Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Zsibik, bolhapiacok, vásárok, amik segíthetnek az ajándékvásárlásban!

Mindig vannak ajándékok, amik az utolsó pillanatra maradnak, épp azért, mert valami egyedi darabbal szeretnénk meglepni a szeretteinket. A sajátos, személyre szabott ajándékok legjobb gyűjtőhelyei a zsibik, bazárok, pop-up store-ok és a kisebb, családias hangulatú vásárok. 
Megmutatjuk, hova érdemes még elmennie, ha hiányzik még pár ajándék.

bolhapiac zsibi zsibvásár vásár karácsonyi vásár piac antikvitás régiségek

Az antikvitások nagy gyűjtőterülete a város bulinegyede. Vasárnaponként már a felújított Klauzál téri csarnokban is lehet válogatni az Antik Placcon, de a mostani karácsony előtti időszakot tekintve maradnak a régi jól bevált régiségkereskedések. 

bolhapiac zsibi zsibvásár vásár karácsonyi vásár piac antikvitás régiségek

Az egyik legnépszerűbb antikos a Klauzál utca elején található Antik bazár, feltűnően hívogató portálja mellett nemigen lehet megállás nélkül elmenni, de leginkább érdemes bemenni.

bolhapiac zsibi zsibvásár vásár karácsonyi vásár piac antikvitás régiségek

A Klauzál utcára merőleges Dob utcai Bazárbizi, hasonló, mégis más kínálatot nyújt a vásárlóknak.

bolhapiac zsibi zsibvásár vásár karácsonyi vásár piac antikvitás régiségek

A Ferenciek teréhez közeli Bolhapalota nem csak régiségekkel, hanem kortárs, egyedi tárgyakkal is várja a palotába látogatókat.

bolhapiac zsibi zsibvásár vásár karácsonyi vásár piac antikvitás régiségek

A Gozsdu élményudvar 23-án 8.00 óráig folyamatosan kínálja az egyedibbnél egyedibb kézműves termékeket az ékszerektől egészen a régiségek piacáig.

bolhapiac zsibi zsibvásár vásár karácsonyi vásár piac antikvitás régiségek

Budára menet kínálkozó lehetőség a Gresham-palota karácsonyi vására.

bolhapiac zsibi zsibvásár vásár karácsonyi vásár piac antikvitás régiségek

Aki Budán keresgél, annak érdemes betekintenie a tabáni bolhapiacra. 

bolhapiac zsibi zsibvásár vásár karácsonyi vásár piac antikvitás régiségek

Aki esetleg külsőbb kerületekben is szívesen körbenéz, annak érdemes keresgélnie az angyalföldi Garmada önkiszolgáló piacon vagy kicsit átcsúszva a karácsony második napjába Rákoskeresztúron, a Bakancsos piacon.

bolhapiac zsibi zsibvásár vásár karácsonyi vásár piac antikvitás régiségek

Tovább


A felújított Klauzál téri vásárcsarnok szép és használható (vasárnap is)

A bulinegyed egy vasárnap is nyitva tartó vásárcsarnokkal gazdagodott.

Több mint egy éve vártak a Klauzál tér környéki, belső-erzsébetvárosi lakók, hogy újra használhassák a felújítás alatt lévő vásárcsarnokot. Úgy tűnik, mindenképp jól jártak: nemcsak egy gondosan, szépen kivitelezett műemléket kaptak vissza, hanem az országban mostanság igen ritka, vasárnap is nyitva tartó bevásárlóközpontot.

Erzsébetváros az új vásárcsarnokával lassan elmondhatja magáról, hogy az egy főre eső vásári helyek számával az élen jár a kerületek között.

Az 1897-ben átadott épület 1987-ig működött hagyományos vásárcsarnokként, majd 1987-től hipermarketté alakították. Az így kialakított rossz elrendezésű terek jobban emlékeztettek egy török bazár hangulatára (ami végső soron nem is rossz), mint egy vásárcsarnokéra.

2014 végén zárták be a csarnokot. A market, a kis üzletek, a még jóval korábban megszüntetett szombati Klauzál téri piac az itt élő lakók számára nagy érvágást jelentett.

A most átadott épületben a hétvégén olyan békebeli boldogsággal sétáltak az emberek, hogy ez egyértelműen igazolta a vásárcsarnok szükségességét.

Az igényesen felújított épületben jól kihasznált, funkcionálisan jól osztott tereket találunk. A szupermarket átköltözött az épület déli oldalára, az északi oldalon pedig különböző standok, pékség, húsbolt, sajtos kapott helyet. A csarnok közepén esztétikusan kialakított fa árusító standok várják  a piaci eladókat.

