Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Adománygyűjtő pontok, ahol még leadhatja ajándékait

Az ünnepek közeledtével hamarosan bezárnak a város adománygyűjtő helyei. Most még van lehetőségünk, hogy segítsünk a rászoruló embereken.

Segítségül összegyűjtöttük a Budapesti aktuális  adománygyűjtő helyeket.

adományozás cipősdoboz karácsonyi adományozás

A Magyar Vöröskereszt Budapesten a Mikulásgyárban két helyen az 56-osok terén és a Lurdy Házban tartós élelmiszercsomagokat, tisztító és tisztálkodási szereket, jó állapotú játékokat és mesekönyveket gyűjt a rászoruló családok számára.

adományozás cipősdoboz karácsonyi adományozás

A katolikus Karitász december 17-ig működteti adománypontját a Vörösmarty téri adventi vásáron, ez után december 31-éig az egyházmegyei Karitász-központokban, Budapesten a Hunyadi téri központban veszik át az ajándékcsomagokat.

adományozás cipősdoboz karácsonyi adományozás

A Magyar Máltai Szeretet Szolgálat "Adni öröm" adománygyűjtő pontjait a SPAR áruházakba helyezte el, ahol tartós élelmiszereket gyűjtenek szegénységben élőknek, egyedülálló időseknek, fogyatékkal élőknek, nagycsaládosoknak és hajléktalan embereknek. A december 16-tól 21-ig tartó akcióban összegyűjtött felajánlásokból kétféle csomag készül, a fogyasztásra kész élelmiszerek a hajléktalanokhoz, a tészta, liszt, cukor, olaj és hasonló élelmiszerek pedig a nagycsaládosokhoz kerülnek. 

adományozás cipősdoboz karácsonyi adományozás

A Magyar Református Szeretetszolgálat december 17-19-éig a Corvin plázában várja a rászorulóknak szánt adományokat, elsősorban tartós élelmiszert és gyermekeknek játékcsomagokat.

A Katona József Színház sem ölbe tett kézzel várja a karácsonyt, péntektől vasárnapig Chrystmas partyval és adománygyűjtési akcióval várja az érdeklődőket. A Mikulásgyár gyűjtőpontja mellett DJ Rajkai zenél, szombaton árverés és különleges ajándékötletek lepik el a K:antint. 

adományozás cipősdoboz karácsonyi adományozás

A Baptista Szeretetszolgálat szervezésében évek óta sikeres Cipősdoboz-akció december 18-ig tart. Holnapig, még minden, a térképen található gyűjtőpontban átveszik a teli cipősdobozokat.

Tovább


Elkezdődött a Cipősdoboz-akció – térképen a budapesti belvárosi gyűjtőpontok!

A Cipősdoboz-akciót a Baptista Szeretetszolgálat 2004-ben indította el Magyarországon. Az Angliából indult akciót egy angol nagymama robbantotta ki, azzal, hogy cipősdobozba csomagolt ajándékot küldött egy szegény gyereknek. Az ajándékozásnak híre kelt, és napról napra egyre több követője lett. A jelenlegi gyűjtés keretében kórházban ünneplő, nagycsaládban, vagy épp árván, tanyákon, kis falvakban, hátrányos helyzetű településeken élő és fogyatékosok iskolájában tanuló gyerekek jutnak ajándékhoz. Böjte Csaba szervezésének köszönhetően minden évben 2500 csomagot kapnak a parajdi sóbányában karácsonyt ünneplő kisgyerekek is. Az idén induló (L)átható szeretet projekten keresztül 100 látássérült kisgyermek kap személyre szabott ajándékot a Vakok Óvodája, Általános Iskolája és Szakiskolája tanulói közül.

ciposdoboz@baptistasegely.hu címen regisztráló támogatók megkapják egy gyermek mini portfólióját, ami alapján elkészíthetik a személyre szóló ajándékot.

2006-ban még egyetlen gyűjtőponttal működött a magyarországi akció, 2010-ben már minden megyében több gyűjtőhelyet állítottak fel. Időközben számos munkahely, iskola is bekapcsolódott az akcióba, akadtak olyan egyetemi csapatok, akik versenyeztek az adományok gyűjtésében.
2012-ben 33.000 dobozt osztottak szét országszerte a rászoruló gyermekek számára. Ettől az évtől már online dobozokat is vásárolhatnak az adományozók. Az akció webáruházában az adományozó vásárlónak lehetősége nyílik virtuális csomag összeállítására, amiből a webáruház dolgozói valódi, a gyerekek számára átnyújtható teli dobozokat készítenek.
Az évek során a dobozok tartalma is megváltozott. Míg a kezdetekben élelmiszereket küldtek a gyerekeknek, ma már elsősorban játékok, vagy ruhaneműk kerülnek a dobozokba.

A gyűjtés ideje alatt be lehet kapcsolódni a legkreatívabb cipősdoboz versenybe is, ahol a legszebb, legkreatívabb dobozokat értékes ajándékokkal díjazzák.

Az adakozást az 1355-ös adományvonal hívásával is lehet támogatni, aki ezt a számot tárcsázza, 300 forintot juttat el a gyerekek számára.

A budapesti belvárosi gyűjtőhelyek az alábbi térképen, vagy a linkre kattintva is megkereshetők.

A gyűjtőhelyek pontos elérhetősége itt érhető el.

Tovább


Reblog