A téli sport kedvelői örülhetnek, hideg is van, hó is van, és jég is van. A fővárosban megtört a városligeti jégpálya egyeduralma. A belvárosban több helyen is kisebb műjégpályát és jeges korcsolyapályát építettek ki.

Ingyen használható pályák

A Bálna legszebb panorámájú korcsolyapályája
A város legszebb panorámájú pályájaként hirdeti a Bálna a farsodronyában megépített jégpályáját. És igaza is van. A Fővárosi Önkormányzat által szponzorált pálya nemcsak kiváló panorámát nyújt, hanem a többségében fizetős pályákkal szemben ingyenes. A közel 450 m2-es pálya február végéig használható. A korcsolyapálya a Bálna nyitva tartási idejével egyezően pénteken és szombaton 10 és 22 óra között, a hét többi napján 10-től 20 óráig tart nyitva. Korcsolyakölcsönzésre van lehetőség.

Jégkorszak az Erzsébet híd lábánál
Az Erzsébet híd lábánál található, 230 négyzetméteres, hideg műanyagjeges pálya szintén ingyen használható. A február végéig nyitva tartó Kiosk Jégkorszak 12 órától éjfélig bármikor igénybe vehető. A korcsolyacipő bérlési ára 500 Ft.

Szent István tér – gyerekkorizás a kék karácsonyfa árnyékában
A Szent István-bazilika előtt immár negyedik alkalommal nyílt jégpálya, amelyet idén is belépőjegy váltása nélkül látogathatnak a 14 éven aluli gyerekek. A gyerekeknek péntektől vasárnapig ingyen korcsolyaoktatást is tartanak. A jégpálya december 31-ig pénteken 14-20, szombaton 10-18 és vasárnap 10-13 óráig van nyitva.

Óbudai jégpályák
Az óbudai városháza mellett és a Csobánka téren felállított jégpályák 2015. február 1-jéig a hét minden napján, reggel 8.00 és este 22.00 között ingyen használhatóak. Hetente két alkalommal oktatás is van. A kölcsönzés a felnőtteknek 600, a gyerekeknek 400 forintba kerül.

Korcsolyapálya Újpest központjában 
Az újpesti városháza mellett állították fel a kerület jégpályáját. A január 31-ig üzemelő pálya ingyen használható. Hétköznap 9 és 14 óra között a kerületi ovisoké és iskolásoké a pálya, majd 15 órától bárki használhatja a pályát. Hétvégén reggel 9 és este 21 óra között tart nyitva. Korcsolyacipő-bérlési lehetőség van. Jégre lépni viszont csak kesztyűben szabad! 

Fizetős pályák

Horváth Mihály téri jégpálya
A józsefvárosi Horváth Mihály téren nem mérik ingyen a korcsolyázást, sőt a korcsolyázó magasságától és kerületi hovatartozásától is függ a pálya használatának díja. 300 négyzetméteres, kivilágított jégpályája. 140 centi alatt 400, e fölött 600 forintot kell fizetni a korcsolyázásért. A VIII. kerületi iskolásokon kívül az ovisoknak is ingyenes a pálya reggel nyolctól délután kettőig. A jégpálya február 5-ig, reggel nyolctól este nyolcig használható. A melegedősátorban korcsolyabérlésre is van lehetőség. 

Egy korcsolyázásra is használható belépőjegy - Müpa jégpálya 
Már nem sokáig, de még az ünnepi időszakban, 2015. január 4-ig lehet használni a Müpa előtti jégpályát. Az impozáns környezetben megépített pálya az intézmény egy érvényes belépőjegyével, egy alkalommal, két órára ingyen látogatható. A korcsolyázáshoz korlátozott számban van lehetőség korcsolyabérlésre. Más esetben a pálya használata 500 Ft/alkalom. A pálya hétköznapokon délutánonként üzemel. 

A legnépszerűbb a városligeti műjégpálya
A városligeti jégpálya több mint 15 ezer négyzetméteren, a szezonban hosszabb nyitvatartási akciókkal és színes programokkal várja a korcsolyázni vágyókat. Korcsolyakölcsönzésre és ruhatár használatára van lehetőség. A turisták által is kedvelt jégpálya a hét minden napján reggel 9 és délután 13 óra, valamint délután 17 és este 21 óra között tart nyitva. A napijegy ára hét elején olcsóbb, 800 és 1000 Ft, míg hétvégén már 2000 Ft is lehet. 1 pár korcsolyacipő kölcsönzési ára 700 Ft/óra. 

