Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Miért fontos, hogy felújították a Paskál fürdőt?

Július 14-én adták át az új Paskál fürdőt. A beruházásnak azért örülhetünk, mert a budapesti lakók kaptak egy új, alternatív energiával működő szaunával egész évben nyitva tartó fürdőt. 

budapest fürdő strandfürdő szauna geotermikus

Az eddigi, 1989-ben épült Paskál strand a jelenlegi beruházásig 2 medencével üzemelt. Az új fürdő egy 1400 m2 alapterületű fedett fürdőépülettel gazdagodott. A fedett részben egy tanmedencét, egy gyerekmedencét, egy gyógymedencét és egy kinti-benti vízi bárral működő élménymedencét alakítottak ki. Az új szaunarendszerben egy geotermikus szaunát építettek. 

budapest fürdő strandfürdő szauna geotermikus

budapest fürdő strandfürdő szauna geotermikus

A geotermikus szauna Magyarországon egyelőre egyedülálló. A fürdő hőszivattyús rendszerrel működik, az elfolyó, felesleges 30 fokos vizet pedig fűtésre használják.

budapest fürdő strandfürdő szauna geotermikus

budapest fürdő strandfürdő szauna geotermikus

budapest fürdő strandfürdő szauna geotermikus

budapest fürdő strandfürdő szauna geotermikus

A fürdőzök felújított terasszal és modern dizájnú pihenőhelyiségekkel, új öltözőkkel gazdagodtak. A felújítás során a régi medencét két részre, egy úszó- és egy strandmedencére választották szét. 

budapest fürdő strandfürdő szauna geotermikus

budapest fürdő strandfürdő szauna geotermikus

A Paskál fürdő megújulása azért is fontos, mert ugyanazzal a termálvízzel működik, amivel a Széchenyi fürdő, így ügyes marketinggel akár a Széchenyi fürdőzőit is átcsábíthatják, másrészt a Dagály bezár szeptemberben, ezért valószínűleg megnő az igény egy másik fürdőre.

Tovább


Mobil szauna Duna-parti kilátással

Akár a Budapest fürdőinek szaunáit bemutató poszt folytatása is lehetne… Megnyílt Budapest első mobil szaunája a Duna-, vagyis a Valyo parton, ahol egy kis panorámás fatüzelésű szaunából nézheted szaunázás közben a Lánchidat, a Dunát, a budai várat, vagy ahogy épp elsiklik előtted a karácsonyi díszekkel ékesített 2-es villamos. A buszban van öltöző, hideg zuhany és természetesen jól befűtött szauna. A mobil szauna több helyen is megáll a Duna-parton és Budapest belvárosában 2015. januárban és februárban. Egy szaunabelépővel 6 hozzád tartozóval, baráttal élvezheted ezt a különleges élményt.
 

A mobil szauna nem a valyósok találmánya! Itt van pár példa, hogy miként csinálják ezt máshol.
 

A szaunázásra szánt összeggel pedig a part fejlődéséért dolgozó Valyo Egyesületet támogatod. 

A Valyo Egyesület olyan civil szervezet, amelynek az a célja, hogy összekapcsolják Budapest belvárosát a Dunával. A folyót és partját a kikapcsolódás és a sport területeként képzelik el, ezért rendszeresen Duna-parti eseményeket szerveznek. Ők szervezik a népszerű nyári Valyo !Part programot, a Duna-tanösvényt és számos kisebb rendezvényt.

Tovább


A budapesti fürdők szaunavilága

Ideje van a szaunázásnak, a karácsonyi őrület előtti ráhangolódásnak. Megnéztük, milyen szaunakínálattal várnak bennünket a budapesti belvárosi fürdők. A legkomplexebb szolgáltatást a Szent Lukács fürdő és a Széchenyi fürdő kínálja a szaunázni vágyóknak.


Lukács fürdő - szaunavilág

A felújított Lukács fürdőben a férfimedence melletti, régi kültéri szauna és gőzfürdő helyén, az épületen belül alakították ki, az új „szaunavilág” részleget.

Itt infra-, finn, naturista és sókristályszauna (inkább meleg szoba, Himalája-só-fallal) és aromagőzkabin üzemel, melyekhez jégkunyhó (jégkása-adagolóval), merülőmedence, tepidárium, fűtött római padok, pihenő és társalgó tartozik.

A régi, szintén felújított gyógyfürdő részen továbbra is működik a gőzfürdő, egy finn szauna és hőlégkamra egy 24 °C-os hideg vizes merülőmedencével. A Szaunavilág mindennap 7 órától este ¾ 9-ig van nyitva. A fürdőbe a napi belépőjegy ára 3000 és 3500 Ft-ba, a reggeli kedvezményes belépő 2600 és 3100 forintba, a délutáni kedvezményes jegy 2200-tól 3000 Ft-ig terjedhet. A szaunavilág a fürdőjegy árán felül 500 forintba kerül.

