Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Itt korcsolyázhat ingyen Budapesten!

Elkezdődött az idei korcsolyaszezon, megnyitottak a legnépszerűbb jégpályák. Az enyhe időjárási viszonyoknak köszönhetően kis késéssel kinyitott a Városligeti jégpálya is. Sajnos vannak jégpályák, amelyek nem nyitnak ki az idén, mint például a tavaly ingyenesen használható Rombusz terasz, a Kioszk, az Eiffel téri jégpályák vagy a Müpa-koripálya. Szerencsére ezt ellensúlyozza, hogy más városi kerületek viszont észbe kaptak, és ingyenesen (is) használható koripályákat állítottak fel.

jégpálya ingyen korcsolyázás budapest
Fotó: Fortepan.hu

Körbenéztünk, hol korcsolyázhatunk ingyen idén és a jövő év elején Budapesten.

jégpálya ingyen korcsolyázás budapest
Szt. istván tér, bazilika (fotó: Szerkesztő)

A belvárosban a Szent István téren ismét felállították a 200 négyzetméteres korcsolyapályát. A pályát 4–14 éves gyerekek használhatják ingyenesen, péntektől vasárnapig pedig ingyenes korcsolyaoktatásban is részt vehetnek. Az ingyenes oktatást péntekenként 14 és 20 óra, szombatonként 10 és 18 óra, vasárnaponként pedig 10 és 13 óra között lehet igénybe venni.

jégpálya ingyen korcsolyázás budapest
Óbuda főtér 

A tavalyi nagy sikernek köszönhetően idén is két pálya nyitott meg Óbudán. A 2008 óta minden évben megnyíló Fő téri és Csobánka téri jégpályák 2016. január 31-ig várják a látogatókat. A Fő téri pálya mindennap 8 és 22 óra, a békásmegyeri pálya 8 és 20 óra között várja a korcsolyázókat. Az ingyenes korcsolyázáshoz korcsolyabérlési lehetőség és ingyenesen igénybe vehető oktatás is tartozik.

jégpálya ingyen korcsolyázás budapest
Újpest Főtér (Fotó: ujpest.hu)

Megnyitott az újpesti jégpálya is a IV. kerületi Szent István téren, a Városháza oldalában. A korcsolyapálya díjmentesen használható. A pálya 2016. január 31-ig tart nyitva, minden hétköznap 15-21 óráig, a hétvégéken 9-14 óráig. Korcsolyát lehet kölcsönözni, oktatás nincs.

jégpálya ingyen korcsolyázás budapest
Zugló:, Bosnyák tér (Fotó: Balogh Róbert)

Ingyenesen használható jégpálya nyílt idén először Zuglóban, a Bosnyák téren. A 2016. február 28-ig nyitva tartó pályát hétköznaponként 15 óráig csak az iskolások használhatják, délután viszont már mindenki kedvére csúszkálhat. 

jégpálya ingyen korcsolyázás budapest
Hunyadi tér (Fotó: Szerkesztő)

Idén első alkalommal lett korcsolyapálya a Hunyadi téren is, a focipálya helyén. Ellentétben a többi kerületi korcsolyapályával, itt csak a terézvárosiak és az iskolák diákjai csúszkálhatnak ingyen jövő év február végéig. Az iskola időszakban reggel 8-tól délután 2 óráig a terézvárosi intézmények élvezhetik a pályát, délután pedig a lakosság is, a téli szünet kezdetétől megszűnik ez a korlátozás. A pálya mellé felépített faházban lehetőség van korcsolya kölcsönzésére is.

jégpálya ingyen korcsolyázás budapest
Horváth Mihály tér: (Fotó: Szerkesztő)

Építés alatt van a józsefvárosi Horváth Mihály téri pálya is, és várják a jég megszilárdulását a Bálnánál is. A Bálna referense telefonos megkeresésünkre elmondta, hogy a pálya az elmúlt évhez hasonlóan a Bálna nyitvatartási idejének megfelelően lesz nyitva, és mindenki ingyenesen használhatja, amint megszilárdul a jég.

jégpálya ingyen korcsolyázás budapest
Jégterasz (Fotó: Szerkesztő)

Az Aréna jégterasza az autisták/fogyatékossággal élők, gyermekotthonokban nevelkedő gyermekek/ fiatalok és kísérőik számára biztosít ingyenes korcsolyázási lehetőséget, minden hétköznap (hétfőtől-csütörtökig) délután 15.00 és 18.00 óra között.

