Fantasztikus, egyszeri és már-már ellenállhatatlan hirdetés van fenn az ingatlan.comon: meg lehet vásárolni Pest vélhetően egyetlen luxusvíztornyát (UPDATE: időközben megtudtuk, hogy még kettő van, amiben laknak emberek). A MÁV ferencvárosi víztornyát hatszintes családi házként hirdetik, ami 90 négyzetméteres, három és két fél szobás, az ára pedig 75 millió forint. A hirdetés szövegében igazi csemegék vannak: „Hol vannak már azok az idők, amikor vidéken egyforma kockaházak, a városokban pedig a szintén egy kaptafára készülő panellakások közül lehetett választani? Akinek kedve tartja, lakhat mesebeli toronyban, és sokkal olcsóbban, mint néhány éve, a válság ugyanis nem kímélte a furcsa lakásokat sem. Most csak azért szeretném eladni a tornyomat, mert kinéztem egy másik ingatlant, arra kellene a pénz.” És a Fradi-pálya csak nyolc percre van gyalog.

víztorony
Ez a víztorony nappalija (fotó: ingatlan.com)

Még néhány CSEMEGE az extrákból: „Az ötödik szinten gardrób található, képzeletet felülmúló helykihasználással a hétköznapokban nem használatos dolgokat pillanatok alatt elnyeli a kíváncsi szemek elől. A hatodik emeleten található 35 nm-es nappali 24 ablakából nézhetjük, az Budapest elénk táruló körpanorámáját, a látvány páratlan és egyedülálló. Még feljebb a hetedik szinten, jelenleg dolgozószobának használt csillagvizsgáló, az igazi körkilátó, itt a 360 fokos körpanoráma.”

víztorony
A konyha (fotó: ingatlan.com)

A tulaj azt írja, hogy eleinte kicsit szokatlan, hogy sokat kell lépcsőzni, de ő természetesen nem ezért, hanem a bevezetőben említett házvásárlási tervei miatt adja el a 2004-ben felújított épületet.

víztorony
Kert (fotó: ingatlan.com)

Az épület tervezője Kugler Katalin, az Elefántház rekonstrukciójának Európa Nostra-díjas építésze. A tulaj - a Blikk szerint egy Szabó Gyula nevű férfi - azt is tudni véli, hogy Budapesten ez a torony volt az első és egyetlen, amiből lakóépület készült, ám a viztorony.hu blog szerkesztőitől megtudtuk, hogy még két fővárosi víztoronyban élnek emberek. A hirdetés mindenesetre szomorkás mondattal zárul: „Magyarországon (tehát nem Budapesten - a szerk.) még kettőre adtak engedélyt. Többre már nem is adnak”.

víztorony
Így nézett ki régen:
víztorony
Így pedig 2003-ban a felújítás előtt (forrás: András, viztorony.hu):
víztorony
(Luxusvíztoronyban vagy szuperextrém házban lakik Budapesten vagy máshol? Vagy éppen ön veszi meg ezt itt? Mindenképp írjon nekünk, felkeressük és bemutatjuk: bpluszp@gmail.com)