 

Széchenyi gyógyfürdő
 

Széchenyi gyógyfürdőben 5-féle szauna található. Ezekből kettő az alagsorban 40 fő befogadására is alkalmas. Általában az egyik szaunában mindig melegebb van, mint a másikban. A zárt fürdőcsarnokokban finn, fény- és aromaszaunákat találhatunk, mindegyikhez 18-20 °C-os merülőmedence kapcsolódik.  

A szaunák mellett többféle gőzkabin, kamillás gőzkamra, gőzfürdő és hőlégkamra is található a fürdőben.

A fürdőbe a napi belépőjegy ára függően attól, hogy szekrényes vagy kabinos szolgáltatást választjuk, 4100-4800 forint között mozog. A belépőjegyek hétvégén drágábbak.

 

Dandár fürdő

2014. október 2-án felújítva, kibővítve adták át, az eredetileg tisztasági fürdőnek épített Dandár gyógyfürdőt. Az átalakítások eredménye, hogy a fürdő új szolgáltatásokkal bővült. Felújították az egy medenceteres zárt részt, az udvarban, két élményelemekkel beépítetett 34-36 °C-os termálmedencét hoztak létre. A pincében egy kisebb wellnessrészleget alakítottak ki szaunával, gőzkamrával, merülőmedencével és pihenővel.

A Dandár fürdő nagyon kedvező árakkal várja a fürdővendégeket. A szekrényes fürdőbelépő 1450 Ft, termál és wellness kombinált jeggyel is csak 2150 Ft. Van diákjegy 1000 Ft-ért, és többféle kedvezményes jegy, mint wellness kiegészítő jegy (700 Ft), fürdőváró napi belépőjegy (szerda) 950 Ft vagy a délutáni fürdőbelépő (17 órától) 1000 forintért.

Rudas fürdő

A Rudas gyógyfürdő a déli szárnyának, a volt palackozóüzemnek a rekonstrukciójával a fürdő területének növelésével, új medencékkel és a szaunavilág kialakításával gazdagodott.

A fürdő árai alacsonyabbak, mint a Széchenyi, a Lukács vagy a Gellért fürdőé, a napi kabinos gőzbelépő 3000-3300 Ft, a kombinált jegy 3700-4000 Ft-ba kerül, attól függően, hogy hétköznapi vagy hétvégi jegyet vásárolunk. Kedvezményes áron lehet igénybe venni a gőz- és szaunaszolgáltatásokat délelőtt 9-12 óra között, az erre az időszakra váltott napijegy 2300 Ft-ba kerül.          

Király fürdő

A törökkori hódoltság ideje alatt épített, nem melegvíz-bázisra épített Király fürdőt még Arszlán budai pasa kezdte megépíteni. Vizét akkor is és ma is a jelenlegi Lukács Fürdő környékéről biztosították. Buda visszafoglalása után, 1796-ban a fürdő a König család birtokába került, ők építették át mai formájára. A fürdőt a II. világháború után, 1950-ben újították fel utoljára. Az I. kerületi Király fürdő két gőzkamrával és egy finn szaunával várja a fürdőzőket.

A kombinált napi belépőjegy ára 15 perc masszázzsal 4800 Ft, a reggeli termálbelépő - ami csak hétköznap 12 óráig vehető igénybe - 2400 Ft-ba kerül.

Gellért fürdő

A Gellért fürdőről semmiképpen sem mondhatjuk el, hogy sokszínű a szauna szolgáltatása. A fürdőhöz egy finn szauna, hőlégkamra és nedves gőzkamra tartozik, hideg merülőmedencékkel.

A szép, műemléki környezetben viszont itt a legdrágább a fürdő- és szaunaszolgáltatás, 4900 és 5500 Ft-ba kerül a napijegy.


Hajós Alfréd sportuszoda

Annak, akik elsősorban úszni szeretnek, és nem a szaunázás különböző típusait szeretnék próbálgatni, azoknak nagyon kedvező áron biztosít szaunázási lehetőséget a Hajós Alfréd sportuszoda. Itt az 1800 Ft-os napijegy árában benne van az uszodához tartozó szauna használatának lehetősége. Annak, aki megengedheti magának,  hogy hétköznap, iskolaidőben járjon, annak 800 forintjába kerül az úszás és a szaunázás.

Irgalmasok Veli bej fürdője 

Az Irgalmasok Veli bej fürdője a török időkből maradt ránk. A Betegápoló Irgalmasrend által felújíttatott fürdő a Budai Irgalmasrendi Kórház területén működik. A törökfürdőben különböző hőmérsékletű nagymedence és négy kismedence található. A fürdőszolgáltatáshoz finn szauna, infraszauna és gőzfürdő is tartozik jégkásagéppel és zuhanyzóval.

A fürdő 6–12 és 15–21 óra között van nyitva. A belépőjegy 3 órára 2800 Ft.

Tovább


Reblog