 

Tovább


Korcsolyázz ingyen! Budapesti jégpályák

A téli sport kedvelői örülhetnek, hideg is van, hó is van, és jég is van. A fővárosban megtört a városligeti jégpálya egyeduralma. A belvárosban több helyen is kisebb műjégpályát és jeges korcsolyapályát építettek ki.

Ingyen használható pályák

A Bálna legszebb panorámájú korcsolyapályája
A város legszebb panorámájú pályájaként hirdeti a Bálna a farsodronyában megépített jégpályáját. És igaza is van. A Fővárosi Önkormányzat által szponzorált pálya nemcsak kiváló panorámát nyújt, hanem a többségében fizetős pályákkal szemben ingyenes. A közel 450 m2-es pálya február végéig használható. A korcsolyapálya a Bálna nyitva tartási idejével egyezően pénteken és szombaton 10 és 22 óra között, a hét többi napján 10-től 20 óráig tart nyitva. Korcsolyakölcsönzésre van lehetőség.

Jégkorszak az Erzsébet híd lábánál
Az Erzsébet híd lábánál található, 230 négyzetméteres, hideg műanyagjeges pálya szintén ingyen használható. A február végéig nyitva tartó Kiosk Jégkorszak 12 órától éjfélig bármikor igénybe vehető. A korcsolyacipő bérlési ára 500 Ft.

Szent István tér – gyerekkorizás a kék karácsonyfa árnyékában
A Szent István-bazilika előtt immár negyedik alkalommal nyílt jégpálya, amelyet idén is belépőjegy váltása nélkül látogathatnak a 14 éven aluli gyerekek. A gyerekeknek péntektől vasárnapig ingyen korcsolyaoktatást is tartanak. A jégpálya december 31-ig pénteken 14-20, szombaton 10-18 és vasárnap 10-13 óráig van nyitva.

Óbudai jégpályák
Az óbudai városháza mellett és a Csobánka téren felállított jégpályák 2015. február 1-jéig a hét minden napján, reggel 8.00 és este 22.00 között ingyen használhatóak. Hetente két alkalommal oktatás is van. A kölcsönzés a felnőtteknek 600, a gyerekeknek 400 forintba kerül.

Korcsolyapálya Újpest központjában 
Az újpesti városháza mellett állították fel a kerület jégpályáját. A január 31-ig üzemelő pálya ingyen használható. Hétköznap 9 és 14 óra között a kerületi ovisoké és iskolásoké a pálya, majd 15 órától bárki használhatja a pályát. Hétvégén reggel 9 és este 21 óra között tart nyitva. Korcsolyacipő-bérlési lehetőség van. Jégre lépni viszont csak kesztyűben szabad! 

Fizetős pályák

Horváth Mihály téri jégpálya
A józsefvárosi Horváth Mihály téren nem mérik ingyen a korcsolyázást, sőt a korcsolyázó magasságától és kerületi hovatartozásától is függ a pálya használatának díja. 300 négyzetméteres, kivilágított jégpályája. 140 centi alatt 400, e fölött 600 forintot kell fizetni a korcsolyázásért. A VIII. kerületi iskolásokon kívül az ovisoknak is ingyenes a pálya reggel nyolctól délután kettőig. A jégpálya február 5-ig, reggel nyolctól este nyolcig használható. A melegedősátorban korcsolyabérlésre is van lehetőség. 

Egy korcsolyázásra is használható belépőjegy - Müpa jégpálya 
Már nem sokáig, de még az ünnepi időszakban, 2015. január 4-ig lehet használni a Müpa előtti jégpályát. Az impozáns környezetben megépített pálya az intézmény egy érvényes belépőjegyével, egy alkalommal, két órára ingyen látogatható. A korcsolyázáshoz korlátozott számban van lehetőség korcsolyabérlésre. Más esetben a pálya használata 500 Ft/alkalom. A pálya hétköznapokon délutánonként üzemel. 

A legnépszerűbb a városligeti műjégpálya
A városligeti jégpálya több mint 15 ezer négyzetméteren, a szezonban hosszabb nyitvatartási akciókkal és színes programokkal várja a korcsolyázni vágyókat. Korcsolyakölcsönzésre és ruhatár használatára van lehetőség. A turisták által is kedvelt jégpálya a hét minden napján reggel 9 és délután 13 óra, valamint délután 17 és este 21 óra között tart nyitva. A napijegy ára hét elején olcsóbb, 800 és 1000 Ft, míg hétvégén már 2000 Ft is lehet. 1 pár korcsolyacipő kölcsönzési ára 700 Ft/óra. 

