Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ő r ü l e t! Csúszda vezet le az Árpád hídi aluljáróba!

Oké, ez egyértelműen valami marketingesemény része, de azért nekem gyerekkori álmom vált valóra azzal, hogy csúszdát tettek egy metrómegállóba vezető lépcsőre. Hogy meddig lesz ez így, azt nem tudom, mindenesetre most - szerda délelőtt - biztosan ott van, szóval aki szeretné kipróbálni, az rohanjon az Árpád híd pesti hídfőjéhez, egész pontosan a Volán buszok felé vezető lépcsőhöz. 

csúszda

csúszda

Fotók innen 

UPDATE: Közben kiderült, hogy valami strandpromó, ami vélhetően tényleg csak ma van. 

(Ide akkor kattints, ha követni szeretnéd a blogunkat!)

Tovább


Képrejtvény és egy pompás falfestmény a hétkerben

Van ez a csodás falfestmény a hétkerben, a Kertész utca 27-es szám alatti foghíjtelken a magyarság attribútumaival: a Rubik-kockával titkos beszélgetést folytató piros paprika, arisztokratikus megjelenésű szaloncukor és a híres magyar agy - ami megy valahová, gondolom, Külföldre. 

Simán be lehet sétálni megnézni, meg is kérdeztük a parkolósokat, mióta vannak ott a képek, azt mondták, legalább egy éve, de legalábbis 7-8 hónapja biztosan.

Fotók: Pályi Zsófi

Kertész utca falfestmény

agy Kertész utca

És ez pedig a parkoló oldalfalán látható képrejtvény. A férfiarcú hölgy ezt kérdezi németül: Mi történt velem? Na, ezt sokkal kevésbé értem, mint a belső falat. Valaki esetleg?

Kertész utca

(Ide kattints, ha követni szeretnéd a blogunkat!) 

Tovább


Rejtélyes mellszobor a Városligetben

Vajon Banksy járt a Városligetben és helyezte el Csercsa Tamás villanyszerelő mellszobrát? Ezt a fura mellszobrot fotózta a minap Vince az Olof Palme ház háta mögötti betonfalaknál. Egyelőre nem tudjuk, ki az alkotó, leginkább egy gerillaművészre tippelünk, és tényleg, milyen jó lenne már, ha lenne egy magyar Banksy. A szobor alatti névtáblán a Csercsa Tamás villanyszerelő-szöveg olvasható. A Facebookon találtam egy Csercsa Tamást, aki kis jóindulattal hasonlít is az itt látható bronzfigurához, csak épp nem néz ennyire optimistán felfelé-előre a jövőbe.

(Fotók: Vince)

mellszobor
Közelebbről kiderül, ki ő:
mellszobor fura

Kb. itt található:

És még egy mellszobros érdekesség a Városligetből, amire szintén Vince figyelt fel, és ha lehet, még ennél is bizarabb: minden más mellszobornál nagyobb a ligetben a kazah Abaj Kunanbajev "költő és bölcselő" friss mellszobra. Annyira friss, hogy június negyedikén - a Gépnarancs szerint - maga Nurszultan Nazarbajev, kazah elnök fogja felavatni, aki háááát, hogy finoman fogalmazzunk, nem épp demokratikus elkötelezettségéről és az emberi jogok tiszteletben tartásáról híres. Csak egy apróság: amellett, hogy szívesen zár börtönbe és kínoz meg embereket, betiltotta a teljes ellenzéki sajtót, és bízta a média irányítását a saját lányára, plusz irgalmatlanul sok pénze van.

Köszöntsük nagy tapssal az elnököt!

mellszobor

(Ide kattints, ha követni szeretnéd blogunkat!)

Tovább


Bréking: a hetedik kerületben már megtették az óvintézkedéseket a havazás ellen!

Ennyi, valóssággá vált Végh Antal könyvcíme, az Akkor májusban esett a hó - itt a bizonyíték! A fotót ma lőtte Kun Bernadett a hétkerben. Hónak mondjuk a képen nincs nyoma - és én sem láttam, pedig szinte egész nap a hétkerben ültem -, de a tábla indokoltsága elvitathatatlan: az ember nem lehet elég óvatos!  hetedik kerület

Tovább


Ha tudni akarod, hogy néz ki egy felfordult autó a körúton

Így:

autó

Az esetet Gulyás Sára rögzítette, aki azt írja, hogy nem derült ki, mi történhetett, annyi biztos, hogy a Mester utcából fordult ki a Fiat Punto, amikor a nagy szél vagy valami más - netán egy padka, köznyelvi nevén Demszky-csöcs - megdobta. Ennyi viszont biztos: "A körúton előttem fordult fel, és senki sem sérült meg". Köszönjük Sárának az észlelést!

Tovább


Ilyen a repedezett Budapest, amint kúszik bele a zöld

Ez a kb. 1x1 méteres térkép a Király utcában található, a Gozsdu udvarhoz közel, a járda és az út között. A kép külön érdekessége, hogy pont ott tör elő a fű, ahol a valóságban is több a zöld (na jó, ez nem igaz, de majdnem). Ha valaki tudja, ki a készítő, kommentelje be ide vagy a Facebookra, köszi!
Fotó: Hajnal Barbara

Budapest térkép

(Érdekes / furcsa / szokatlan / vicces / meghökkentő dolgot láttál Budapest bármely kerületében? Írd meg, küldj fotót: bpluszp@gmail.com)

Tovább


Kik ezek a furcsa lények a villamosokon?

Egyre jellemzőbb, hogy különös lények utaznak köztünk, legalábbis a Pesten Hallottam nevű gyűjtőoldal mind több ilyen észlelést közöl.

Képek: Pesten Hallottam alien

A nagyfejű Idegent júliusban látták a 3-as villamoson, az egyik kommentelő megjegyzése szerint ő volt a nyolcadik utas. A lycra ruhás férfit a 4/6-os villamoson látták többen is, és nem a Sziget vagy halloween idején, amikor megszokott az ilyen öltözék (és nem is Hajdu Szabolcs Bibliothéque Pascal című filmjének bemutatója után), hanem egy átlagos napon. Ehhez a képhez amúgy az egyik kommentelő azt fűzte hozzá, hogy amikor halloweenkor ment a 9-es buszon, felszállt négy kalóznak öltözött férfi, amire a buszsofőr úgy reagált, hogy „mi van fiúk elsüllyedt a hajótok?”

A különleges lényekről szóló hírt kollégánk is megerősítette: éppen tegnap utazott együtt egy pvc-nadrágos space cowboy-jal a négyes-hatos villamoson.

A világ nagyvárosaiban amúgy nem ritkák az efféle tömegközlekedők, a New York-i metróban egyszer például egy boszorkánnyal utaztam együtt, aki egész úton egy műanyag hallal beszélgetett, máskor egy szemetesember ült le mellém (talpig szemeteszacskó borította). Fogadjuk hát Budapesten is szeretettel a gyogyikat a metropolisszá válás jelképeit.

Ha ön is találkozott különleges lényekkel a budapesti tömegközlekedésben, ide küldjön fotót: bpluszp@gmail.com! Ide kattintva pedig követni tudja blogunkat!

Tovább


Reblog