Miközben az ország nagy része az Eb-re kijutó foci válogatottra és a vébére kijutó magyar férfi kézilabda-válogatottra figyel, szombaton a Kőér utcai uszodában is figyelemre méltó sporteseményre készülnek, az ország első Swimathon versenyére.

swimathon 2016 úszás kampány adománygyűjtés közösségi ügyek

A Swimathon 2016 nem egy szimpla úszóverseny, hanem egy olyan adománygyűjtő kampány, ahol helyi közösségek fontos céljaik megvalósítására gyűjtenek. 

swimathon 2016 úszás kampány adománygyűjtés közösségi ügyek
a csapatkapitányok

Az idén 4 szervezet szimpatizánsai állnak a rajtkőre.

  1. A Ferencvárosi Felépülési Központ célja, hogy a Kék Pont Alapítvány közel húsz éve működő ferencvárosi drogambulanciáját és drogkonzultációs központját olyan felépülési központtá alakítsa át, amely eszközeiben és szolgáltatásaiban az elmúlt évek dizájnerdrog-robbanására adhasson érdemi, hatékony reakciókat.
  2. A Déméter Alapítvány a csontvelő-transzplantáción átesett gyerekek családjait befogadó, 2006-ban nagy társadalmi összefogással megépülő Démétér Ház bővítéséhez gyűjt támogatást.
  3. A Ferencvárosi Közösségi Alapítvány - egyben a Swimathon szervezői is - helyi közösségi programok megvalósításáért kampányolnak.
  4. A József Attila-lakótelepi Anyaközpont közösségi teret épít. A Kikötőt az Anyahajónak programjait nem várt siker övezi, ezért is fontos, hogy a kezdeményezés állandó, használható otthonra leljen.   
swimathon 2016 úszás kampány adománygyűjtés közösségi ügyek
Kadlecsek Krisztián, a Swimathon műsorvezetője víz alatt

A gyűjtésben 1 hónapja 63 jól és kevésbé ismert ember vesz részt, akik kiárusítják úszó-kilométereiket. Az összegyűjtött összeget pedig az alapítványoknak ajánlják fel. 

swimathon 2016 úszás kampány adománygyűjtés közösségi ügyek
spenót a vízben

A kampányban olyan közismert arcok vesznek részt, mint Ragályi Elemér operatőr-filmrendező, V Ügynök, a Tilos Rádió 7térítő című műsorának társ-műsorkészítője, Tóth Zoltán (Spenót) a Puszi együttes frontembere, Szemere Katalin újságíró, Sándor Erzsi és még sok fontos ember. 

Van, aki jól úszik, van, aki jól kampányol. Két nappal az esemény előtt már több mint 6 millió forintot gyűjtöttek össze, és több mint 1000 támogatót szereztek.