Újabb köztéri „dizájn”-pályázatot hirdetett meg a főváros. A még javában zajló köztér-bebútorozási pályázat mellett most arra buzdítja a lakosságot, hogy találják ki a Vörösmarty tér vásári pavilonrendszerének egységes, egyedi arculatát.

A 7 millió forint összdíjazású pályázatra szakmai háttértől függetlenül – természetes, jogi személy, alkotócsoport – egyaránt bárki pályázhat. A bírálóbizottság  tagjai: Szalay-Bobrovniczky Alexandra, dr. Finta József, Lánszki Regő, Böszörményi Nagy Gergely és Deák Krisztina. A pályázat nyertesei 500 000 Ft és 1 500 000 Ft értékű díjazásban részesülnek.



A pályázatra olyan pavilon- és pavilonrendszer-tervező programokat várnak, amelyek alkalmasak lesznek arra, hogy rugalmasan alkalmazkodjanak a Vörösmarty tér különböző típusú rendezvényeihez és ebből fakadóan az árusok és vendéglátósok eltérő igényeihez is. Ugyanakkor elsődleges szempont marad az előbbiek mellett az is, hogy a pavilonrendszer egységes arculata összefogja és egyedi karakterűvé tegye a Vörösmarty téri vásárokat.

A pályázatokat 2015. március 30. éjfélig lehet benyújtani. Bővebb, részletes információk a pályázatról a „Budapest Box” című oldalon találhatók.