Van az urbánus programoknak az a része, amikor olyan tevékenységet végzel, mintha vidéken lennél. Ilyen a közösségi kertekben eltöltött kertészkedés is. Ezen a hétvégén, tán jól sejtve a szép időt, kellemes időtöltést kínálnak a város kertjei.


A VIII. kerületben található Grundkert 2.0 őszi növény- és magcserére invitálja a kertészkedni vágyókat. A „nyolckernek” ebben a színes, önművelésen alapuló kertjében ezen a hétvégén növényeket fogadhatsz örökbe, elajándékozhatod azokat, amelyekből neked már sok van, de lehetőséged van meglévő „növénymagtárad” felfrissítésére is. A cseréről mindenki annyi növényt vihet haza, amennyit csak szeretne.

Bővebb információ a Grundkertről a blogjukon és a Facebook-oldalukon olvasható.

Az esemény Facebook-oldala innen elérhető.

Ha már viszont ott jártok a Bókay utcában, érdemes megnézni a pár utcával arrébb található, szintén közösségi kezdeményezésen alapuló Leonardo Kertet is.

A Leonardo kert Facebook-oldala.

A budai oldalon, a Millenáris parkban a Lecsós kert várja a kertészkedni vágyókat. A Lecsós kert 3 éves születésnapját ünnepli. 2011-ben a fenntarthatósági nap rendezvényén indították útjára a város első közösségi kertjét. Most születésnapot ünnepelnek, és egyben búcsúznak is a kerttől. Ezen az utolsó programon, amelyet az FN7-Fenntarthatósági napon belül tartanak, lesznek előadások, kertészkedés kicsiben, beszélgetés gyakorló közösségi kertészekkel és kertszervezőkkel, városi kertésztrükkök, történetek és lecsófőzés. A gyerekekre is figyeltek, egész nap kézműves-foglalkozásokat tartanak kicsiknek és nagyoknak - kavicsfestés, kerti jelölők, zellerpompa, szélforgógyártás és csigaházültetés.

 

A Lecsós kert zárórendezvényéről bővebben a Facebook-oldalukon olvashatsz.