A belvárosi polgármesterek nem szeretnek ott lakni, ahol irányítanak

A belvárosi polgármesterek nem szeretnek ott lakni, ahol irányítanak. Legalábbis ez derül ki, abból a felmérésből, amit az itthon.hu végzett, arról, hogy a városrészek vezetéséért felelős első emberek vajon ott élnek-e, ahol dolgoznak. 
A 23 budapesti kerületből, ötben nem lakik helyben a kerület vezetéséért felelős polgármester, mégpedig a város legzajosabb negyedeinek vezetői.

Így él, tulajdonképpen a bejárós életformát választotta Vattamány Zsolt, Erzsébetváros, Szentgyörgyvölgyi Péter Belváros-Lipótváros és Hassay Szófia Terézváros polgármestere is, akik inkább a a budai-hegyekben pihenik ki a hivatali fáradalmakat.

polgármester lakóhely munkahely kerület budapesti kerületek

A ferencvárosi polgármester, Bácskai János nem ment Budáig, ő megelégedett Kispesttel, ahol a Wekerle telepen találta meg jelenlegi lakóhelyét.

A belvárosi polgármesterek közül a legigazibb hazafi Kocsis Máté, aki helyből irányítja a kerületet.

Tovább


Íme a CET-ről átkeresztelt Bálna logója: a hajó/bálnafarok

Pár napja, még az árvíz tetőzése előtti 12-i budapesti közgyűlésen hangzott el, hogy a közraktárakat, azaz a CET-et átkeresztelik Bálnára, az egésznek pedig új, kicsit zavarbaejtő logója lett. Az előterjesztésből kiderült: a főváros megkapta a CET, azaz a volt Közraktárak (új nevén Bálna) épületére a használatbavételi engedélyt, úgyhogy megnyitható.

CET azaz Bálna
A CET-ből lett Bálna (Fotó: Origo)

Amint a hír megjelent a sajtóban, azonnal elkértük a fővárostól a papírhajóra emlékeztető logót, illetve a CET-Bálna átkeresztelés szükségességéről szóló dokumentumot. Megkérdeztük azt is, hogy miért voltak elégedetlenek a CET elnevezéssel és alakították át Bálnára.

A sajtóreferensektől egy dokumentumot (= Előterjesztési Kiegészítés) kaptunk, amit Bagdy Gábor főpolgármester szignózott. Eszerint a CET elnevezés a korábbi beruházó, a Porto Investment Kft. leleménye. Ám miután a Porto Kft.-vel a beruházás megvalósítására irányuló szerződés megszűnt, a cég – folytatódik az indoklás – kifogásolni kezdte a CET elnevezés használatát. És mivel a Főváros elejét akarta venni a későbbi jogi bonyodalmaknak, átkeresztelte a CET-et Bálnára (a cet amúgy nagyobb kategória, a cetek rendjébe tartoznak a bálnák és a delfinek). A közgyűlésen be is mutatták a logót, amit azóta kicsit kipofoztak, ma pedig elküldtek nekünk. Íme:

BálnaA Bálna logója: papírhajó vagy bálnafarok?  (Forrás: Főpolgármesteri Hivatal)

Arra sajnos nem kaptunk választ, hogy az egész projekt logója miért emlékeztet inkább egy papírhajóra és nem egy helyes bálnára (bár gyorstesztünkben volt, aki a bálna farkára asszociált).  A CET Bálna egyébként több mint két éve tátong üresen, eredetileg 2010 augusztusában kellett volna átadni.

(Ide klikkeljen, ha nem szeretne lemaradni posztjainkról!)

Tovább


Reblog