Megtaláltuk Budapest talán egyetlen rovarhoteljét. Ha bárki tud másikról, kérjük, küldje be nekünk!

Ez a kis épület a Green House irodaház tetőteraszán várja az odatévedő rovarokat, bogarakat.

Elsőre viccesen hangzik, de ha kicsit közelebbről vesszük szemügyre a témát, rájövünk, hogy nem is olyan tréfás ez a dolog, hanem hasznos és fontos.

Legtöbbünknek eszébe sem jut, hogy a körülöttünk élő rovaroknak szükségük lehet segítségre, védelemre. Pedig ezek az időnként idegesítő állatok is részei az élővilágnak, és ráadásul több fajuk áldozatául esik az embernek, aki rendületlenül mindent megtesz azért, hogy saját szükségleteinek kielégítése érdekében akár az ökológiai élőhelyeket is tönkre tegye.

A rovarhotelek a rovarok számára mesterségesen épített élőhelyek. A természetes alapanyagokból épített otthonok egy része a rovarok búvó- és táplálkozóhelye, míg más részük szaporodóhelyekké válnak.

Építésükhöz igazándiból nem kell sem nagy kreativitás, sem extra anyagigény. Mindenféle kidobott, használaton kívüli tárgyból készíthetjük a "kommunális rovaralbérleteket".  Talán az egyik legfontosabb követelmény, hogy tető alatt legyenek ezek a kis építmények, hogy a csapadékos időjárás ne tegye tönkre őket.

A kölcsönszállásért cserébe tavasszal majd ezek a hasznos állatok kertjeinkben, teraszainkon tevékenykednek.

A rovarhotelekre Magyarországon kevés példa akad, ezért is példaértékű Magyarország egyik legzöldebb irodaházának rovarok iránt tanúsított figyelmessége.

 Fotók: Szerkesztő