Éppen a metró tetején álldogáltunk, amikor arra lettünk figyelmesek, hogy egy ábrándos tekintetű fiatalembernek bekapta a lábát a mozgólépcső. Íme a horrorisztikus elemeket is tartalmazó, de happy enddel végződő történet képekben:
beragadt lábFotók: Hajdú D. András
A srác bal cipőjének az orrát kapta be a mozgólépcső, mert kicsit elbambult és nem emelte fel időben a lábát. Pedig direkt megnéztük: piktogram figyelmezteti a metrózókat, hogy a lépcső végén nagyot kell lépni. Nem merjük elképzelni, mi lett volna, ha strandpapucsot hord vagy netán kutya.
beragadt lábEgy másik utas erős lélekjelenléttel rácsapott a stop-gombra, mire a mozgólépcső megállt. A fiatalember tanakodott kicsit, majd úgy döntött, biztos ami biztos, kilép csapdává változott cipőjéből.
beragadt lábFél perc múlva már a hangosbemondó is reagált a történtekre, és odaküldött egy metrószakembert.
beragadt láb
A szakember megérkezésééig a fiatalember a várakozás izgalommal teljes pillanatait élte át.
beragadt láb
Végül két percen belül megérkezett a metrószakember (nem akarta, hogy lefotózzuk), intézkedett, mire a mozgólépcső elkezdett visszafelé mozogni, melynek következtében kiszabadult a cipő. A orrán és a talpán olyan zúzódásokat szenvedett, hogy a fiatalember elgondolkodott, hogy kidobja és inkább vesz helyette egy újat. A lábujjaiban nem esett kár, fürgén távozott a metróból.

(Ide érdemes kattintani, ha a jövőben nem akar lemaradni  a posztjainkról.)