Tegnap este volt a megnyitója A Jó város című eseménynek a Toldi Moziban. A rendezvény kiállítással, könyvbemutatóval és filmekkel próbál közös gondolkodást elindítani a városok megállíthatatlan növekedési és túlnépesedési problémáiról.

A Jó város című "bringás" kiállítás a városi kerékpározást, a városi kerékpáros közlekedés sajátos fejlesztési lehetőségeit, a zöld közlekedési formákat bemutatva érvel a biciklis kultúra fejlesztése mellett.

A bemutató után a Cities on Speed sorozatból a Shanghai Space című filmre ültünk be, ami egy amatőr fotós fényképezőgépén keresztül eleveníti meg Shanghai történetét és a fejlődés társadalomra gyakorolt hatását.

Mi lesz ma? A rendezvény ingyenes!

A Dán Nagykövetség jóvoltából budapestre érkezett Jan Gehl a világhírű városépítész. Gehl munkájának köszönhető, hogy a dán főváros évek óta vezeti a világ legvonzóbb városainak listáját. Ma este 18.00 órától dedikálja "Élhető város című könyvét. A könyvbemutatón Finta Sándor, Budapest főépítésze beszélget vele.

Ezt követően két városfilmet lehet megnézni.

19:30-tól a Cities on Speed:Mumbai Disconnected című filmjét, amely bemutatja Mumbai fojtó, kaotikus közkedési hálózatát, a folyamatos fejlesztés fokozódó negatív hatásait. Amikor, egyszercsak egy civil szerveződés szembeszáll a városvezetéssel....

20:30- Cities on Speed: Bogotá Change - Kolumbia fővárosa, Bogotá a világ  egykori legveszélyesebb nagyvárosainak egyike volt, addig amíg 1995-ben Antanas Mockus polgármester rendhagyó eszközökkel meg nem változtatja a bűnős várost.

Bővebben: http://toldimozi.hu/programok/jo-varos

Esemény: https://www.facebook.com/events/380756768743539/?fref=ts