Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Terézváros mentőcsomaggal támogatja a bajban lévő vendéglátósokat

A terézvárosi önkormányzat több opciósmentőcsomaggal támogatja a járvány miatt nehéz helyzetbe került helyi vendéglátóipart.

 


A támogatás fő elemei:

  • Az önkormányzati helyiségek bérlőinek, csak a közös költséget kell fizetni 2021. március 1. és 2021. május 31. között,
  • 2021. június 1-től augusztus 31-ig a bérleti szerződés szerint fizetendő, kedvezménnyel nem érintett bérleti díj 50%-át kell fizetni.
  • Teraszengedélyt igénylőknek nem kell közterület-használati díjat fizetni teraszengedélyre 2021. március 1. és augusztus 31. között,
  • 2021. szeptember 1-től év végéig a közterület-használati díj 50%-át kell megfizetni a teraszengedélyek igénylésénél,
  • három munkanapon belül elbíráljuk a kérelmét annak, aki a korábbi engedélyének megfelelően kéri újra a terület használatát,
  • parkolóhelyekre is engedélyezzük a teraszhasználatot egyedi elbírálással. 
  • Nem kell fizetni felügyeleti díjat 2021 első félévére.                                                           

Kampány indul annak érdekében, hogy a terézvárosiak a helyi vendéglátósok szolgáltatásait részesítsék előnyben.

támogatás turizmus covid vendéglátás terézváros

Tovább


Ilyennek kell lennie egy jó belvárosi térnek! 

A Terézvárosi Hunyadi tér pár évvel ezelőtt még nem tartozott a legkedveltebb terek közé. Elhanyagolt, lepusztult állapota, unalmas játszótere is inkább más játszóterekre irányította a családokat.

Hunyadi tér Terézváros VI. kerület

A pár éve felújított tér viszont most olyan, mintha eddigi "pályafutása" csúcsán lenne.

Hunyadi tér Terézváros VI. kerület

Hunyadi tér Terézváros VI. kerület

.Gondozott zöldfelületek, tisztán tartott terek, karbantartott padok és közösségi terek fogadják az ide érkezőket. 

Hunyadi tér Terézváros VI. kerület

Hunyadi tér Terézváros VI. kerület

A kisebbeket felújított játszótér várja, mellette fitneszpark, új, nem betonalapú pingpongasztalok és sportpálya szolgálja ki a nagyobbakat vagy épp a felnőtteket.

Hunyadi tér Terézváros VI. kerület

 Hunyadi tér Terézváros VI. kerület

Hunyadi tér Terézváros VI. kerület

Hunyadi tér Terézváros VI. kerület

Hunyadi tér Terézváros VI. kerület

Hunyadi tér Terézváros VI. kerület

Hunyadi tér Terézváros VI. kerület

Hunyadi tér Terézváros VI. kerület

A tér közepén, a szökőkúttal átellenben található zenepavilonban koncerteket rendeznek. A tér egyik, csarnok felőli bejáratánál pedig egy kis pavilonban kávézni és szendvicset fogyasztani is lehet.

Tovább


Marad-e bazárhangulat a Teréz körúton?

Vajon lesz-e annyira hatékony a Teréz körúti portálprogram, mint az Andrássy úton, ahol már szinte minden üzletportál ízlésesen, a városképet gazdagítva kínálja szolgáltatásait?

A nyáron elindított Teréz körúti portálprogram abból a célból jött létre, hogy a lakosság, a tulajdonosok és az önkormányzatok együttműködésével vonzóbbá tegye a körúti üzletsorok megjelenését. A program lendületes, tetszetős honlapja az üzlettulajdonosok számára nyújt segítséget a Teréz körúti homlokzatok feltárt problémáinak bemutatásával. Iránymutató javaslatokat nyújt az üzlettulajdonosok számára abban, hogy a Terézvárosi Építészeti szabályzat figyelembe vételével hogyan tudnának hozzájárulni a Nagykörút egységes és elegáns portálsorának kialakításához.

A terézvárosi honlapon lehetőség van megnézni az épületekre vonatkozó legfontosabb adatokat (építés éve, építész/építtető neve, helyrajzi szám). Megmutatja a kerületi főépítészeti iroda által feltárt problémákat, és példát mutat arra, hogy milyen megoldással igazodhatna a üzlettulajdonos az építészeti szabályozás betartásával egy szebb, elegánsabb nagykörúti arculat kialakításához.

