Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nézd meg nyitás előtt a négyes metrót!

Az izgalom a tetőfokára hág, a visszaszámlálás már megy, mindjárt megnyílik a négyes metró. Mi a múlt hónapban megnézhettük egy ún. exkluzív bejárás keretében, akkor cikk lett belőle, nem poszt, most viszont iderakom, hogy itt is meglegyen. A képre kattintva az összes megálló előjön. VIGYÁZAT, spoilerezés!!

Fotók: Mudra László

négyes metró bikás park Ez itt a Bikás park, de kattintásra jön a többi is!

Ez pedig itt a Sc.Art együttes - ifj. Kurtág György, Márton András és Lengyelfi Miklós a KFT-ből -, akik sci-fi hangulatú helyszínt kerestek űrhangokra (?nem az van, hogy az űrben nincsnek hangok??) épülő, A jól temperált univerzum című albumuknak. A II. János Pál pápa téren találták meg a hangulatot. Amúgy én a Kálvin téren, a két metrót összekötő alagútban forgatnék videóklipet, főleg, ha indie zenekarom lenne. Egész pontosan ott, ahol a lenti kép készült. Ha metált nyomnék, akkor a Gellért téren csinálnám a klipet, jazz-számhoz vagy más Igényes zenéhez pedig a Rákóczi tér teátrális kialakítása passzolna.

Kálvin tér

(Ide kattints, ha követni szeretnéd a blogunkat!)

Tovább


Exkluzív videók a négyes metróból!

Vadiúj felvételek: az összes állomás látható a videókon a pénteki nyitás előtt három nappal. A videókat nem mi csináltuk, hanem a budapestvideo.hu-tól kaptuk. Korábbi képes-szöveges anyagunk a négyes metró valamennyi állomásáról itt.

Érdemes kitenni nagyba a videók alatti jobb alsó gomb benyomásával!

(Ide kattints, ha követni szeretnéd a blogunkat!)

Tovább


Kis bepillantás a négyes metróba - mozaikfilm

Több, a négyes metró megállóin dolgozó cég közös promóciós videója ez, mely a leírás szerint a "metróépítés varázslatos földalatti világába" kalauzol. Sok szó esik a mozaikburkolatokról, készítésüket meg is mutatják a filmben. Vannak benne unalmasabb és izgalmasabb részek, de a legjobb, hogy egy-két megállót szépen meg lehet nézni. Vagy ahogy a készítők írják, aki ráklikkel a videóra, "az elsők között láthatja, milyenek is lesznek az egyes állomások".

Mint kiderül, egy Kodály-mű dallamának a kottáját is kirakják az egyik megállóban. Hogy spoilerezzünk kicsit: a kottamozaik a Kálvin téren lesz.

(Ide annak érdemes kattintani, aki nem akar lemaradni posztjainkról!)

Tovább


Jövőre végre csatlakozni kéne ehhez a mozgalomhoz!

Vasárnap volt a No Pants Ride (kb. Nadrág nélküli metrónap), ami 2002-ben indult New Yorkban, de 2014-ben már ötven nagyváros részt vett benne - például Prága is. A lényege az, hogy január közepén nadrág / szoknya nélkül, alul csak fehérneműben metróznak a mozgalom résztvevői. Elképesztő muri, mivel benne van annak a lehetősége, hogy letartóztatják az embert.

Az első videóban a bostoniak nagyon profi (és hosszú) videója a mozgalomról, a második a tavalyi New York-i eseményről szól. Az idei videók ide kattintva nyílnak, itt pedig egy történelmi áttekintés a kezdetektől.

via

Tovább


Néhány példa az új metrójelzések közül

Megérkeztek Nagy Dániel és Orbán Péter - azaz a Hidden Characters grafikai design stúdió - győztes tervei; ezek lesznek a metró, a HÉV és a dunai hajójáratok új jelzései. A terveket kedden, a 7. Graphifest megnyitóján, a Design Terminálban (DT) mutatták be a BKK és a DT közös pályázatán.

Képek: Hidden Characters stúdiómetró

metró


Hogy mikor kerülnek ki ténylegesen az utcákra, egyelőre nem lehet tudni, annyi biztos, hogy a közlekedési vállalat egy ideje egységes tájékoztató és irányító rendszert szeretne.

Nemsokára egy villáminterjú jön a szakállas alkotókkal, addig is: hogy tetszik?
hidden characters
(Ide érdemes kattintani, ha nem szeretne lemaradni posztjainkról!)

Tovább


Így eszi meg a cipőt a mozgólépcső

Éppen a metró tetején álldogáltunk, amikor arra lettünk figyelmesek, hogy egy ábrándos tekintetű fiatalembernek bekapta a lábát a mozgólépcső. Íme a horrorisztikus elemeket is tartalmazó, de happy enddel végződő történet képekben:
beragadt lábFotók: Hajdú D. András
A srác bal cipőjének az orrát kapta be a mozgólépcső, mert kicsit elbambult és nem emelte fel időben a lábát. Pedig direkt megnéztük: piktogram figyelmezteti a metrózókat, hogy a lépcső végén nagyot kell lépni. Nem merjük elképzelni, mi lett volna, ha strandpapucsot hord vagy netán kutya.
beragadt lábEgy másik utas erős lélekjelenléttel rácsapott a stop-gombra, mire a mozgólépcső megállt. A fiatalember tanakodott kicsit, majd úgy döntött, biztos ami biztos, kilép csapdává változott cipőjéből.
beragadt lábFél perc múlva már a hangosbemondó is reagált a történtekre, és odaküldött egy metrószakembert.
beragadt láb
A szakember megérkezésééig a fiatalember a várakozás izgalommal teljes pillanatait élte át.

Tovább


Ötletes time-lapse a budapesti közlekedésről

Szakít a szokásos műfaji klisékkel, és egész izgalmasan, gyakran testközelből mutatja be a budapesti tömegközlekedést Pátzay Ádám 14 perces time-lapse videójában. Nyolc hónapig fotózta a metrót, a villamosokat és a közlekedőket, egészen pompás végeredménnyel. Klassz helyszínek, remek ritmusváltások és a time-lapse műfaj elmaradhatatlan eleme, az égbolt természetesen innen sem hiányozhat. Érdemes kirakni nagyba és HD-minőségbe:

Pátzay ÁdámPátzay Ádám (kép innen)

Tovább


Újabb menő dolgok a hármas metróból

Tovább hasít a hypeandhyper-csoport 3-as metró témában. Ezúttal a megállókban található székek sokféleségére mentek rá, pompás anim-giffel. Itt és itt. (Az első rész pedig itt.)

hypeandhyper
via és

Tovább


Vannak színek a metróban!

M3 - The Colors of the Metro címmel készítettek csodás hangulatú videót a hypeandhyper oldal készítői, melyben egyebek mellett megmutatják, hogy a szürkén kívül is vannak színek a hármas metróban. A rengeteg szürke a videó elején csak bevezetés, ami után még szembetűnőbb a bámulatos kontraszt.



még több infó és forrás

Tovább

12
»

Reblog