Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Túl a Torkos Csütörtökön, elérkezett a Torkos Hétvége

Joggal mondható, hogy ez a hétvége a mulatságok hétvégéje lesz, hisz még benne vagyunk a farsangi időszakban, vasárnapra esik a Bálint-nap vagy Valentin-nap, és több nagy gasztrofesztivál is erre az időpontra esik. Nézzük, mit nem érdemes kihagyni.

gasztronómiai fesztivál mangalica fesztivál farsang Valentin-nap Bálint-nap koncert program ajánló

A farsang érzékeny terület, hisz igazán az élvezi, aki szereti a jelmezbe bújást, a felismerhetetlenséget és a mulatozást. Nos, akinél ez mind stimmel, az ezen a hétvégén is találhat magának farsangi programokat. Péntek este van az Aurórában a Childhood Dreams, a Pálinka Republik és Taraf de Akácfa koncertje. Párhuzamosan a Király utcai 4BRO Downtownban Macskajaj Farsang lesz. A Dürer kertben pedig a hétvége legnagyobb farsangi mulatsága várható a Tribute Farsang 2016. Az est folyamán 12 zenekar és dj mellett természetesen jelmezverseny is lesz. 

gasztronómiai fesztivál mangalica fesztivál farsang Valentin-nap Bálint-nap koncert program ajánló

Itt gyorsan megsúgom, hogy ezen a szombaton lesz a Dürerben a februári bringabörze is.

gasztronómiai fesztivál mangalica fesztivál farsang Valentin-nap Bálint-nap koncert program ajánló

Valentin-napon – vasárnap lévén – az éttermek is zárva lennének, de a jeles nap kedvéért többen kinyitnak majd. Így tesz majd a Könyvbár & Restaurant, ahol az e heti menüt Robert Merle A sziget című könyve ihlette. A merle-i menü olyan érdekes fogásokat foglal magában, mint a tahiti ráksaláta kókusztejjel, útravaló skorbut ellen – vagyis tárkonyos savanyúkáposzta-leves, a tahiti szigetlakoma, peritani szigetlakoma, vaddisznópite, Ivoa mangósalátája és italként Mandarin martini. 

gasztronómiai fesztivál mangalica fesztivál farsang Valentin-nap Bálint-nap koncert program ajánló

A Liberté étterem az Aulich utcában szintúgy sajátos menüvel várja a párokat, és ha oda megyünk, nem árt megjegyeznünk a "Sharing is Caring" jelszót!

A Hosszúlépés. Járunk? rejtvénypályázatra invitálja a párokat. A résztvevők egy páros sétajegyet nyerhetnek egy budapesti felfedezőkörútra.

Valentin-napon lehet közösségi futással is kezdeni, 9.00-kor a Nyugati téren találkoznak a Valentin-napi futás résztvevői, míg délután 14.00 órakor a II. János Pál pápa téren gyülekeznek nem csak a futás szerelmesei.

gasztronómiai fesztivál mangalica fesztivál farsang Valentin-nap Bálint-nap koncert program ajánló

A Gólyában Valentin-napi varázstalanítást tartanak, konkrétan megpróbálják az ünnepbe burkolt jeles napról lerántani a leplet, a kamut, a kényszert és az áhítatot, és megpróbálják megfejteni, hogy vajon miről isi szól ez a ködös, rózsaszín szerelem. A programhoz csok-tanácsadás is párosul.

gasztronómiai fesztivál mangalica fesztivál farsang Valentin-nap Bálint-nap koncert program ajánló

A Valentin-nap és a farsangi bulik mellett ezen a hétvégén zajlik az ingyenes Budapesti Mangalicafesztivál is a Szabadság téren, ahol az ország minden szegletéből érkező mangalicatenyésztőkkel és –feldolgozókkal lehet találkozni, épp ezért lesz élőállat-kiállítás is, illetve lehet falatozni a hazai kistermelők portékáiból.

gasztronómiai fesztivál mangalica fesztivál farsang Valentin-nap Bálint-nap koncert program ajánló

Párhuzamosan a mangalica disznóságok fesztiváljával, Budán a Millenáris a Budapesti Halfesztivált fogadta be, amiről azt nem árt tudni, hogy ez Európa legnagyobb halfesztiválja. A több mint 100-féle halételen kívül gyerekprogramok és koncertek várják a látogatókat.

gasztronómiai fesztivál mangalica fesztivál farsang Valentin-nap Bálint-nap koncert program ajánló

Akik inkább innának, mint ennének vagyis a másodlagos élvezet lenne csak az evés, azoknak a Borjour Magnum mai napon kezdődő  borkóstolóját ajánljuk. A MOM sportközpontban mintegy 200 magyar borászat és borkereskedés mutatkozik be az év legnagyobb borkóstolóján.

 S azok számára, akik szívesen elfelejtik a báli hétvége hangulatát, igazi kárpótló koncert lehet a francia énekesnő, Zaz koncertje a Tüskecsarnokban, feltéve, ha van még jegy vagy a Kurtág 90'  -Truszova / Szálkák / Ahmatova komolyzenei koncertet a BMC-ben.

 

Tovább


Valentin-napi ez meg az mindenhol

És tényleg. Olyan Valentin-napi programokat találtam, amiről el sem tudtam volna képzelni, hogy ehhez a naphoz kössek egy-egy eseményt.