Eiffel jégpálya
Az idén négyéves, a Nyugati pályaudvar déli oldalán található, majdnem 600 négyzetméteres jégpálya vasárnaptól csütörtökig éjfélig, pénteken és szombaton hajnal 1 óráig várja a korcsolyázókat. A pályán egyaránt lehet korcsolyázni és jégkorongozni is. A szolgáltatások között megtalálható a korcsolyakölcsönzés, a saját korcsolya élezése és a korcsolyaoktatás is. Jelenleg a pálya műszaki okok miatt zárva van. A korcsolyázás napidíja felnőtteknek 800 Ft, diákoknak, gyerekeknek és nyugdíjasoknak 700 Ft. A korcsolyakölcsönzés időkorlát nélkül a felnőtteknek 1200 Ft, a diákoknak, gyerekeknek és nyugdíjasoknak 800 Ft.

Jégterasz (Aréna Pláza)
Az UNICEF 2000 lélekharangjával feldíszített 1200 m2 nagyságú jégterasz 2015. február végéig várja a sportolni vágyókat. A többnyire 22 vagy 23 óráig nyitva tartó jégpályán péntekenként és szombatonként jégdiszkót rendeznek. Igény szerint lehetőség van korcsolyaoktatásra és pályabérlésre is. A délelőtti vagy délutáni egységre bontott jegyek a felnőtteknek hét közben 1200 forintba, pénteken 18 órától vasárnap 21 óráig 1500 Ft-ba kerülnek. Ugyanilyen osztásban a kedvezményes jegyek (diák-, gyerek-, nyugdíjasjegy) 900-1200 forintig terjedhetnek. A korcsolyacipő kölcsönzési ára 650 Ft/óra.
 

Rombusz terasz
A Ráday utcai Rombusz már nemcsak a kertjében található keszonkamrával, hanem jégteraszos melegedővel és bárral is várja a felnőtteket és gyerekeket egyaránt, ráadásul éjfélig nyitva van. A pálya használata hatéves kor alatt ingyenes. Korcsolyát bérelni és a régi korcsolyát megélezni is ér. A pálya 6 éves korig ingyen vehető igénybe. A felnőttek 1200 Ft/2 óra, a diákok, gyerekek és nyugdíjasok 800 Ft/2 óra használati díjért korcsolyázhatnak. Van családi kedvezmény is (2 felnőtt/2gyerek/2 óra) 3000 forintba kerül. A korcsolya kölcsönzési ára 800 Ft/2óra.

Marczibányi tér
A Marczibányi Sportcentrumhoz kapcsolódó, mintegy 722 m2-es jégpályát a hét majdnem minden napján használhatják a korcsolyázók és a jéghokisok. A felnőttnapijegy 1650 Ft-ba, míg a gyerek-, diák- és nyugdíjasnapijegy 1200 Ft-ba kerül. Kölcsönzés és élezés 800 és 1200 forint között lehet.

A leghosszabb ideig nyitva tartó jégpálya a Budai
A 15 x 30 méteres pálya a Széna térhez közel a Jégkert szabadidőparkban a Margit körút, Bakfark utca és Varsányi Irén utca által határolt területen található. Mivel a jégpálya fedett, egészen áprilisig látogatható. A pálya reggel 7-től éjfélig tart nyitva. Jégkorongozók és korcsolyázók is használhatják. A gyerekjegy 990 forintba, a diákjegy 1200 forintba kerül, míg a felnőttek 1400 forintot fizetnek a korcsolyázásért.

Kőbányai jégpálya
Az Ihász utcai, fedett jégpálya szintén nemcsak a korcsolyázóké, hanem a jégkorongozóké is. Általában délutánonként 14 és 17 óra között, hétvégenként pedig délelőtt 10 órától van lehetőség a korcsolyázásra. A jegyár felnőtteknek 700, a gyerekeknek 550 forintba kerül. A kerületi óvodások és iskolások reggel 8 és délután 2 között ingyenes korcsolyaoktatáson vehetnek részt.