Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A belvárosban tekerhető a zenélő kerék!

Beköltözött a belvárosba a világ legnagyobb interaktív zenedoboza, a Müpa Hangjáték. A hangjátékot a kereket hajtva lehet megszólaltatni, hangzófésűk és a kézzel lyuggatott dallamponyva segítségével szólal meg.

hangjáték Müpa zenélő kerék

A zenélő keréken megszólaltatható Liszt 2. Magyar rapszódiája, Wagnertől A Walkürök lovaglása, Halott Pénztől a Valami van a levegőben című sláger, a Vuk, a Harry Potter, valamint Fellini 8 1/2 című filmjének zenéje, illetve a Müpa Hangjáték zeneszerkesztő applikációjának legnépszerűbb dallama is.

A régi vurstlik hangulatát idéző kereket június 5-ig lehet kipróbálni a Madách téren.

Fotó, videó: Szerkesztő

Tovább


Fájhat is, ha játszik! No pain, no game! a Ludwig Múzeumban

Aki szereti a játékot, bátor, és mer kipróbálni szokatlan helyzeteket, akár idegenekkel együtt is, az ne hagyja ki a Ludwig Múzeum No pain no game című izgalmas kiállítását.

A kiállítás alkotója két médiaművész-médiakritikus és játéktervező: Volker Morawe és Tilman Reiff. Van, aki egyszerűen szadistának, és van, aki „csak” dadaistának tartja őket. Játékuk nemcsak a mi határainkat feszegeti, de a társadalmi, gazdasági rendszerek gyenge pontjait is keresi. Lehet itt mindent: szónokolni, hangosan énekelni, ütni, vágni, áramütésektől szenvedni, tőzsdézni, lábbal kígyót építeni, és még a Facebookon is bejelölhetjük saját magunkat.

A kiállítás nyitóterében egy magas pódiumon állva fabábu fogad bennünket, egy majom. Ez a kis szónoklatmondó gép hevesen mutogatva, gesztikulálva idézi meg a karizmatikus gondolkodók, politikai machinátorok, gátlástalan diktátorok és önjelölt próféták beszédeit. A Führertől Martin Luther Kingig jó pár vezető beszédébe belehallgathatunk.

A szociális képességeinket is próbára tévő kiállításon szinte kötelező a közösségi jelenlét, hiszen alig akad egyedül is élvezhető kiállítási tárgy.

A PainStation a két művész legismertebb alkotása, amely 2002-ben Nemzetközi Média-díjat is kapott. A video-labdajátékban a két játékos egyik kezét egy érzékelőre teszi, a másikkal pedig megpróbálja visszaütni a labdát. Ha ez nem sikerül, akkor forróság vagy korbács-, illetve áramütés éri a kezét. A nyertes az, aki jobban bírja a fájdalmat, vagyis nem emeli fel a kezét az érzékelő felületről.

A His Master’s Voice nevű meditatív társasjátékban énektudásunkat is kipróbálhatjuk, ugyanis itt énekhanggal lehet golyórobotokat mozgásra bírni.

Virtuális életünk közösségi tere, a Facebook sem maradhat ki a játékok sorából. A társas kapcsolatok egyfajta kritikájaként is értelmezhető Faceboxban végre valóban láthatjuk „egy  új vagy akár régi kapcsolatunkat” és face-to-face, élőben beszélgethetünk vele, de egy a gépre szerelt pálcával bátran bökögethetjük is őt.  

Anyagias életünk kritikájaként kipróbálhatjuk, hogyan csábít bennünket a pénz. Három játékost magunk mellé állítva fegyverekkel, luxustermékekkel, energiával üzletelő brókerekké válhatunk egy kis időre.

Sajnos a Furminator állítólag hiperrealisztikus élményét a nem működő gép miatt nem ismerhettem meg.

Az igazán vonzó SoundSlamből meg kijjebb rugdalt egy lelkes francia bokszolónő, aki a játékszabályokra, ütemre és az ütések pontosságára fittyet hányva tényleg a ringben érezte magát, egyedül.

A kiállítás záró akkordja, a lábtengót imitáló SnakePit a tespedt számítógépezőket emeli ki a székükből, és egy lábbal vezérelhető kígyóhízlaló és -növesztő játékra invitálja őket.

