Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Dolgok, amiket jó eséllyel nem tudtál a Lánchídról

Széchenyi István soha nem ment át a Lánchídon, melynek létrejöttéért annyit küzdött, a pillérek nem egészen függőlegesek, van bennük egy trükk, melyet ügyes optikai csellel palástolnak, az pedig egy új jelenség, hogy a turisták lakatokat zárnak a hídra. Török András, aki évtizedek óta kutatja Budapestet - és rögzíti kutatásait például a Budapest könyvben-, mindezeket felfedi új e-könyvében, melynek a címe A Lánchíd mai fénytörésben.

oroszlán nyelve lánchíd

Bizonyító erejű kép (Fotó: Magócsi Márton)

Nyilván az oroszlán nyelvéről is szó esik, egész pontosan arról, hogy mi igaz a nyelvről szóló városi legendából. A többi érdekességet bárki elolvashatja a könyben, remek vasárnap esti olvasmány. A szerző a helyszínen mutatta meg a legérdekesebb dolgokat (érdemes kitenni nagyba):

(Ide annak érdemes kattintania, aki a jövőben nem akar lemaradni posztjainkról!)

Tovább


Nézegessünk együtt ködös képeket! Ködverseny!

Egész nap olyan sűrű volt, hogy még a repülők se szállhattak le mind Ferihegyen. Most már kicsit több látszik a városból, mint reggel, amikor a Margit hídról csak a korlátig lehetett ellátni.

Pompás képe van a pénteki ködbe borult Budapestről, amivel nagyon elégedett? Ha egy kicsi is látszik rajta valami - és azt művészi/absztrakt/vicces módon örökítette meg -, küldje be (annyira sok képet kaptunk, hogy legnagyobb bánatunkra már nem tudunk többet feldolgozni szombat késő este. Egyrészt nagyon köszönjük, másrészt lesznek még hasonló alkalmak, reményeink szerint apró nyereményekkel). A mailünk (más érdekes kép és észlelés számára): bpluszp@gmail.com.

köd lánchíd

Lánchíd az MTI-fotósának képén

köd híd

Totál rémisztő, egyben pazar fotó az Északi összekötő hídon, Huba Mátyás készítette

északi összekötő

Ugyanaz a híd a narancssárga színű péntek éjjel - Vörös Gergő küldte

sirály köd

Még egy Huba Mátyás-fotó a Római fürdőnél

köd parlament

Soha nem nézett ki ilyen sejtelmes-misztikusan a - kicsit oldalra billenő - Parlament. Köszönjük, Joe Newmann.

hajó köd

Voltak pillanatok, amikor csak ennyi látszott a Batthyány térről. Érdemes a bal felső sarokban repülő madarakat is szemügyre venni Toók Gabriella fotóján

keleti

Pálinkás Szűts Róbert punkfotós kedvelt témáját, a Keleti pályaudvart örökítette meg

híd

Erzsébet híd, amint a semmibe vész. Bacsa Péternek köszönjük a csodás hangulatú képet.

Tovább


Reblog