Elkezdődött a farsangi szezon. A belvárosban egyik farsangról a másikba lehet menni, egyik jelmezből a másikba öltözni. Senki se lepődjön meg majd azon, ha az elkövetkező 2 hétvégén furcsán felöltözött alakokkal találkozik az utcákon. Összegyűjtöttük azokat a farsangokat, amikről már most is tudunk.

Szombaton a Mika Tivadar mulatóban Nagy Farsangi Ciki Buli lesz V/DJ Delgado & Disc Bobbyval. A cél az, hogy minél ízléstelenebbül kell felöltözni. A minimum öltözet a 70-es évek pamut mackónadrágja sportzokni-magassarkú-blúz kombinációval. Lehetőség szerint tömegközlekedéssel vagy gyalog kell érkezni. A ruhaköltemények mellé pedig garantáltan ciki zenéket kever DJ Delgado és Disc Bobby. 

A G3, az új Gödör kicsit hasonló ízű Retró jelmezbállal jelentkezik, ahol minden a retró jegyében zajlik majd. Beöltözni nem kötelező, de érdemes, mert a legjobb jelmezes jutalma egy havi bérlet a G3-ba. A bál alatt a 80-as és 90-es évek legjobb és legrosszabb zenéit DJ Donald Rágó és DJ E. T. biztosítja. A tombolán olyan retrótárgyakat lehet nyerni, mint a Commodore 64 gépek. A gasztrovonalon zsíros deszka, Traubi, Márka, Kőbányai Világos és Jaffa várja a fogyasztani vágyókat.


A következő héten a Mika Tivadar újráz, és Szesztilalompartit rendez Vissza a 20-as évekbe címmel. A farsangon a 20-as évek jegyében kell ruhát választani, nem lesz sikk a rojtruha, a revolver, elengedhetetlen kellékek a gyöngysorok, kalapok és tollak a hajban! Ezen az estén mindenki lehet a végzet asszonya vagy maga Al Capone.  A cipők alá valót DJ Mezősimán simán keveri.

14-én bekapcsolódik a bálozási idénybe a Petőfi Irodalmi múzeum is, ahol „farsanGI mulaCCSág Valentin-napon címmel, rózsaszín szívekkel és titkos üzenetekkel lehet elkápráztatni a partnereket. A farsangi programban lesznek apró színpadi jelenetek kortárs írók, Karafiáth Orsolya, Szabó T. Anna, Tóth Krisztina, Kemény István, Krusovszky Dénes és Dragomán György szerelmes szösszeneteire. A zenei programok közül a Szombat esti láz és a Slágermúzeum (karaokeshow) közül lehet választani. Lehetőség lesz irodalmi rapid randira, horoszkópelemzésre és minden másra, ami egy farsanghoz szükséges, tombola, kukkolda, rózsaszín jövő, avagy szerelmi jósda tuti tippekkel, és természetesen jelmezverseny is. 



Várhatólag a jövő heti legígéretesebb farsangi partit a Szépművészeti fogja megrendezni, ami egyben a múzeum zárópartija is lesz. Ez egy utolsó lehetőség arra, hogy egy bohém éjszakát tölthessen bárki a Szépművészetiben. A zenét Žagar DJ Set, Headshotboyz és Crimson szolgáltatja. A partihoz absolut Warhol koktélok járnak. És kötelező dress code van. Mindenki maga választhat a reneszánsz, a pop art, az impresszionizmus és a barokk ikonikus alakjai közül. A legkreatívabb jelmezben érkezőket zsűrizik és díjazzák!