Íme, a legmeghatóbbak, Valentin-napi Országos Kisállat- és Növényvásár a Petőfi Csarnokban, a Valentin-napi magbörze - 2015 a zuglói Civil Házban, ahol minden magokról és – gondolom - Valentinról fog szólni, például lehet majd egzotikus magokat válogatni. Ha egyik program sem jött be, akkor lehetőség van szombat délutáni Valentin-napi akro (páros) jógával próbálkozni épp azzal, akit szeretünk. Valentin-napi csokoládénapot is tarthatunk a Csokoládémúzeumban, vagy kifejezetten páros élményekre specializálódó bűvészmutatványokba is bekapcsolódhatunk a Bűvész színházban.

Persze az estére ott marad a számos Valentin-napi parti. Ezek közül szemelgettem. 

It’s a Match - Be my valentine címmel, harmadik alkalommal rendeznek Tinder-partit a Fogasházban. Tehát akinek még nincs matche, itt nagy valószínűséggel rátalálhat. A zenét Dr. Tinder és matche, Tinder Tündér szolgáltatja. Az Ötkert Make love, not Valentine! partija úgy harangozza be magát, mintha azt sugallná, hogy ez az este a választás éjszakája lesz. Az óránként visszatérő dal felcsendülésekor szabad a csók a szimpatikusabb szomszéddal.  A Kiosk nem marad le a trendtől, az 50 Shades of Love @KIOSK című tematikus partiját rögtön A szürke ötven árnyalata című könyvhöz és az ahhoz kapcsolódó film bemutatójához köti. Lesz többek között extrém táncshow és Pirner Alma Fetish Show. A Darshan udvar áttolja a bált vasárnapra. Valentin-napi Kelet-Nyugatshow-ján, hastáncosokkal, folkmuzsikával, keleti pop-folkkal ismerkedhetünk meg.

 

És akinek mindez nem elég, az nyugodtan olvassa el az elmúlt hétvégi farsangi ajánlónkat, ahol az e hétvégi karneválokról is lehet olvasni, mint például Szépművészeti búcsúparti és a PIM Valentin-napi mulaCcsága.

Tovább


Hétvégén egy nagy jelmezzé válik az egész belváros

Elkezdődött a farsangi szezon. A belvárosban egyik farsangról a másikba lehet menni, egyik jelmezből a másikba öltözni. Senki se lepődjön meg majd azon, ha az elkövetkező 2 hétvégén furcsán felöltözött alakokkal találkozik az utcákon. Összegyűjtöttük azokat a farsangokat, amikről már most is tudunk.

Szombaton a Mika Tivadar mulatóban Nagy Farsangi Ciki Buli lesz V/DJ Delgado & Disc Bobbyval. A cél az, hogy minél ízléstelenebbül kell felöltözni. A minimum öltözet a 70-es évek pamut mackónadrágja sportzokni-magassarkú-blúz kombinációval. Lehetőség szerint tömegközlekedéssel vagy gyalog kell érkezni. A ruhaköltemények mellé pedig garantáltan ciki zenéket kever DJ Delgado és Disc Bobby. 

A G3, az új Gödör kicsit hasonló ízű Retró jelmezbállal jelentkezik, ahol minden a retró jegyében zajlik majd. Beöltözni nem kötelező, de érdemes, mert a legjobb jelmezes jutalma egy havi bérlet a G3-ba. A bál alatt a 80-as és 90-es évek legjobb és legrosszabb zenéit DJ Donald Rágó és DJ E. T. biztosítja. A tombolán olyan retrótárgyakat lehet nyerni, mint a Commodore 64 gépek. A gasztrovonalon zsíros deszka, Traubi, Márka, Kőbányai Világos és Jaffa várja a fogyasztani vágyókat.


A következő héten a Mika Tivadar újráz, és Szesztilalompartit rendez Vissza a 20-as évekbe címmel. A farsangon a 20-as évek jegyében kell ruhát választani, nem lesz sikk a rojtruha, a revolver, elengedhetetlen kellékek a gyöngysorok, kalapok és tollak a hajban! Ezen az estén mindenki lehet a végzet asszonya vagy maga Al Capone.  A cipők alá valót DJ Mezősimán simán keveri.

14-én bekapcsolódik a bálozási idénybe a Petőfi Irodalmi múzeum is, ahol „farsanGI mulaCCSág Valentin-napon címmel, rózsaszín szívekkel és titkos üzenetekkel lehet elkápráztatni a partnereket. A farsangi programban lesznek apró színpadi jelenetek kortárs írók, Karafiáth Orsolya, Szabó T. Anna, Tóth Krisztina, Kemény István, Krusovszky Dénes és Dragomán György szerelmes szösszeneteire. A zenei programok közül a Szombat esti láz és a Slágermúzeum (karaokeshow) közül lehet választani. Lehetőség lesz irodalmi rapid randira, horoszkópelemzésre és minden másra, ami egy farsanghoz szükséges, tombola, kukkolda, rózsaszín jövő, avagy szerelmi jósda tuti tippekkel, és természetesen jelmezverseny is. 



Várhatólag a jövő heti legígéretesebb farsangi partit a Szépművészeti fogja megrendezni, ami egyben a múzeum zárópartija is lesz. Ez egy utolsó lehetőség arra, hogy egy bohém éjszakát tölthessen bárki a Szépművészetiben. A zenét Žagar DJ Set, Headshotboyz és Crimson szolgáltatja. A partihoz absolut Warhol koktélok járnak. És kötelező dress code van. Mindenki maga választhat a reneszánsz, a pop art, az impresszionizmus és a barokk ikonikus alakjai közül. A legkreatívabb jelmezben érkezőket zsűrizik és díjazzák!

Tovább


Reblog