Eiffel jégpálya
Az idén négyéves, a Nyugati pályaudvar déli oldalán található, majdnem 600 négyzetméteres jégpálya vasárnaptól csütörtökig éjfélig, pénteken és szombaton hajnal 1 óráig várja a korcsolyázókat. A pályán egyaránt lehet korcsolyázni és jégkorongozni is. A szolgáltatások között megtalálható a korcsolyakölcsönzés, a saját korcsolya élezése és a korcsolyaoktatás is. Jelenleg a pálya műszaki okok miatt zárva van. A korcsolyázás napidíja felnőtteknek 800 Ft, diákoknak, gyerekeknek és nyugdíjasoknak 700 Ft. A korcsolyakölcsönzés időkorlát nélkül a felnőtteknek 1200 Ft, a diákoknak, gyerekeknek és nyugdíjasoknak 800 Ft.

Jégterasz (Aréna Pláza)
Az UNICEF 2000 lélekharangjával feldíszített 1200 m2 nagyságú jégterasz 2015. február végéig várja a sportolni vágyókat. A többnyire 22 vagy 23 óráig nyitva tartó jégpályán péntekenként és szombatonként jégdiszkót rendeznek. Igény szerint lehetőség van korcsolyaoktatásra és pályabérlésre is. A délelőtti vagy délutáni egységre bontott jegyek a felnőtteknek hét közben 1200 forintba, pénteken 18 órától vasárnap 21 óráig 1500 Ft-ba kerülnek. Ugyanilyen osztásban a kedvezményes jegyek (diák-, gyerek-, nyugdíjasjegy) 900-1200 forintig terjedhetnek. A korcsolyacipő kölcsönzési ára 650 Ft/óra.
 

Rombusz terasz
A Ráday utcai Rombusz már nemcsak a kertjében található keszonkamrával, hanem jégteraszos melegedővel és bárral is várja a felnőtteket és gyerekeket egyaránt, ráadásul éjfélig nyitva van. A pálya használata hatéves kor alatt ingyenes. Korcsolyát bérelni és a régi korcsolyát megélezni is ér. A pálya 6 éves korig ingyen vehető igénybe. A felnőttek 1200 Ft/2 óra, a diákok, gyerekek és nyugdíjasok 800 Ft/2 óra használati díjért korcsolyázhatnak. Van családi kedvezmény is (2 felnőtt/2gyerek/2 óra) 3000 forintba kerül. A korcsolya kölcsönzési ára 800 Ft/2óra.

Marczibányi tér
A Marczibányi Sportcentrumhoz kapcsolódó, mintegy 722 m2-es jégpályát a hét majdnem minden napján használhatják a korcsolyázók és a jéghokisok. A felnőttnapijegy 1650 Ft-ba, míg a gyerek-, diák- és nyugdíjasnapijegy 1200 Ft-ba kerül. Kölcsönzés és élezés 800 és 1200 forint között lehet.

A leghosszabb ideig nyitva tartó jégpálya a Budai
A 15 x 30 méteres pálya a Széna térhez közel a Jégkert szabadidőparkban a Margit körút, Bakfark utca és Varsányi Irén utca által határolt területen található. Mivel a jégpálya fedett, egészen áprilisig látogatható. A pálya reggel 7-től éjfélig tart nyitva. Jégkorongozók és korcsolyázók is használhatják. A gyerekjegy 990 forintba, a diákjegy 1200 forintba kerül, míg a felnőttek 1400 forintot fizetnek a korcsolyázásért.

Kőbányai jégpálya
Az Ihász utcai, fedett jégpálya szintén nemcsak a korcsolyázóké, hanem a jégkorongozóké is. Általában délutánonként 14 és 17 óra között, hétvégenként pedig délelőtt 10 órától van lehetőség a korcsolyázásra. A jegyár felnőtteknek 700, a gyerekeknek 550 forintba kerül. A kerületi óvodások és iskolások reggel 8 és délután 2 között ingyenes korcsolyaoktatáson vehetnek részt.

Tovább


Reblog