Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Schmuck Andor nevétől hangos a János-hegy

Békésen kirándulgat az ember a Budai-hegyekben a Normafától az Erzsébet-kilátóig egy szép tavaszi vasárnap...

táj

táj Budai-hegyek

... amikor a kilátóhoz vezető szerpentines úton váratlanul egy ilyen felirattal találja magát szemben:

Schmuck
Közelebbről:
Schmuck

Azt hittem, ennyi csak az üzenet (amiről kis google-özés után kiderül, mi is áll a háttérben: vélhetően a Jobbik egyik aktivistája kívánt ilyen módon üzenni a szépkorúak harcosának), ám néhány száz méterrel odébb az erdőben egy farakás fogadott, amin ez állt:
Schmuck

Riposzt lenne? Előttem van, amint Schmuck Andor felgyalogol/libegőzik Budapest legmagasabb pontjára, majd előkapja az alkoholos filctollát és összefirkál egy farönköt, ám még valószínűbb, hogy egy dühös kitörés emléktúrás jegyzi ezt az alkotást is.

Tovább


Utólag megnézheted, milyen klassz volt a Római-kőkert

Azért utólag, mert részben már nem látható, miután az RTL Klub híradása után a nézők szépen széthuligánkodták. Kánya Tamás hónapokon át építgette uszadékfákból, ágakból, kavicsokból stb., mi is megnéztük kétszer (korábbi posztjaink róla napsütésben és hóban.) A terv amúgy az volt, hogy majd az árvíz viszi el, de az emberek megelőzték a vizet. 

Meditatív hangulat, érdemes kirakni nagyba!

Római

(Fotó: Tuba Zoltán)

(Ide kattints, ha követni szeretnéd blogunkat, itt pedig a kőkert Facebook-oldala!)

Tovább


Budapest leghangulatosabb helye hóban

Kánya Tom-tom Tamás ősszel kezde el építeni kőrakásait a Római-parton, nem messze a vasúti hídtól. Azóta folyamatosan építgeti a szabadtéri kertet, leginkább kőből, kavicsból és uszadékfából, és egyre több formát alakít ki a halmok köré (pl. sárkányt és ingát ismertünk fel). Megnéztük, hogy hóban is hangulatos-e? Hangulatos.

Fotók: Bácsi Róbert

kőkert Római

Kattints a fotóra és jön a téli kőkert!

Teljesen ingyenes - mivel Kánya Tom-tom Tamás puszta kedvtelésből építgeti - és ilyen szempontból örvendetes, hogy az emberek nem hulligánkodták szét. Ezt az is indokolhatja, hogy figyelmesen elolvasták a kert két végén elhelyezett, nejlonba csomagolt, házilag készített táblákat, melyeken az alkotó egyebek mellett azt kéri, hogy a nézelődők ne menjenek be a kövek közé, ne engedjék be kutyáikat és gyerekeiket sem, mert az veszélyes. Azt is kéri, hogy ne rongálják meg a kertet, ellenben szívesen látja a róla készített fotókat.

kőkert római
Kattints a sárkányra a föbbi fotóért!

Utoljára októberben jártunk ott, lefotóztuk, plusz kicsit elmélkedtünk a kőrakások eredetéről. A téli, havas képeket a két fotóra kattintva lehet megnézni.

A helyszín egyébként a vasúti hídtól kb. 250 méterre északra, nem messze a Móló étteremtől. A sárga épületnél érdemes lemenni a partra.  Kb. itt:


(Ide kattints, ha követni szeretnéd a blogunkat!)

Tovább


Reblog