A nyári időszakban a koncert- és fesztiválkínálat mellett Budapest tábori palettája is annyira sajátos és színes, hogy még július végén és augusztusban is több olyan lehetőség kínálja magát, amiért érdemes a fővárosban maradni vagy ide jönni. Összeszedtünk néhányat.

tábor nyári tábor napközis tábor

Budapest Cityscape a városi művészet kétnyelvű tábora, ahol szobrászként vagy festőként lehet elemezni, kutatni, felfedezni a város rejtett tereit, ismeretlen arcát. Az inspirálódást koncentrált műhelymunka követi, amelyet a Corvin-rajziskola művészetpedagógusai vezetnek. A táborra július 25-ig lehet regisztrálni. 

tábor nyári tábor napközis tábor

Robotikatábor a Cubelets-féle intelligens építőkockák interaktív használatán alapuló tananyagra épül, ami az algoritmikus gondolkodás alapjaiba vezeti be az ifjú táborozókat játékos és kooperatív úton. A robotika mellett a gyerekek angol-, tenisz-, kézműves és magyar mint idegen nyelv foglalkozásokon is részt vehetnek.  

tábor nyári tábor napközis tábor

A népszerű Legótábor Budapesten két helyszínen, a II. és a XVIII. kerületben várja az építőjátékosokat. A tábor, ahol egész nap építeni lehet. A műanyag építőkockák vezérelte világban a terepasztal-építéstől és csoportos építőversenyekig kalauzolják a gyerekeket a szakképzett pedagógusok. 

tábor nyári tábor napközis tábor

Egyedi táborba hívja az alkotókedvűeket a CaritArt Művészeti Egyesület. Az alapítvány budapesti telephelyén, ahol egy héten keresztül van lehetőségünk a könyvkötészeti technikák elsajátítására, úgy, hogy közben felújíthatjuk és újraköthetjük régi könyveinket.

tábor nyári tábor napközis tábor

A legdrágább táborok közé tartozik a Budapesti Állatkert Zoo tábora, ami tartalmas, érdekes kihívások elé állítja a fiatalokat. Az egy hetes turnusok alatt a gyerekek megismerkedhetnek a Földön élő állatvilág apraja-nagyjával, elsajátíthatják az állatokról való gondoskodás rejtelmeit, és mindezt kézműves foglalkozások és a cirkusz fűszerezik.

tábor nyári tábor napközis tábor

Beteg és fogyatékossággal élő gyerekek táboroztatását vállalja fel a Bátor Tábor népszerű vállalkozása. A Bátor Tábor több táborozási lehetőséget kínál. A nyári, nem speciális turnusokra a daganatos, cukorbeteg, hemofíliával, krónikus ízületi gyulladással és IBD-vel kezelt 7–18 éves gyerekek jelentkezését várják. Itt közel annyi vagy több önkéntes segíti a táborba érkező gyerekek jól létét.

tábor nyári tábor napközis tábor

Egy kicsit átlépve Budapest határait igazi természetbúvárkodási lehetőséget kínál a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága. A 9–12 éves természetbúvároknak szóló tábornak a Királyréti Hiúz Ház ad otthont. A napi programok közt a kis természetbúvárok megismerkedhetnek a vizek, odúk, bányák lakóival. Túlélésre ösztönző és tájékozódást segítő terepi játékok fűszerezett kirándulásokkal ismertetik meg a gyerekeket a Királyrét növény- és állatvilágával. 

tábor nyári tábor napközis tábor

S az utolsó helyszín a Tábor Anyunak, már csak az ötlet miatt is megéri!