Szokásos hétfő reggel az Akácfa utcában. Valójában nem tudni, mit hordanak ki a szorgos asszonyok az Instant - Fogasház testvérkocsmából, de mindenestre azt nagy sürgéssel-forgással teszik.

bulinegyed Instant Fogasház hulladék Belső-Erzsébetváros

bulinegyed Instant Fogasház hulladék Belső-Erzsébetváros

Ezek a konténerek elméletileg épületbontásból, favágásból származó, sittes törmelék vagy zöldhulladék elszállítására alkalmasak, mint, ahogy az kiderül a konténerszállítócég weboldaláról.. A zsákok viszont egyáltalán nem porosak kívűlről, mint ahogy az rendes sittes zsákoknál lenni szokott. S nagy a valószínűsége, hogy a  két épületben nem keletkezik ennyi zöld hulladék, főleg ott, ahol talpalatnyi fű se terem. Így arra lehet következtetni, hogy ennyi szemetet köp ki magából ez a nem lakóbarát, hanem inkább "ivó-turistapárti" kocsma.
Egy helyi lakos szerint, aki nap mint nap itt kell, hogy elsétáljon a gyerekeivel,    - "ez a bevett gyakorlat, a konténer napokig áll a csarnok kijáratánál, és a hulladékukat hordják bele, tele, nem építőipari szeméttel."
Szóval van itt ez a furcsa nem sittnek, hanem inkább valamilyen hulladéknak  tűnő valami a zsákokkal teli konténer (s felette a másik), a SPAR bejáratánál a zöldségestől és a hurkástól kb. 3-5 méterre elhelyezve.

Valójában igazi ÁNTSZ-es lelőhely. Ha az intézmény köztisztviselői véletlenül vagy hivatalból erre járnának, például elmondhatnák a véleményüket, a Fogasház melleti lakóház bejárata (mellesleg egy hamburgerező bejárata) mellé elhelyezett Toi-Toi wc-ről is. Miközben 5 méterrel arrébb a tűzfal mentén, ahol úgy is megszüntetett az Önkormányzat egy autónyi parkolóhelyet, bőven lenne helye ennek a "köz" WC szerűségnek, mint azon a helyen, ahol a gyerekek járnak ki-be és a járdán sem marad hely.