá vasárnap. A rendezvény, amely nem(csak) az „ép” emberekről szól, hanem azokról a hátrányos helyzetű emberekről is, akik mozgásukban, látásukban, hallásukban, beszédükben, mentálisan akadályozottan élnek vagy halmozottan sérült emberek. De persze nemcsak róluk szól, hanem rólunk is, akik közt élnek, és akik vagy tudunk velük mit kezdeni, vagy sem, vagy tudjuk segíteni őket mindennapi életükben, vagy sem.


De mindezt sokkal jobban megfogalmazzák az érintettek ebben a Belga feldolgozásban.

A Rehab Critical Mass szervezői egy közel 2 milliós csoportot segítenek az érdekérvényesítésben, kooperációs készségük fejlesztésében és össztársadalmi elfogadásukban.

Olyan embereknek segít, akik nem tudják egyenlő esélyekkel képviselni saját magukat, akik nem tudnak egyenlő esélyekkel részt venni a mindennapi életben.

A Rehab Critical Mass szervezői olyan akadálymentesítést végeznek, ami nemcsak az akadályok fizikai megjelenését, hanem a másképp gondolkodást is jelenti.

Az idei fesztivál erőssége az is, hogy nagyon színes kulturális, közösségi és fejlesztő programkínálattal várják a közönséget.

A rendezvényen fellép a Söndörgő, a Republic, a Gentry Sultan, a Rutkai Bori Banda, az Eszterlánc, Beck Zoli/30Y, a Hősök zenekarok és még sokan mások.

Önálló műsorral lép fel a Roll Dance Budapest Kerekesszékes Kombi Táncegyüttes. A Tánceánia Együttes-Artman Egyesület fogyatékosok közreműködésével mutat be egy előadást.

A koncertek és előadások mellett lesznek érzékenyítő programok, a Piros kakaóval fényvisszaverős díszek készítésére lesz lehetőség. A Nemzeti Közlekedési Intézet KRESZ-parkot épít, és kitelepül a Láthatatlan kiállítás is. És persze hogy szabad az ölelés, a Free Hugs hozza a szabadölelés-projektjét. Az Everness sátorban „chill out” babzsákokban lehet majd henteregni. A Spinners kerekes székeseknél graffitibemutató lesz. A lánchídon pedig 700 000 lufi emelkedik majd a magasba.

A 14 órakor a Clark Ádám tértől induló vonulásra a „Nemadomfel” csapata taxikkal, a Rickshaw riders riksákkal segíti a felvonuláshoz szállítani a résztvevőket.

Tovább


Reblog