Néhány-sok(k) program a hétvégi kínálatból. Erős a program és minőségi a választék minden műfajban.

Péntek este Manu Delago hangjével érkezik az A38 hajóra. Björk, a Cinematic Orchestra és Anoushka Shankar állandó zenésztársaként is jegyzett Delago a kortárs art-pop egyik legjobb ütőse. Delago a hajón legújabb lemezét mutatja be zenekarával.

hétvégi programajánló hétvégi program

A Trafóban pénteken és szombaton a Zöld-foki-szigetek koreográfusa és táncosa, Marlene Monteiro Freitas szürrealista, barokk, furcsa alkotásával rombolja le képzeletünk határait, de nagyon!

hétvégi programajánló hétvégi program

Nem árt azt sem tudni, hogy a Trafóban meghosszabbították február 7-ig a Hangjaink című kiállítást, amely Budapest eddigi legnagyobb szabású japán kortárs művészeti kiállítása, amely a japán hangművészetre koncentrál, és a japán kultúra hanghoz való viszonyát vizsgálja. 

hétvégi programajánló hétvégi program

Péntek és szombat este az RS9 színházban Ibsen utolsó drámáját nézhetjük meg, amelyet nagy eséllyel August Rodin szobrász élete ihletett. Vasárnap délelőtt pedig A szorgalmas és a rest lány című előadással várják a gyerekeket, hogy részt vegyenek a két lány vándorútján. 

Van egy színészzenekar, az A.K.T., ami kis hamisítással 10 éve a Merlin Színházban kezdte a pályafutását. A zenekar alapító tagjai, Nemes Szabina, Miklusicsák Alíz, Palóc Eszter és Takács Paulina francia majd olasz és magyar sanzonokból álló, nem felejthető összeállítással léptek színpadra. A 10 éves jubileumi koncerten a Mika Tivadar mulatóban a 10 év alatt fellépő előadók majd' mind ott lesznek. A koncertet a FrenchConnection 5.0 parti követi SelectorKA-val és Dj Maandjettel.

hétvégi programajánló hétvégi program
Teltházas napok (Art+Cinema)

A francia filmkultúra több jeles alkotását is láthatjuk a vasárnap záró Budapest Pride Filmfesztiválon. A fesztiválnak helyt adó Art+Cinema filmszínházban hat kontinensről érkező több mint 30 játék-, dokumentum- és rövidfilmet vetítenek le. A fesztivált a Magyarországon először látható Freeheld című filmmel nyitották meg, Julianne Moore és Ellen Page főszereplésével. A vetítéseket kerekasztal-beszélgetések színesítik.

A hétvégén két pizsamás buli is várja az aprócseprőket (a szülők nagy örömére). 

hétvégi programajánló hétvégi program

A Tropicarium péntek esti Da Vinci ismeretterjesztő pizsamapartiján cápákkal, rájákkal, aligátorokkal alhatnak együtt a résztvevők egy izgalmas éjszakai kalandtúra és számos új ismeret elsajátítása után.

hétvégi programajánló hétvégi program

A Bálna az idén először rendezi meg a Jégpályák éjszakája rendezvényt, avagy egy jégfarsangot. Délután 4 órától csak a skacoké lesz a nem mellékesen ingyenesen használható jégpálya, belépés viszont szigorúan minimum maszkban, maximum farsangi jelmezben. A farsang után diszkó, farsangi fánk és a felnőttek jégpályafoglalása következik. Ezen az estén éjfélig használható a jégpálya.

hétvégi programajánló hétvégi program

Szombaton a Gdanskban ismét Pierogi nap lesz céklalevessel, asztalt foglalni érdemes. 

A Müpában Jazz Showcase fesztivál van péntektől vasárnapig. A fellépők közt a Laszlo Gardony Triót, Binder Károlyt és kvartettjét, valamint három fiatal jazz-zongoristát üdvözölhetünk. 

hétvégi programajánló hétvégi program
Caption

A Fogaskertben szombat este végre meghallgathatjátok, Dj Set formájában a Liza és a Rókatündér lemezt DJ Von yodi és DJ Gandharvara tolmácsolásában. 

Ugyanezen az estén az Akvárium klubban Intim torna Illegál születésnapi koncert, pénteken meg Kiscsillag koncert lesz. 

A kiállítások közül kiemelném a Next Art galériában Papp Sándor Dávid Handicap című kiállítását. A kiállítás kérdez: „Vajon mi szükséges a dolgok helyes működéséhez, és mi az a legkisebb hátráltató tényező, amelynek jelenléte már az élmény elvesztéséhez vezet?” A kiállítás és a néző válaszol.