Kánya Tom-tom Tamás ősszel kezde el építeni kőrakásait a Római-parton, nem messze a vasúti hídtól. Azóta folyamatosan építgeti a szabadtéri kertet, leginkább kőből, kavicsból és uszadékfából, és egyre több formát alakít ki a halmok köré (pl. sárkányt és ingát ismertünk fel). Megnéztük, hogy hóban is hangulatos-e? Hangulatos.

Fotók: Bácsi Róbert

kőkert Római

Kattints a fotóra és jön a téli kőkert!

Teljesen ingyenes - mivel Kánya Tom-tom Tamás puszta kedvtelésből építgeti - és ilyen szempontból örvendetes, hogy az emberek nem hulligánkodták szét. Ezt az is indokolhatja, hogy figyelmesen elolvasták a kert két végén elhelyezett, nejlonba csomagolt, házilag készített táblákat, melyeken az alkotó egyebek mellett azt kéri, hogy a nézelődők ne menjenek be a kövek közé, ne engedjék be kutyáikat és gyerekeiket sem, mert az veszélyes. Azt is kéri, hogy ne rongálják meg a kertet, ellenben szívesen látja a róla készített fotókat.

kőkert római
Kattints a sárkányra a föbbi fotóért!

Utoljára októberben jártunk ott, lefotóztuk, plusz kicsit elmélkedtünk a kőrakások eredetéről. A téli, havas képeket a két fotóra kattintva lehet megnézni.

A helyszín egyébként a vasúti hídtól kb. 250 méterre északra, nem messze a Móló étteremtől. A sárga épületnél érdemes lemenni a partra.  Kb. itt:


(Ide kattints, ha követni szeretnéd a blogunkat!)