Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ezer négyzetméternyi Aranycsapat a falon

Jó eséllyel a neopaintesek a hétker legboldogabb emberei, mivel kéznyomuk (szó szerint) egyre több falfelületen marad ott; simán elképzelhető, hogy néhány évtized múlva még unokáiknak is mutogathatják, hogyan pimpelték fel a hétkert.

Ma kezdik legújabb tűzfalukat a Rumbach Sebestyén utcában (lásd videó). Ráadásul a téma és a leendő kép mérete is szuper: az Aranycsapat Wembley Stadionban 1953-ban aratott 6:3-as győzelme. Állítólag ez lesz Magyarország egyik legnagyobb falfestménye; 1000 m²-en, három hét alatt, 400 liter festék felhasználásával készül majd el.

Ilyen most. Az alatta lévő kép kerül majd rá (alighanem más képekkel együtt) (Forrás: Neopaint)Neopaint
Neopaint

A Neopaint Works a „TűzfalRehab az Erzsébetvárosban 2013” elnevezésű program keretében festi egyre-másra a tűzfalakat. A Facebookon itt érhetők el, egy korábbi munkájuk részleteit pedig itt mutattuk be.

(Ide érdemes kattintani, ha követni szeretné posztjainkat!)

Tovább


A kifestett Dob utcai házfal részletei

Pár napja így néz ki a Dob utca-Csányi utca sarka, amit egy fiatalokból álló cég festett át a kerület támogatásával, mégis egészen kreatív módon. Kreativitás = az ábrázolt emberek egy része helyi lakos. Itt a csapat "így készült"-mappája, amiben egy csomó kép látható arról, hogyan bírkóztak meg a falfelülettel.

Itt pedig fentről lefelé haladva részleteiben a homlokzatfestmény Hajdú D. András fotóin:
dob utca
dob utca
dob utca
dob utca
dob utca
Távolról:
dob utca
Az Erzsébetvárossal karöltve megvalósult kezdeményezés még úgy is figyelemreméltó, hogy bőven van külföldi előkép, ezt a két fotót pl. tavaly lőttem Lyonban egy gagyi fényképezőgéppel:
lyon
lyon

A budapesti csapat nem sokáig ül a babérjain, a Facebookon ezt írják: "megyünk át a Király utcába folytatni a TűzfalRehabot!" Majd jön a többi helyszín: "a neopaintes fiúk már kilenc helyszínt kinéztek maguknak; többek között a Kis Diófa, Nagy Diófa, a Dob és az Akácfa utcát vennék kezelésbe."

Tovább

123
»

Reblog