Urbánus/külvárosi érdekességek a világ több pontjáról. Főleg street art, de van köztük elhagyott külváros is.

1. Őrületesen menű VJ-projekt Sao Paulóból, amint egy fényember suhan/úszik át a városon (épületeken, metrón, járdán stb.). Látványos és ötletes, a VJ Suave nevű VJ-duó munkája. Itt van tőlük egy vadiúj, legalább ennyire jó filmecske Brazíliavárosból.

2. Gördeszkázó fénycsontvázak az éjszakában - egy Los Angeles-i illusztrátor, Darren Pearson munkája. Pearson komplex fényképeket készít, egyiknél sem használ photoshopot, hanem hosszú expozíciós idejű technikát használt, és ledes fényfestést (bármit is jelentsen ez).
3. Pozitív üzenetű street art ugyancsak LA-ből a Venice nevű városrész aszfaltjáról. Stencil!
street art street artstreet art4. Párizs szokatlan arca tárul fel egy külkerületi kísértetvárosból: Goussainville-Vieux Pays eredetileg egy mezőgazdaságra berendezkedett kis falu volt 20 kilométerre Párizs belvárosától. Egészen 1972-ig, amikor is Goussainville lakói egyszerre csak a frissen elkészült Charles de Gaulle reptér légifolyosója alatt találták magukat. Innentől kezdve az ereszkedő és emelkedő gépek zaja annyira elviselhetetlenné tette itt az életet, hogy a település gyorsan elnéptelenedett és szellemváros lett belőle.
szellemvárosszellemváros
Fotók forrása és még több kép a szövegben látható linkeken.