2015. február 5-én ötödik alkalommal adták át „Az Év Irodája” verseny díjait. A díjátadó gálán a szakmai zsűri 8 kategóriában összesen 9 díjat osztott ki. 

A verseny címadó kategóriájában összesen 29 cég nevezte be új irodáját. „A versenyen igen erős volt a mezőny. Az épületek szinte mindegyikére igaz, hogy a fejlesztők nemcsak jól értékesíthető épületeket akartak létrehozni, hanem a fellépő igényekre komplex megoldást kerestek. Így a magas építészeti színvonal és a gazdaságos üzemeltetésre vonatkozó törekvés a benyújtott pályaművek döntő többségére jellemző volt, ami mindenféleképpen optimizmusra adhat okot. Pozitív volt azt is látni, hogy mennyire fontos volt az ergonomikus és kényelmes terek létrehozása, a közösségi funkciók kialakítása, a rugalmas térstruktúra megteremtése, valamint az épületek környezetének rendezése” – összegezte a tapasztalatait Finta Sándor, Budapest főépítésze, a szakmai zsűri elnöke.

Az erős, színvonalas mezőnyben 2015-ben „Az év irodája” a Dentsu Aegis Network Hungary munkahelye lett. A Dentsu Aegis Network Hungary Budán, a Kacsa utcai Residence irodaházban 1700 négyzetméteren rendezkedett be. Az egyedi ötleteken alapuló, egyszerű, kreatív munkavégzést inspiráló környezetben az adott hatalmas tér egységes és mégis mindenhol egyedi. Zöld „kertekkel” visszacsalták a zárt irodatérbe a természetet, grafikai és designelemként használták a szemközti bérház 50-es évek hangulatát megidéző gangos udvarát, és graffitiként hosszabbították meg az erkélyen. A designelemek mellett kiemelt szerepet kapott az, hogy az ötletelésekhez megfelelő terek legyenek kialakítva. Két-három és nagyobb, hat-nyolc fős, félig szeparált ún. huddle roomokat, a bizalmasabb megbeszélésekhez 5-10-20 fős, zárt tárgyalókat hoztak létre. A recepciót egy üvegfal választja el a társalgó tértől, ugyanakkor a kialakítás eleganciájával érzékeltetni lehet, a cég komoly értékrendjét. A komolyságba viszont belefér a játék is, van dicsőségfaluk és hintájuk, amely igen jól érzi magát a recepció kötelező „designer” bútorai között.

„Az év designirodája” kategória győztese a Viacom, míg a Nitrogénművek Zrt. irodája különdíjban részesült. A Viacom budapesti központja a világ harmadik legnagyobb irodája London és New York után. A 2910 négyzetméter alapterületű tágas irodában a médiacég 235 munkatársa dolgozik.

A különleges belsőépítészeti megoldásokkal rendelkező Viacom-központ az elegáns Dorottya-udvarban található. Az iroda modern és laza környezetet biztosít a dolgozók számára és a vendégeik számára egyaránt. Az egykori gyárépületben minden a szórakoztatóipar körül forog, hazai alkotók művei díszítik a falakat, a tágas pihenőterekben megelevenednek a South Park és a Bob burgerfalodája jelenetei, de még a tárgyalók is a „show-biznisz” világába kalauzolják a dolgozókat és a látogatókat.

 A közösségi munkahelyek kategóriában a Colabs, a CoWo, KoWerk, a KUBIK coworking, a LOFFICE Coworking és az R70 Business Center versenyeztek „Az év coworking irodája” címért. A nyertes a LOFFICE Coworking lett. A LOFFICE az első magyarországi közösségi iroda és rendezvény központ. A helyet 2009-ben nyitották a Zeneakadémia egykori kottanyomdájában. Az eredeti állapotában helyreállított, megújuló energiaforrásokkal működő gyárépület azóta a vállalkozók kedvelt bázisává vált.

„Az év új ingatlanfejlesztése” és „Az év legzöldebb projektje” az Eiffel Palace ingatlanfejlesztése lett, amely korábban már mind a BREEAM, mind a LEED rendszerben kiemelkedő minősítést kapott, és a műemléki felújítás egyik példamutató megvalósításaként vált ismertté.

A környezettudatosság azonban nemcsak az elkészült épületet, hanem az odáig vezető út szemléletét is alapvetően meghatározta. A fejlesztés és kivitelezés során a hulladékgazdálkodást, az anyagválasztást, az anyagkezelést, de a munkagépek esetleges környezeti hatásának minimalizálását, a por- és zajvédelmet is a fenntarthatóság szempontjait egyszerre figyelembe véve szervezték és valósították meg.