Okostelefonról és tabletről is elérhetővé vált 2014. december 18-ától a közbringarendszert segítő Mol Bubi-applikáció, amely az online áruházakból ingyen letölthető. A több mint egymilliárd forintba kerülő applikációval elérhető a közbringázással kapcsolatos összes funkció, a regisztrációtól és a bérléstől kezdve a bankkártyás fizetésen át egészen a Mol Bubi gyűjtőállomások térképes megjelenítéséig.

Az okos telefonokra QR-kód-olvasó telepíthető, amivel gyorssá és egyszerűvé válik a bérlés. A telefon vagy tablet Mol Bubi-alkalmazásának jobb alsó sarkában lévő ikonjával a mobilkészüléket vagy tabletet a kerékpár hátulján lévő QR-kód fölé kell tartani, és a készülék pár pillanat alatt beolvassa és azonosítja az ábrába kódolt információt. QR-kód-olvasót bármely online webáruházból le lehet tölteni. Egyszerre akár négy biciklit is ki lehet bérelni. A bérlés mellett az applikációval lehetőség van a bérleteseknek kínált online egyenlegfeltöltésre is, vagy különböző típusú jegyekből egyszerre akár négy darab jegy váltására is egyetlen tranzakcióval, és még áfás számlát is lehet igényelni A térképen 78 Mol Bubi gyűjtőállomás található 1100 zöld biciklivel. A Mol Bubi-alkalmazás magyarul, németül és angolul érhető el.
 

A másik alkalmazás a Moovit Budapestre kifejlesztett alkalmazása. Az ingyenesen letölthető applikációval a városi útvonalunkat tervezhetjük meg, akár azonnali indulástól is. A Moovittal lehetőségünk van kiválasztani a számunkra legalkalmasabb utazási eszközt és útirányt. A Moovit térképén megtaláljuk a különböző közlekedési eszközöket (villamos, busz, troli, hajó, metró), útvonalaikat és megállóhelyeiket. Mindemellett a térképen jelölve vannak az emléktáblák, játszóterek, szálláshelyek és még sok hasznos információ.