Ha koncert,

…akkor Tudósok Kamikaze Parti  szombat este a Trafóban. A jövőre 30 éves zenekar a kelet-európai poszt-punk avantgárd egyik legszívósabb túlélője. A Tudósok zenekart drMáriás alapította Újvidéken 1986-ban. Zenei világukat a szabad jazz, a morbid költészet, a zajzene és a punk-funk-diszkó elemei hatják át. A szombati koncert vagy Kamikaze Parti, hosszú idők óta az egyik legnagyobb szabású Tudósok-koncertnek ígérkezik. A parti vendége lesz a Taiko Dobolda, amely japán dobjaival fogja táncra perdíteni a népet! 

Ha vásár,

….akkor Krétakör-garázsvásár. A Krétakör január végével elhagyja eddigi székhelyét, a Bázist, ezenkívül átalakul, van, aki elmegy, van, aki marad. A változások apropóján megválnak dolgaik jelentős részétől. Ezeket a menő krétakörös cuccokat lehet megvásárolni szombaton 10-16 óráig a Krétakör-garázsvásáron!

Ha mozi,

…akkor még a hétvégén tart a Budapest Pride LMBTQ Filmfesztivál a Kolor, Hátsó kapuban. A fesztivál kiemelt célja az LMBTQ emberek reprezentációjának és láthatóságának növelése Magyarországon. A filmfesztivált több kísérőrendezvény, beszélgetések és kiállítások gazdagítják.

Így például szombaton este a Fogasházban rendeznek egy, a fesztiválhoz kapcsolódó bulit, ahol a legmeghatóbb, legviccesebb, legizgalmasabb LMBTQ témájú filmeket lehet majd megnézni, ha lemaradt volna bárki is a héten vetített filmekről. A mozizás után pedig a Deck Attack és a Szkafander DJ pörgeti a lemezeket. 

 Ha tánc,
…akkor a SzólóDuó Nemzetközi Táncfesztivál. Az idén több mint 120 pályázatból 27 versenyprodukciót válogattak be a 2015. január 15-17. között megrendezendő versenyprogramba a MU Színházban.