Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

REStart Budapest - Urbanista és Klímakutató beszélget Budapest újranyitásáról

Csütörtök 13.30. Reastrat Budapest! A főváros újranyitásáról indít beszélgetés sorozatot a Fővárosi Önkormányzat. Az első beszélgetésen két neves szakértővel, Polyak Levente urbanistával, Ürge-Vorsatz Diána klímakutatóval és Karácsony Gergely főpolgármesterrel beszélget Krizsó Szilvia.

Tovább


Íme a CET-ről átkeresztelt Bálna logója: a hajó/bálnafarok

Pár napja, még az árvíz tetőzése előtti 12-i budapesti közgyűlésen hangzott el, hogy a közraktárakat, azaz a CET-et átkeresztelik Bálnára, az egésznek pedig új, kicsit zavarbaejtő logója lett. Az előterjesztésből kiderült: a főváros megkapta a CET, azaz a volt Közraktárak (új nevén Bálna) épületére a használatbavételi engedélyt, úgyhogy megnyitható.

CET azaz Bálna
A CET-ből lett Bálna (Fotó: Origo)

Amint a hír megjelent a sajtóban, azonnal elkértük a fővárostól a papírhajóra emlékeztető logót, illetve a CET-Bálna átkeresztelés szükségességéről szóló dokumentumot. Megkérdeztük azt is, hogy miért voltak elégedetlenek a CET elnevezéssel és alakították át Bálnára.

A sajtóreferensektől egy dokumentumot (= Előterjesztési Kiegészítés) kaptunk, amit Bagdy Gábor főpolgármester szignózott. Eszerint a CET elnevezés a korábbi beruházó, a Porto Investment Kft. leleménye. Ám miután a Porto Kft.-vel a beruházás megvalósítására irányuló szerződés megszűnt, a cég – folytatódik az indoklás – kifogásolni kezdte a CET elnevezés használatát. És mivel a Főváros elejét akarta venni a későbbi jogi bonyodalmaknak, átkeresztelte a CET-et Bálnára (a cet amúgy nagyobb kategória, a cetek rendjébe tartoznak a bálnák és a delfinek). A közgyűlésen be is mutatták a logót, amit azóta kicsit kipofoztak, ma pedig elküldtek nekünk. Íme:

BálnaA Bálna logója: papírhajó vagy bálnafarok?  (Forrás: Főpolgármesteri Hivatal)

Arra sajnos nem kaptunk választ, hogy az egész projekt logója miért emlékeztet inkább egy papírhajóra és nem egy helyes bálnára (bár gyorstesztünkben volt, aki a bálna farkára asszociált).  A CET Bálna egyébként több mint két éve tátong üresen, eredetileg 2010 augusztusában kellett volna átadni.

(Ide klikkeljen, ha nem szeretne lemaradni posztjainkról!)

Tovább


Reblog