Legalábbis úgy tűnik, hogy enyészetig tölti az idejét ez a hetvenes évekbeli Sztár üdítőt reklámozó fényreklám a Rákóczi út 23-as számú ház tetején.

A fényreklám, fénye nélkül ugyan, de itt maradt, miközben a Sztár már sehol. Nyílván senkit sem zavar: sem a ház lakóit, sem a városképet, vagy a városfejlesztési osztályt, sem a lakosságot. Szerintem észre sem veszi senki. Én is csak véletlenül láttam meg, miközben nem tudom mit pásztáztam az égen. Az biztos, hogy arra nem gondoltam, hogy a velem egy időben született gyerekkori sztárüdítő reklámja böki ki a szemem. Egy olyan üdítőé, amiről már a nálam húsz évvel fiatalabbak sem tudják, hogy mi az. A Bambiról már én is lecsúsztam.

A Sztár üdítőcsaládot Budapest legrégebbi erjedésipari cége, a Szeszipari Országos Vállalat, (ma BUSZESZ) holland licenc alapján kezdte gyártani a 70-es években. Később a narancs, citrom, kóla és még nem tudom milyen ízű italokat vidéken, Kisvárdán, Demecseren és Miskolcon is gyártották. 1987-ben a Sztár üdítőket felváltották Queen üdítők, de leginkább a Queen kóla, melyet a mai napig gyártanak, és a boltokban is vásárolható.

Sztár üdítő már nincs, reklámja van.