Budapesten nem nyitnak az uszodák a lakosság számára és a Nemzeti Sportközpontokhoz került felújított Dagály fürdő nyitásásáról is hallgatnak az illetékesek.

 

Csak a sportolók számára nyílnak meg a Nemzeti Sportközpontok üzemeltetése alatt álló uszodák, többek között a lakosság számára közkedvelt Sport uszoda, a Komjádi és a Duna Aréna.

Dagály fürdő Uszoda Nemzeti Spotközpontok Duna Aréna​A fővárosiak mintegy féltucatnyi 50 méteres uszodát használhattak a vírusidőszak előtt úszásra. Ezek közé tartozik a Dagály fürdőben található kedvelt 50 méteres uszoda is, amiről azóta nem is lehet információt kapni, amióta a Nemzeti Sportközpontok kisajátította magának a fürdőt és Budapest Gyógyvizei és Hévizei Zrt.-vel március 31.-i hatállyal megszüntette az üzemeltetési szerződést.

Dagály fürdő Uszoda Nemzeti Spotközpontok Duna Aréna
Fotó: @termalfurdok.com


Az összes budapesti 50 méteres uszodának korlátozása érthetetlen annak fényében, hogy a strandok és minden más tömegképző hely kinyíthat és a klóros víz nem élteti a vírust.

 A Dagály fürdő elhappolása már nem csak az úszókat, hanem az évtizedek óta odajáró fürdőzőket is érinti.

A szerződésbontás óta, a Dagály fürdőről semmilyen információ nem szivárgot ki.  Az MNSK mintegy nem létező fürdőről, semmilyen információt nem közöl. A fürdőnek eltüntek az információs és közösségi oldalai, az MNSK pedig nem tartja méltónak, hogy oldalán önálló page-oldalt hozzon létre a fürdő számára. Ha nincs hír, nincs oldal alapon gondolom.

De a fürdő létezik.

Vajon a nagy hallgatásnak lehet-e az a valós üzenete, amit a bezárás előtt is rebesgettek a fürdőzők és a dolgozók, hogy a Dagály fürdőt ki akarja sajátítani az MNSK a sportolók számára?!