Hidegek a melegítő kövek a Móricz Zsigmond körtéren.  A fűthető, kavics formájú kövek még a 4-es metró beruházásának előkészítő ütemében kerültek ki a körtérre. A Gaz de France nemzetközi pályázatán díjazott Szőllősy Barbara és Pyka Zsolt által megálmodott fűthető óriási kavicsokat 2002-2003-ban, az akkori főpolgármester jóváhagyásával és a Főtáv Zrt. által kiépített, a Fehérvári úti távfűtővezetékről bekötő vezetékekkel télen még üzemeltették is.

A természet közeli kavicsformából kibontott, egyszerre organikus és modern külalakú utcabútorok funkcionális értelemben olyan „közösségi tárgyak” amelyeket találkozási pontként, várakozó-, melegedő- és pihenőhelyként lehetne használni. A kövek a külső hőmérséklet változásának megfelelően melegednének fel olyan hőmérsékletűre, hogy mellettük állva még a leghidegebb téli napokon is el lehessen tölteni egy kis időt várakozással, beszélgetéssel.

A fűthető kavicsok távhővezetékről való üzemeltetése felvet ugyan takarékossági és fenntarthatósági, vagy az érintés útján terjedő fertőzések melegágyaként aposztrofálható problémákat. Ugyanakkor vitathatatlan lenne a melegítő kövek szociális, közösségi jelentősége, főleg a téli időszakban.

A lényeg az, hogy jelenleg a melegítő köveket nem fűtik.

Megpróbáltunk utánajárni az ügyben érdekelt szerveknél, hogy mi ennek az oka, de sajnos nem kaptunk választ. Csupán azt tudtuk meg, hogy a fűthető kavicsok üzemeltetéséhez sok mindenkinek lehet köze – Fővárosi Önkormányzat, Budapesti Közlekedési Központ, DBR Metró Projektigazgatóság és Eurout Kft. – de valójában senki sem érzi magát a kavicsok gazdájának.

Így elmarad a közösségi melegedés a körtéren, és még arra sem kapunk választ, hogy vajon miért is.