Túl mindenki Jégbüfé-bezárási riadalmán, megnéztük, milyen a Brudern-házból kiköltözött cukrászda új valóságában. Az új büfé a Petőfi utcába, a Brudern-ház másik oldalával szemközti Károlyi-Trattner-házba költözött. Nem lehet nem észrevenni, mert hatalmas, kivilágított transzparensek és nyilak jelzik az új helyet.

jégbüfé cukrászda

 A Jégbüfé nem szűnt meg, csak átalakult.

jégbüfé cukrászda

Az új Pesti Jégbüfé (a Fény utcában van a Budai Jégbüfé) megújult arculattal várja az édesszájúakat és a kevésbé édesszájúakat.

jégbüfé cukrászda

A tükrös megoldással nagyobbnak tűnő üzlet nem feltétlenül nagyobb, mint az előbbi. A helyiségben külön elszeparált kistermének köszönhetően a vásárlórészlegtől való elszeparálódásra is van lehetőség. 

jégbüfé cukrászda

jégbüfé cukrászda

A dizájn első pillanatra tetszetős, de már egy eszpresszó mellett az igazolódik, hogy csak tetszetős, és nem feltétlenül igényes kivitelezés műve. A falakon Bruno Bourel fotóművész fekete-fehér, felnagyított fotói láthatóak, a régi Jégbüfé utolsó éveiről, ami keveredik az egyéb felületek jelentéktelenebb fotóival és a jól kinéző, de Budapesten egyre több helyen használatos grafikai elemekkel.

jégbüfé cukrászda

Meggyőződésem, hogy a bejárati ajtónál falra helyezett, esztétikailag teljesen felesleges fotók nélkül is bemennek az emberek a cukrászdába, már csak azért is, mert szeretik a Jégbüfét.

jégbüfé cukrászda

A hely előnye, hogy a cukrászda elé ki lehet ülni, akár még ebben a hideg évszakban is.

jégbüfé cukrászda

A sütemények, mint eddig, finomak, a kiszolgálás gyors, avagy mint ahogy eddig is, bőven lesz közönség, amely az előző büfé méltó utódjának tartja majd. Azt pedig nem is tudjuk, hogy vajon visszakapja-e a helyét a felújított épületben, talán majd 2018-ban.

Fotók: Szerkesztő