Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Furcsa városi sportolók lepik el szombaton a várost

Budapesten már egyre több olyan helyszín van, amelyek a városi sportolásnak adnak teret. Most kapott például új snakeboardpályát a Nehru park, miközben terjednek a kültéri konditermek, a workout park-ok. Szombaton viszont nem a magányos sportolási forma, hanem a közösségi sportolás élménye kerül előtérbe.

Urban games workout városi futás loangboard snake run Urban Bike menedék

Az első Budapest Urban Games szervezői a város szívébe, egyenesen a bulinegyed közepére szervezik a város első utcalimpiáját. A céljuk, hogy mozgásba hozzák a városrész nem sportolásra használt, de a városi sportok űzésére kitűnően alkalmas köztereit.

Urban games workout városi futás loangboard snake run Urban Bike menedék

Persze a Klauzál térről nem mondható el, hogy nem használják ki a helyiek, hisz sokszor az időjárási viszonyokkal is dacolva lógnak workoutosok a szeren, vagy passzolják a labdát kosarasok és focizók. Szombaton itt az Urban Games nagyköveteivel 4+1 fős csapatokban lehet népszerűsíteni a grundfocit, és kipróbálni a pingpong egy újragondolt változatát, a TTX (Table Tennis X)-et.

Urban games workout városi futás loangboard snake run Urban Bike menedék

A Madách téren jelenleg leginkább a térkövek és az ugrándozó szökőkút fel-feltörő vízsugarai között lehet szlalomozni, ellenben szombaton itt fitogtathatják tudásukat a kültéri kondizás szerelmesei, akik az Urban Games keretében szervezett freestyle és amatőr erőnléti megmérettetés mellett a Kenguru Pro Street Workout World Cup 2016 világkupa hivatalos magyarországi előselejtezőjén is részt vehetnek.

Urban games workout városi futás loangboard snake run Urban Bike menedék

Belső-Erzsébetváros utcái és épületei adják a díszletet a kígyózó, rendhagyó pályára terelt Snake Run futóversenynek is.

Urban games workout városi futás loangboard snake run Urban Bike menedék

Az egyetlen helyszín a vigalmi negyeden kívül a Citadella lesz, ahol kerékpáros versenyt rendeznek, és látványos longboardozás is lesz.

Nevezésről, eseményekről olvasgass bővebben itt, a Facebookon pedig itt.

Szombaton a Margitszigeten zárják adománygyűjtő kezdeményezésüket a Földönfutók. A Földönfutók elnevezésű akcióban amatőr futók vállalták, hogy legalább 1400 kilométer lefutásával hívják fel a figyelmet a világ egyik legkiszolgáltatottabb csoportjára, a menekült nőkre, akiknek adományt is gyűjtenek.
Az összegyűjtött adományokkal a Menedék Migránsokat Segítő Egyesület női programját támogatják, amellyel a részt vevő menekült vagy oltalmazott státuszú nők hazai beilleszkedését, kulturális integrációját segítik. A női programban jelenleg 7-8 családanya és 3-4 fiatal, egyedülálló nő vesz részt.

Urban games workout városi futás loangboard snake run Urban Bike menedék

A Földönfutók jótékonysági akciójáról bővebben a Facebook-oldalukon lehet olvasni.

Tovább


Új workoutpálya a Margitszigeten!

Átadták a Margitszigeten a város új workoutpályáját. A mobil kondiparkot a Margitsziget Margit híd alatti csücskében állították fel, és valószínűleg májusig ott is marad.

workout Margitsziget

Egyébként ugyanilyet találni Budapesten a Rendészeti Szervek Országos Kiképző Központjában mintegy 70 négyzetméteren, csak azt nem látogathatja a nagyközönség.

workout Margitsziget

A budapesti workoutpályákat ebben a korábbi posztunkban gyűjtöttük össze.

Tovább


Ghetto workout – street szertorna a belvárosban

A fiatalok körében egyre népszerűbb sportolási forma a street workout. A más néven ghetto workout, freestyle calisthenics vagy street fitness szabad testsúlyos edzést, avagy extrém tornagyakorlatok végzését jelenti szabadtéri parkokban. Én leginkább street szertornának nevezném. Ennek a hagyományos mozgásformákra épülő, új, a mindennapi testmozgást népszerűsítő, egyszerű gyakorlatok elvégzését támogató sportnak nagy előnye a közösségépítő jellege is, nem véletlenül építik a parkokat lakótelepek, egyetemi campusok szomszédságába vagy olyan terekre, ahol sok fiatal megfordul.

A magyarországi street workout népszerűsítői közé tartozik a Hard Body Hang fiatal srácokból álló csapata, akik több vállalkozásfejlesztési pályázat útján már több street workout parkot építettek ki Budapesten, Magyarországon és külföldön egyaránt. Jelenleg is kedvezményezettjei a Design Terminál fiatalokat segítő mentorprogramjának.

A csapat egyik tagja, Erdélyi Tamás az általa tervezett HBH-kockával megkapta a Magyar Formatervezési Tanács 2014. évi különdíját.

Ők a kivitelezői a kispesti Vasgereben utcai, az óbudai Reviczky utcai, az ELTE sporttelepén található, a XIII. kerületben az Országbíró sétányon és az Angyalföldön található parkoknak.

A Petőfi híd budai hídfőjénél, a Rió helyén kialakított street workout park az idén ünnepli egyéves születésnapját. Ez alkalomból a HBH saját forrásból új eszközökkel, padokkal és biciklitárolókkal bővíti a parkot, és egy közös együtt evésre, együtt levésre invitálja majd a fiatalokat.

A múlt héten készült el az új park az Árpád híd pesti hídfőjénél, és elvileg már kész van egy a budai hídfőjénél is, mondta Csepregi Szabolcs, a HBH alapítója.

Összegyűjtöttük, hol lehet street workout sportolni Budapest belvárosban, és egy kicsit messzebb is:

  • Margitsziget
  • Orczy-kert 
  • XIII. kerület Országbíró sétány
  • Petőfi híd budai hídfő
  • Árpád híd pesti hídfő 
  • Városliget
  • MOM park
  • Hegyalja út –Avara utca sarok
  • Hajógyári-sziget



Tovább


Reblog