 A felújított csarnok egyik legnagyobb nyeresége lett, hogy az épület felső szintje is a lakosság használatába került. Ide költözött a lángossütő, a Békési kolbászos, a csarnok órája alá egy kávézó, cukrászda és több egyelőre még ki nem nyílt üzlet.

Funkcióidegen, mégis népszerű lehet az önkormányzat által működtetett ügyfélszolgálati fiók, ahová akár hatósági, akár kerületfejlesztési kérdésekkel is bemehetnek az emberek. A meglepően dizájnos berendezés mellett gyereksarokkal várják az ügyeiket intézni vágyó szülőket.

Ugyanitt a első szinten kaptak helyet a lakosság számára is használható nyilvános WC-k.

A két szintet mozgólépcső köti egymással. A felújítás része volt a csarnoképülettel összekötött lakóház felújítása is, aminek a belső részét üvegtetővel választották el az átmenő forgalom zajától. 

A csarnok úgy tűnik, nem csatlakozik a kutyabarát intézmények sorához, mert az üvegtető alatt két szomorú öleb várakozott bent lévő gazdájára.

Fotók: Szerkesztő

Tovább


Esti Piac nyílik a bulinegyedben

Már egy előző bejegyzésben írtam a belvárosi termelői, közösségi piacokról. Azokról a nem hagyományos vásárokról, amelyek átlépik a mindennapi, megszokott vásárcsarnok, nagy bevásárlópiac kereteit, és a piaci áruk mellett kulturális, szociális, gasztronómiai vagy valamilyen más vizuális élményt is kínálnak a vásárlók számára. Ezek közé a piacok közé sorolható a bulinegyedben a Szimpla őstermelői piac a Szimpla kertben vagy a Gozsdu udvarban a bazárhangulatú Gouba.

Október 30-tól Erzsébetvárosban új piac nyílik, aminek a különlegessége nemcsak abban rejlik, hogy egy passzázsban rendezik meg, hanem a hétvégi piaci időpontoktól eltérően csütörtökönként, délutántól késő estig, 13 és 21 óra között lesz nyitva. 

A Central Passage-ban a termelői és kézműves piac különleges termékekkel, ételkóstolókkal, házi finomságokkal, ajándékokkal, mindenféle csecsebecsével, de a hétvégi ebédhez szükséges hozzávalókkal is várja a hazai és külföldi érdeklődőket. A gasztroélményt élő zenével teszik teljessé a szervezők. A helyszín fedett így a zord időjárástól sem kell tartani.

Bővebben a piacról a Facebook-oldalukon lehet tájékozódni. 

Tovább


Piacom hol lelem?

A belváros egyre gyakoribb közösségi terévé válnak a belvárosi piacok. Az alábbiakban több olyan belvárosi háztáji kispiacot és közösségi piacot gyűjtöttünk össze, amelyek nem egy esetben többek, mint a vásárlás színterei.

VI. kerület, Hunyadi téri kispiac

A Hunyadi téri kispiac a Vásárcsarnok kínálatát háztáji termelőkkel kiegészítő vására általában csütörtöki napoktól szombatig kínálja széles választékban a vidékről érkező eladók portékáit.

 

VII. kerület, Klauzál tér

A Klauzál téri kis piac még két évvel ezelőtt egy igen prosperáló kispiac volt, ami elsősorban háztáji termelők zöldség- és gyümölcs, hús- és sajt- és virágkínálatával látta el a környék lakóit és a növekedő számú turisták igényeit is. Az önkormányzat újabb és újabb rendeletei és a lakossági nemtetszés miatt egy időre megszűnt a piac, de ha gyenge lábakon is, most újra él. Szombatonként általában 14 óráig vannak kinn az árusok, időjárástól függően.

 

VII. kerület, Rózsák tere

A Rózsák terén, szombat délelőttökön nagy a sürgés-forgás. Érdemes megkóstolni a sajtos termékeit, és ha valaki háznál nevelt csirkét, kacsát, gyöngyös tyúkot szeretne, ide jöjjön!

 

VII. kerület, Szimpla őstermelői piac

A hagyományos piacos keretekből kilépő Szimpla piac vasárnaponként várja a vásárlóit. Nem olcsó, de nagyon közösségi piac. Az élő zenével hangulatossá tett vásárlás mellett kényelmes kávézásra, az árusítók termékeiből készített szendvicsezésre, ételkóstolásra is lehetőség van. Hetente más és más civil szervezet a Közös Lábos program keretein belül közösségi főzést vállal, és a kezdeményezésből származó bevételt valamilyen jótékony célra adományozza.

VII. kerület, Gouba- Gozsdu Bazaar

A külföldiek számára is népszerű Gouba szombatonként a Gozsdu udvarba szervezett bazár, ahol mindenféle kreatív és dizájntárgyakat, ruhákat és kisebb mértékben élelmiszereket lehet vásárolni.

Tovább


Reblog