Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bútorozza be a főváros parkjait!

Újabb, a budapesti közterek megújítására hívogató pályázatot írtak ki. A pályázóknak lehetőségük van arra, hogy maguk tervezzék meg a főváros parkjainak és köztereinek padjait, kukáit, parkberendezési tárgyait. A 3,5 millió összdíjazású pályázatra a fenntarthatóság és környezettudatosság jegyében várják az általános és középiskolások, egyetemisták és a profi formatervezők és belsőépítészek ötleteit.

Elsősorban olyan parkberendezési tárgyakat várnak, amelyek egyszerűek, szépek, ötletesek, korszerű technológiával elkészíthetőek és könnyen sokszorosíthatóak.
A precízen és mindenre kiterjedően megfogalmazott pályázat szerint a tervezés során mindent figyelembe kell venni, ami egy közparkban érheti a köztéri tárgyat. A pályázaton várhatóan a legkapósabb tervek a vandálbiztos, újrahasznosított alapanyagú, olcsón fenntartható, környezetbarát, lehetőség szerint egymásra építhető, bővíthető funkciókkal fejleszthető tárgyak lesznek.

A nyertesek közül az iskolások, egyetemisták és profik között is 3-3 díjat sorsolnak ki. A diákok kategóriájában az első díj 240 000 Ft, az egyetemistáknál 600 000 Ft, míg a profi kategóriában, 1,1 millió forintot kap a nyertes. A pénzdíjak mellett a nyertes pályamunka prototípusát kiemelt zöldterületen fogják kiállítani 3 hónapon keresztül, egy kiállítás keretén belül valamikor 2015 nyarán. Pályázni 2015. március 6-ig lehet.  A pályázatról bővebb információ itt található.

Tovább


Ez történik a kidobott karácsonyfájával

Évente kb. 500-600 ezer fenyőfát szállít el a vízkeresztet követő egy hónapban az FKF. A kidobott karácsonyfákból távhőt és villamosenergiát állítanak elő. Budapesten 250 kijelölt lerakóhely van, melyeket kimondottan az exkarácsonyfák számára hoztak létre. Egy szezon alatt a célirányosan a fákra szakosodott kocsik kb. 200-250 tonnányi fenyőt gyűjtenek be csak Budapesten, ezen felüli az a mennyiség, amit a kukák mellé rak ki a lakosság. Mudra László fotográfus vízkereszt után követte végig a fővárosi fenyők utolsó útját a gyűjtőponttól a rákospalotai hulladékégetőig. Katt a képre!

Fotó: Mudra Lászlókarácsonyfa

(Ide kattintson, ha a jövőben nem szeretne lemaradni posztjainkról!)

Tovább


Reblog