Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A budapesti rovarhotel

Megtaláltuk Budapest talán egyetlen rovarhoteljét. Ha bárki tud másikról, kérjük, küldje be nekünk!

Ez a kis épület a Green House irodaház tetőteraszán várja az odatévedő rovarokat, bogarakat.

Elsőre viccesen hangzik, de ha kicsit közelebbről vesszük szemügyre a témát, rájövünk, hogy nem is olyan tréfás ez a dolog, hanem hasznos és fontos.

Legtöbbünknek eszébe sem jut, hogy a körülöttünk élő rovaroknak szükségük lehet segítségre, védelemre. Pedig ezek az időnként idegesítő állatok is részei az élővilágnak, és ráadásul több fajuk áldozatául esik az embernek, aki rendületlenül mindent megtesz azért, hogy saját szükségleteinek kielégítése érdekében akár az ökológiai élőhelyeket is tönkre tegye.

A rovarhotelek a rovarok számára mesterségesen épített élőhelyek. A természetes alapanyagokból épített otthonok egy része a rovarok búvó- és táplálkozóhelye, míg más részük szaporodóhelyekké válnak.

Építésükhöz igazándiból nem kell sem nagy kreativitás, sem extra anyagigény. Mindenféle kidobott, használaton kívüli tárgyból készíthetjük a "kommunális rovaralbérleteket".  Talán az egyik legfontosabb követelmény, hogy tető alatt legyenek ezek a kis építmények, hogy a csapadékos időjárás ne tegye tönkre őket.

A kölcsönszállásért cserébe tavasszal majd ezek a hasznos állatok kertjeinkben, teraszainkon tevékenykednek.

A rovarhotelekre Magyarországon kevés példa akad, ezért is példaértékű Magyarország egyik legzöldebb irodaházának rovarok iránt tanúsított figyelmessége.

 Fotók: Szerkesztő

Tovább


Most megnyithatja álmai éttermét a Duna-korzón!

Óriási lehetőséget kínál a vállalkozó kedvűeknek a Marriott Hotel. Itt az esély azok számára, akik régóta saját étteremről álmodoznak!
"Vágj bele életed vállalkozásába!" címmel írt ki pályázatot egy Duna-korzón lévő, teljesen felszerelt,jelenleg üresen álló, 110 négyzetméteres étterem üzemeltetésére, amihez a hotel most egy üres éttermet, pénzt és szakmai tapasztalatot ad.

Fotó: Földházi Árpád

A pályázatra olyan pályázók jelentkezését várják, akik tele vannak kreatív ötletekkel, rendelkeznek vendéglátói tapasztalattal, nem ijednek meg a marketing-, üzemeltetési és üzleti tervek elkészítésétől. Azokat a vállalkozó kedvű pályázókat, akik eddig anyagi forrás hiányában nem tudták megnyitni álmaik helyét. Pályázni egyénileg és csapatban is lehet.
A pályázóknak három hetük van a részletes koncepciójuk, üzleti tervük és étlap-, illetve dizájnelképzeléseik benyújtására.

A pályázatok közül a Marriott Hotel menedzsmentje és az anyavállalat képviselői választják ki a legjobb öt pályázatot. A kiválasztott öt pályázónak pedig egy úgynevezett cook-off keretében kell majd bemutatnia koncepcióját és elkészítenie egy-egy ételt is, amit a hotel vezérigazgatója, Rick Enders, Mautner Zsófia és Jókuti András gasztrobloggerek és Bíró Lajos a helyszínen értékelnek.

Fotó: Földházi Árpád


A verseny nyertese megkapja a már előkészítés alatt álló éttermet és 40 000 dollárt. Ebből az összegből 30 000 dollárt a vendéglátóhely infrastruktúrájára és egy teljesen felszerelt konyha kialakítására kell fordítania – a hotel segítségével. 10 000 dollár felhasználásáról viszont teljes mértékben a nyertes dönt, közel hárommillió forintot kap arra, hogy teljesen olyanná alakíthassa a helyiséget, amilyennek álmaiban elképzelte.

A július közepén nyíló étteremben a nyertes a Budapest Marriott Hotel alkalmazottjaként étteremvezetői pozíciót kap, valamint részesedést az étterem mindenkori bevételéből.

Tovább


Napi cukiság: A Grand Budapest hotel legóból

A pompás film - ami nem Budapesten játszódik és nem is nálunk forgatták - ikonikus rózsaszín épülete legóból:

(Ide kattints, ha követni szeretnéd a blogunkat!)

Tovább


Reblog