A Ludwig Múzeum és a Goethe Intézet kiállítása még május 10-ig látogatható.

Tovább


Fotózz sörbringára emlékeztető mozgóirodát és nyerj!

Nyereményjáték!!! Kooperálunk egy jót a Magyar Kerékpárosklubbal!  Fotózd le a pár napja már a városban cirkáló - és bárki által kibérelhető - BAM-bringairodát és küldd el nekünk a képet!

Mi az a BAM-bringairoda? Ha láttál már sörbringát, akkor tudod, csak itt a közös tekerés közben nem a sör, hanem a koncentrált munkavégzés folyik. A mozgó iroda május végéig bérelhető, kerékpárosbarát munkahely laptoppal/céges teambuilding eszköze, vicces fénymásolóval és kávéautomatával. (Az iroda úgy néz ki, mint ez a kép, még több infó róla és a bérlésről itt)

BAm-bringa

Ilyen a mozgó iroda, mondjuk a fénymásoló csak papírmasé, mivel áram nélkül csak nehezen működne egy bringán (Fotó: Magyar Kerékpárosklub)

És hogy mit lehet nyerni? Nagyon egyszerű: fotózd le, küldd el nekünk a képet május 30-ig, és kisorsoljuk a nyerteseket. Az második díj egy egyórás, az első egy kétórás sörbringabérlés.
Mailcím: bpluszp@gmail.com, a tárgyba írd be, hogy BAM-bringairoda!

bam

Az egész amúgy a Bringázz a munkába! kezdeményezés égisze alatt zajlik, ami egy remek dolog

Tovább


Játssz és nyerj ingyenes nyomozós játékban!

A Víz Világnapján, a Danube Flow – Hív a Duna! rendezvénysorozat keretében nyomozásra invitálja a Mindspace csapata az érdeklődőket, akik egy gyilkossági ügy felgöngyölítése közben Budapest rejtett kincseire is rácsodálkozhatnak. A B+P-blog (vagyis mi) is beszállt a játékba egy közös nyereményjátékkal. Nyerni pofonegyszerűen lehet, miközben nem kell lájkolgatni vagy emailcímmel regisztrálgatni, viszont két szerencsés olvasónk könnyen egy hajón találhatja magát! Később leírjuk, hogy hogyan. 

win

Mi a lényeg? A Duna-parti krimijáték során az érdeklődőket a szervezők egy játékos, városi nyomozásra invitálják, az önjelölt nyomozók egy meghatározott útvonalon, a kb. egy órás, kalandos séta során nemcsak az aljas, mindenre elszánt gyilkost leplezhetik le, de jobban megismerhetik a várost, és olyan szépségeket fedezhetnek fel, amik mellett korábban simán elsétáltak.

Hol és mikor? Március 22-én, szombaton van a találkozó a Batthyány téren, a 86-os busz és a Duna-part közötti szakaszon. A nyomozás a Mindspace állomásánál kezdődik, az érdeklődők 14 és 16 óra között jelentkezhetnek a versenyre. Minden Duna-barát kalandort és tudásra szomjas nyomozójelöltet szeretettel vár a Mindspace csapata.

És akkor hogy is lehet nyerni? A részvétel ingyenes, a helyes megfejtők között értékes és ötletes nyereményeket sorsolnak ki. És a legfontosabb! Mivel - ahogy írtuk - a B+P-blog kooperál egy jót a Minspace csapatával, kedves olvasóink külön nyereményjátékban is részt vesznek. Nem kell mást tenni, mint a helyszínre érkezve jelezni, hogy a felhívást itt, azaz a B+P-blogon láttad, és automatikusan a nyereményjáték részese leszel: mahartos hajóutakat sorsolunk ki, hogy hova, az még meglepetés.

Mi ez a Danube Flow – Hív a Duna! 2014? A Danube Flow egy tavasszal és nyáron megvalósuló, a Dunához kötődő városi programsorozat. A projekt és az általa szervezett események, rendezvények célja, hogy felhívja a figyelmet a várost kettészelő folyóra, bemutassa annak történelmét, felhívja a figyelmet értékeire, szépségeire. Az eseménysorozat harmadik éve valósul meg a Coca Cola Magyarország támogatásával.

Több infó itt! Aki pedig AMÚGY IS lájkolna minket, itt teheti meg!

Tovább


Reblog