Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tetőteraszok régen is voltak Budapesten

Azon gondolkodtam a hétvégén, hogy miért nincs sokkal több tetőterasz Budapesten, legalább annyi, mint monjuk Isztambulban, mivel még ha keményebbek is voltak a telek régen és hűvösebb volt is a tavasz, akkor is minimum öt hónappal megnövelte volna az emberek életterét. Amúgy nincs semmilyen bizonyítékom arra vonatkozóan, hogy manapság több lenne, mint száz évvel ezelőtt, rá is kerestem a Fortepanon a tetőterasz szóra, és tessék, a jelek szerint régebben is létezett ez a műfaj. Mondjuk a fotókon főleg vigyorgó embereket és csak egy kevés környezetet lehet látni.

Tavaly egyébként elindítottuk sorozatunkat, amiben anonim módon mutatunk be budapesti tetőteraszokat (szóval nincs a képeken annyi ember, mint itt). Ezt a vállalkozást idén is folytatnánk, ezért jelentkezzen, aki szívesen megmutatná a tetőteraszát / tetőkertjét és már ott is vagyunk egy remek fotográfussal: bpluszp@gmail.com.

Itt vannak a tavalyi teraszok.

Összes fotó és képaláírások: Fortepan

fortepan tetőterasz

1913 Budapest I., Attila út 35. (Attila körút 2.) tetőterasza, háttérben a József főhercegi palota és a budai Vár.

Tovább


Klassz 3D-ben mozgó századforduló

Ez elég nagy menőség az Origo fótórovatától: Schoch Frigyes építési vállalkozó sztereófényképezőgéppel készült képei 3D-sítve a Fortepanról. 

Kattints a képre és jön a sztereóképes galéria (nem csak Budapest):

schoch Frigyes


(Ide kattints, ha követni szeretnéd a blogunkat!)

Tovább


Reblog