Több szervezet kisebb-nagyobb gerillaakcióval jelentkezik április 11-én, a költészet napján. Szerencsére nem a kormányablakról vagy kormányablak számára kell verset írni. Persze az is igaz, hogy nem jár egy versért több mint félmillió forint, hanem talán csak valami jó érzés. De az biztosan.

Verset a falra! (Krakkó, Fotó: Szerkesztő)


Az egyik ilyen akció a "Fuss és posztolj egy verset..." című felhívás lényege, hogy a futók április 11-én kedvenc magyar költőjük versével a kezükben induljanak futni, és a verset (nyilván papírra írt verset) tűzzék ki futásuk során valahová, fotózzák le, és posztolják az eseményoldalon, a megtett kilométerek számával együtt.

A gittegylet.com a tavalyi évhez hasonlóan ismét arra kéri a csatlakozni vágyókat, hogy posztoljanak verseket az utcák házfalaira, hirdetőoszlopaira, irodák üzenőfalára és minden legálisan "posztolható" felületre.

Versrészlet nyolcadik kerületi térburkolatban (Fotó: szerkesztő)


A DRÓT irodalmi, művészeti, társadalmi portál a street-art és más művészeti eszközök révén fiatal, kortárs költők napjainkról szóló verseivel árasztja el Budapest és Szentendre falait, fáit, a táj különböző műtárgyait. A kültéri posztolás mellett a felhasznált versekből lesz felolvasás, beszélgetés, a Café Zsivagóban szerkesztői est. Az est után pedig a Café Zsivágó 5. születésnapi partija.

A Hello Wood Verskockát épít, amit majd kiposztolt versek díszítenek, és minden önjelölt elmondhatja kedvenc versét egy GoPro kamerába április 11–12-én a Szabó Ervin téren.

krumplib©2005 (litera.hu)


A Szabadságszínpad 16 órás (32 félórás) versszavalást rendez a Szabadság téren, ahol József Attila verseket lehet majd szavalni.

A Tilos Rádió beköltözik az Aurórába, ahonnan élőben közvetítik műsorukat. Kora délutántól élő irodalmi műsorok, beszélgetések, interjúk "tömege" várható  igazi kávéházi hangulatban. Este koncert és Tilos Selection party!