Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Iskolai tűzfalfestészet

Ha a Kliknek nem sikerül feldobni a gyerekeket, akkor majd megteszik azt a tűzfalfestmények.  Az elmúlt héten átadott tűzfallal együtt a városban már nyolc iskolában örülhetnek a festett falaknak a diákok, az iskolai dolgozói és a gyerekek szülei.

A Neopaint csoport elmúlt héten átadott több mint 1000 m²-es alkotása a város legnagyobb tűzfalfestménye lett. Az Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskolába festett képen Vidák Zsolt grafikája látható, aki részletgazdag, Rotraut Susanne Berner népszerű böngészőinek világára emlékeztető, vidám, humoros alkotásaival a fiatalok nagy kedvence. Júliusban a művész több grafikáját láthattuk a Telepen a My little Budapest című kiállításon. 

Az erzsébetvárosi „Dobsuliba” házhoz jön az erdei iskolák hangulata: az idei szezonnyitásra készült el a magas hegyek ölelésében megbúvó csónakázó tavat ábrázoló festmény.

Valamikor tavasszal előzte be a testvériskoláját az Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Általános Iskola, ahol a suli belső homlokzatára önmagát tükrözve, mintegy folytatólagosan festették falra magát az épületet, borostyánnal színesítve.

Az erzsébetvárosi tűzfal-rehabilitációs program részeként tavaly a Hernád utcai Baross Gábor Általános Iskola kapott 700 négyzetméteres felületen egy nagy mesevárost. A képen perspektivikusan a mindennapi élet tevékenységeit, többek között dolgozó embereket, autószervizt, focimeccset, folyón evező kajakosokat, parkban piknikező embereket és sárkányeregetést ábrázoltak.

Az előző falfestményektől leginkább a Madách Imre Gimnázium oldalára festett kép tűnik ki. Az itteni illusztráció eltérően az előzőektől, nem a természethez, a játékos hangulati ábrázolásokhoz, a mindennapi cselekvésekhez nyúl, hanem a hetedik kerület egyik emblematikus ütőerét, az Erzsébet körutat ábrázolja

A Dohány utcai általános iskolában is a Dob utcai festmény hangulatára emlékeztető festmény van, de itt patak csörgedezik, heveredni hívó patakparttal.

Még a tűzfal-rehabilitációk hajnalán, 2011-ben festette ki virágokkal a Színes Város csoport az ELTE Bárczi Gusztáv Gyakorló Iskola udvarán található tűzfalat.

2014 szeptemberében pedig a XVIII. kerületi Kandó Téri Általános Iskola szánkózódomb melletti, fás-füves tér közepén álló, fehér kis épületének falaira festettek erdei tájat a Színes Város csoport alkotói.

Fotók:

Alsóerdősori képeket köszönjük Fazakas Pálmának!

Többi kép: Szerkesztői fotók, Neopaint, Színes város fotói
 

(Ha a világért sem maradna le posztjainkról, ide klikkoljon!) 

Tovább


Meseváros az iskolafalon!

Erzsébetvárosban ismét megújult egy tűzfal, ezúttal a Hernád utcai Baross Gábor Általános Iskolában.

A Neopaint Works alkotócsoport által megálmodott tűzfal-rehabilitációs program tavaly indult útjára, majd a VII. kerületi önkormányzat felkarolta a kezdeményezést. A Neopaint és az önkormányzat közös munkájának eredménye ez az újabb, közel kézilabdapálya nagyságú (700m2) megfestett tűzfafelület.

A tűzfalfestmény témáját - meseváros - leginkább az alapozta meg, hogy az iskolaudvar szűkösségét figyelembe véve, az elkészült kép óriás felületen közelről, és alulról nézve is jól érvényesüljön. Így az alkotók egy olyan mesevárost festettek, ami minden gyerek számára szerethető legyen.

A meseváros az élet mindennapi tevékenységeit ábrázolja, parkban piknikező embereket, sárkányeregetést, autójavítást a szervizben, focimeccset, kajakosokat a folyón...stb. A kép különlegessége az a perspektívikus ábrázolás, amely mint egy megdöntve ábrázolja a képzeletbeli kisvárost. A képen a legkisebb részletekig minden ki van dolgozva, megfigyelhető például, hogy minden épületnek, szereplőnek meg van a saját árnyéka, amely még jobban kiemeli a kép térhatását.



A Tűzfalrehab program keretén belül az idén még két további tűzfalfestmény fog elkészülni a Neopaint csoport által belső-Erzsébetvárosban. A jövő héten kezdődő tűzfalfestés témáját, a Rubik-év adta!

Tervezés, és teljes kivitelezés: Neopaint Works alkotócsoport
Támogató: Erzsébetvárosi Önkormányzat
Partner: Trilak Festékgyártó kft.

A Neopaint Works csoport facebook oldala: www.facebook.com/neopaint
A Neopaint Works csoport budapesti tűzfalfestményei: https://www.flickr.com/photos/neopaint/sets/

Fotók: Neopaint Works

Tovább


Legfrissebb bejegyzések

Reblog