Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Képrejtvény és egy pompás falfestmény a hétkerben

Van ez a csodás falfestmény a hétkerben, a Kertész utca 27-es szám alatti foghíjtelken a magyarság attribútumaival: a Rubik-kockával titkos beszélgetést folytató piros paprika, arisztokratikus megjelenésű szaloncukor és a híres magyar agy - ami megy valahová, gondolom, Külföldre. 

Simán be lehet sétálni megnézni, meg is kérdeztük a parkolósokat, mióta vannak ott a képek, azt mondták, legalább egy éve, de legalábbis 7-8 hónapja biztosan.

Fotók: Pályi Zsófi

Kertész utca falfestmény

agy Kertész utca

És ez pedig a parkoló oldalfalán látható képrejtvény. A férfiarcú hölgy ezt kérdezi németül: Mi történt velem? Na, ezt sokkal kevésbé értem, mint a belső falat. Valaki esetleg?

Kertész utca

(Ide kattints, ha követni szeretnéd a blogunkat!) 

Tovább


Vajon mit akart ezzel mondani a művész? - Képrejtvény

Ez itt egy pad a Budai-hegyekben (elfelejtettem sajnos, hogy pontosan hol fotóztam, amúgy megadnám a koordinátákat). Eredetileg a fáradt kirándulóknak készült:

pad

De lám, megihlette a művészeket is:

pad

Közelebbről:

pad

(Ide kattints, ha nem szeretnél lemaradni posztjainkról!)

Tovább


Akkor tehát mi merre?

Az újévben is folytatjuk képrejtvény-sorozatunkat: az első ez a zavarbaejtő fa, ami a Normafánál áll. Én hobbitúrázóként a hét jelzésből sajnos csak kettőt tudtam biztosan beazonosítani, ha a többit bekommentelné valaki ide vagy a Facebookra, azért nagyon hálásak lennénk (és hálából ideírjuk a nevét, ha szeretné).

Normafa
Fotó: Tuba Zoltán

UPDATE: Közben a Facebookon páran megfejtették a fát, eszerint föntről lefelé és balról jobbra haladva ez a magyarázat:

1. A legfelső az jelenti, hogy a zöld jelzés balra és jobbra folytatódik
2. Alatta a kék kör balra: körutat, sétautat jelez, amely ugyanide tér vissza
3. Mellette: zöld kereszt jobbra – a kereszt jelzés olyan átkötő vagy összekötő (ill. rövidítő) utat jelez, amely általában sávjelzéstől sávjelzésig vezet (azaz két sima jelzést köt össze)
4-5. A két m: a Mária zarándokút balra-jobbra folytatódik (A Mária út a Mariazelltől Csíksomlyóig vezető spirituális turistaút jelölése – többféle színben létezik)
6. Alatta szóban is kiírták, akinek a 4-5-ös nem lenne világos
7. A legalsó sárga a Szent Jakab zarándokút jele (El Camino), egy stilizált fésűkagyló

A Magyarországon használatos turistajelzések itt, itt meg az okosság, hogy miért néz ki így ez a fa.

Tovább


Kik ezek a furcsa lények a villamosokon?

Egyre jellemzőbb, hogy különös lények utaznak köztünk, legalábbis a Pesten Hallottam nevű gyűjtőoldal mind több ilyen észlelést közöl.

Képek: Pesten Hallottam alien

A nagyfejű Idegent júliusban látták a 3-as villamoson, az egyik kommentelő megjegyzése szerint ő volt a nyolcadik utas. A lycra ruhás férfit a 4/6-os villamoson látták többen is, és nem a Sziget vagy halloween idején, amikor megszokott az ilyen öltözék (és nem is Hajdu Szabolcs Bibliothéque Pascal című filmjének bemutatója után), hanem egy átlagos napon. Ehhez a képhez amúgy az egyik kommentelő azt fűzte hozzá, hogy amikor halloweenkor ment a 9-es buszon, felszállt négy kalóznak öltözött férfi, amire a buszsofőr úgy reagált, hogy „mi van fiúk elsüllyedt a hajótok?”

A különleges lényekről szóló hírt kollégánk is megerősítette: éppen tegnap utazott együtt egy pvc-nadrágos space cowboy-jal a négyes-hatos villamoson.

A világ nagyvárosaiban amúgy nem ritkák az efféle tömegközlekedők, a New York-i metróban egyszer például egy boszorkánnyal utaztam együtt, aki egész úton egy műanyag hallal beszélgetett, máskor egy szemetesember ült le mellém (talpig szemeteszacskó borította). Fogadjuk hát Budapesten is szeretettel a gyogyikat a metropolisszá válás jelképeit.

Ha ön is találkozott különleges lényekkel a budapesti tömegközlekedésben, ide küldjön fotót: bpluszp@gmail.com! Ide kattintva pedig követni tudja blogunkat!

Tovább


Talányos automata a műjégpálya előtt

Újabb rejtély: ismeretlen funkciójú, nem működő automata a Városligeti Műjégpálya előtt. Szöveg nincs rajta. Vajon ki állította oda és mi célból? Mondjuk az alsó része úgy néz ki, mint egy robot arca.

Városligeti Műjégpálya(Fotó: Tuba Zoltán)

(Amennyiben ön is lát érdekes/rejtélyes jelenségeket a városban, ide küldjön képet: bpluszp@gmail.com. Köszönjük!)

Tovább


Reblog