A belváros egyre gyakoribb közösségi terévé válnak a belvárosi piacok. Az alábbiakban több olyan belvárosi háztáji kispiacot és közösségi piacot gyűjtöttünk össze, amelyek nem egy esetben többek, mint a vásárlás színterei.

VI. kerület, Hunyadi téri kispiac

A Hunyadi téri kispiac a Vásárcsarnok kínálatát háztáji termelőkkel kiegészítő vására általában csütörtöki napoktól szombatig kínálja széles választékban a vidékről érkező eladók portékáit.

 

VII. kerület, Klauzál tér

A Klauzál téri kis piac még két évvel ezelőtt egy igen prosperáló kispiac volt, ami elsősorban háztáji termelők zöldség- és gyümölcs, hús- és sajt- és virágkínálatával látta el a környék lakóit és a növekedő számú turisták igényeit is. Az önkormányzat újabb és újabb rendeletei és a lakossági nemtetszés miatt egy időre megszűnt a piac, de ha gyenge lábakon is, most újra él. Szombatonként általában 14 óráig vannak kinn az árusok, időjárástól függően.

 

VII. kerület, Rózsák tere

A Rózsák terén, szombat délelőttökön nagy a sürgés-forgás. Érdemes megkóstolni a sajtos termékeit, és ha valaki háznál nevelt csirkét, kacsát, gyöngyös tyúkot szeretne, ide jöjjön!

 

VII. kerület, Szimpla őstermelői piac

A hagyományos piacos keretekből kilépő Szimpla piac vasárnaponként várja a vásárlóit. Nem olcsó, de nagyon közösségi piac. Az élő zenével hangulatossá tett vásárlás mellett kényelmes kávézásra, az árusítók termékeiből készített szendvicsezésre, ételkóstolásra is lehetőség van. Hetente más és más civil szervezet a Közös Lábos program keretein belül közösségi főzést vállal, és a kezdeményezésből származó bevételt valamilyen jótékony célra adományozza.

VII. kerület, Gouba- Gozsdu Bazaar

A külföldiek számára is népszerű Gouba szombatonként a Gozsdu udvarba szervezett bazár, ahol mindenféle kreatív és dizájntárgyakat, ruhákat és kisebb mértékben élelmiszereket lehet vásárolni.