Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Fizess ma verssel a kávédért!

Ha szereted a verseket és a kávét is, akkor ma lehetőséged van arra, hogy egy verssel fizesd ki a kávédat.

vers költészet világnapja kávé

2016. március 21-én, a költészet világnapján egy teljes napig minden idézet kávéházi fizetőeszközzé válik, így az akcióba beszállt kávézókban, vendéglátóhelyeken a kávénkat egy verssel vagy akár egy idézettel is fizethetjük.

vers költészet világnapja kávé

Az akcióhoz a világ számos országából csatlakoztak kávézók és éttermek. A hozzád legközelebb eső versfizetős helyet ezen a térképen vagy ezen a facebook oldalon keresheted ki.

Tovább


Posztolja az utcára a kedvenc verseit!

Több szervezet kisebb-nagyobb gerillaakcióval jelentkezik április 11-én, a költészet napján. Szerencsére nem a kormányablakról vagy kormányablak számára kell verset írni. Persze az is igaz, hogy nem jár egy versért több mint félmillió forint, hanem talán csak valami jó érzés. De az biztosan.

Verset a falra! (Krakkó, Fotó: Szerkesztő)


Az egyik ilyen akció a "Fuss és posztolj egy verset..." című felhívás lényege, hogy a futók április 11-én kedvenc magyar költőjük versével a kezükben induljanak futni, és a verset (nyilván papírra írt verset) tűzzék ki futásuk során valahová, fotózzák le, és posztolják az eseményoldalon, a megtett kilométerek számával együtt.

A gittegylet.com a tavalyi évhez hasonlóan ismét arra kéri a csatlakozni vágyókat, hogy posztoljanak verseket az utcák házfalaira, hirdetőoszlopaira, irodák üzenőfalára és minden legálisan "posztolható" felületre.

Versrészlet nyolcadik kerületi térburkolatban (Fotó: szerkesztő)


A DRÓT irodalmi, művészeti, társadalmi portál a street-art és más művészeti eszközök révén fiatal, kortárs költők napjainkról szóló verseivel árasztja el Budapest és Szentendre falait, fáit, a táj különböző műtárgyait. A kültéri posztolás mellett a felhasznált versekből lesz felolvasás, beszélgetés, a Café Zsivagóban szerkesztői est. Az est után pedig a Café Zsivágó 5. születésnapi partija.

A Hello Wood Verskockát épít, amit majd kiposztolt versek díszítenek, és minden önjelölt elmondhatja kedvenc versét egy GoPro kamerába április 11–12-én a Szabó Ervin téren.

krumplib©2005 (litera.hu)


A Szabadságszínpad 16 órás (32 félórás) versszavalást rendez a Szabadság téren, ahol József Attila verseket lehet majd szavalni.

A Tilos Rádió beköltözik az Aurórába, ahonnan élőben közvetítik műsorukat. Kora délutántól élő irodalmi műsorok, beszélgetések, interjúk "tömege" várható  igazi kávéházi hangulatban. Este koncert és Tilos Selection party!

Tovább


Versfröccsben a torreádor Hófehérke - hétvégi mix

A hétvégi programajánlónkban elég lenne csak a designhétről írni, és már azzal kimerítenénk mindenki hétvégi kapacitását. A Magyar Formatervezési Tanács angol nyelvű térképpel rukkolt elő a design világnapján. A térkép és mobilalkalmazás Budapest designértékei között navigál. Közel 150, tematikus csoportokba rendezett budapesti designboltról, galériáról és múzeumról nyújt alapinformációkat.

Az Erzsébet téren mindenkit várnak az Art Market kiállítói. Idén Berlinre és az Art Photo Budapestre fókuszáló piacon 500 művész mutatkozik be. Október 9. és 12. között magyar és angol nyelvű tárlatvezetés kapcsolódik a programhoz.

A Wamp vasárnap a Millenárison a Wamp exluzívval várja az érdeklődőket. A bemutatón a Wamp történetének legtehetségesebb tervezői mutatkoznak be vadonatúj kollekcióikkal. Olyan alkotóké a főszerep, akik a korábbi években elnyerték a rangos Hónap Designere díjat, illetve résztvevői voltak a kizárólag pályázati úton elnyerhető Wamp+ megjelenéseknek.

A Café Budapest rendezvényei közül én leginkább az irodalmi kínálatban fürdőznék.Versek szódával sorozatban Kiss Judit Ágnes versel, zenél és játszik.  Az Irodalmi vándorcirkuszban ma este Keresztury Tibor és Víg Mihály együtt „boldogítja” a hallgató közönséget a Kisüzemben, míg holnap Dr. Máriás és Grecsó Krisztán a Kék Lóban.

Fotóutca október 12-ig várja a fényképezés iránt érdeklődőket a Nagymező utcában, a Capa Központban és a Mai Manó Házban ingyenes programjaival. Láthatjuk Wim Wenders és Juliano Ribeiro Salgado The Salt of the Earth című filmjének bemutatóját.

Lesz fényfestés, égi vetítés, filmvetítések, a 120 éves Mai Manó Ház kiállításai, archaikus technikák, kétóránként cserélődő kiállítások, performanszok, koncertek és tárlatvezetések, utcai jelmezes fényképezkedések, családi nap, múzeumpedagógiai programok, Vírus Est, művészeti vásár, képnéző show, kortárs fotósok és fotók minden mennyiségben.

A filmesek sem maradnak filmek nélkül. Az Urániában már hömpölyög a spanyol filmhét. Széles kínálatból lehet válogatni, többek között a torreádor Hófehérke (Hófehérke) drámai hangulatú, érzelmeit elnyomó, majd önmagára ébredő fiatal lány (Ne félj!) és a portugál-spanyol határ mentén játszódó, a nihilizmus, a fantasztikum és miszticizmus határait feszegető (Arraianos) filmek közül.

Bulizni egész hétvégén lehet a Kőleves kertben, ahol kerti nyárbúcsúztató bulit tartanak három napon át, és ahol Mezősímán simán zenél. A Mika Tivadar beöltözve vár a gengszterpartin. A terézvárosi búcsún a kétnapos programkínálat mellett, szombaton este a Magashegyi Underground ad  ingyenes koncertet.

Tovább


Reblog