Meglévő állapot

Feltárt problémák

Példa javasolt megjelenésre

A körúti tolakodó, vizuális káosz persze nem szüntethető meg könnyen. A virtuális városi kalandozásra, konzultációra lehetőséget adó honlap nem feltétlen ér célba a tulajdonosoknál. Az áprilisban életbe lépő önkormányzati rendelet, a településképi bejelentési és kötelezési eljárás alapján az önkormányzat kötelezheti a tulajdonosokat arra, hogy az utcaképbe nem illő üzletrészeket elbontsák, sőt bírságot is kiszabhat ellenszegülés esetén. Bagi Borbála, a főépítészi iroda munkatársa elmondta, a portál elindítása óta még nem valósult meg egy olyan kirakat- vagy portálátalakítás sem, amit ez a program hívott volna életre. Mindemellett nem is lenne életszerű, mert a vonatkozó rendeletek szigorú eljárásrendjében még egy program lebonyolításához, megvalósításához is kevés volt az idő.

A program sikerességében bízva pozitív elmozdulásnak tekinti, hogy a portál működése óta már jött létre olyan együttműködés, amelyben az önkormányzat és az üzlettulajdonos közös gondolkodással alakítja ki az üzlethelyiségeihez tartozó utcai portáljait.

Képek forrása:

http://www.terezvaros.hu/Terez_koruti_portalprogram/weboldal/

IWC üzlet, 15 rue de la Paix, Párizs (2012) - Forrás: http://www.watchpro.com/13588-iwc-opens-boutique-in-paris/ 

Budapest VI., Oktogon, Teréz körút a Nyugati pályaudvar felé nézve 1900-ban. Forrás: http://www.fortepan.hu/

Tovább


Versfröccsben a torreádor Hófehérke - hétvégi mix

A hétvégi programajánlónkban elég lenne csak a designhétről írni, és már azzal kimerítenénk mindenki hétvégi kapacitását. A Magyar Formatervezési Tanács angol nyelvű térképpel rukkolt elő a design világnapján. A térkép és mobilalkalmazás Budapest designértékei között navigál. Közel 150, tematikus csoportokba rendezett budapesti designboltról, galériáról és múzeumról nyújt alapinformációkat.

Az Erzsébet téren mindenkit várnak az Art Market kiállítói. Idén Berlinre és az Art Photo Budapestre fókuszáló piacon 500 művész mutatkozik be. Október 9. és 12. között magyar és angol nyelvű tárlatvezetés kapcsolódik a programhoz.

A Wamp vasárnap a Millenárison a Wamp exluzívval várja az érdeklődőket. A bemutatón a Wamp történetének legtehetségesebb tervezői mutatkoznak be vadonatúj kollekcióikkal. Olyan alkotóké a főszerep, akik a korábbi években elnyerték a rangos Hónap Designere díjat, illetve résztvevői voltak a kizárólag pályázati úton elnyerhető Wamp+ megjelenéseknek.

A Café Budapest rendezvényei közül én leginkább az irodalmi kínálatban fürdőznék.Versek szódával sorozatban Kiss Judit Ágnes versel, zenél és játszik.  Az Irodalmi vándorcirkuszban ma este Keresztury Tibor és Víg Mihály együtt „boldogítja” a hallgató közönséget a Kisüzemben, míg holnap Dr. Máriás és Grecsó Krisztán a Kék Lóban.

Fotóutca október 12-ig várja a fényképezés iránt érdeklődőket a Nagymező utcában, a Capa Központban és a Mai Manó Házban ingyenes programjaival. Láthatjuk Wim Wenders és Juliano Ribeiro Salgado The Salt of the Earth című filmjének bemutatóját.

Lesz fényfestés, égi vetítés, filmvetítések, a 120 éves Mai Manó Ház kiállításai, archaikus technikák, kétóránként cserélődő kiállítások, performanszok, koncertek és tárlatvezetések, utcai jelmezes fényképezkedések, családi nap, múzeumpedagógiai programok, Vírus Est, művészeti vásár, képnéző show, kortárs fotósok és fotók minden mennyiségben.

A filmesek sem maradnak filmek nélkül. Az Urániában már hömpölyög a spanyol filmhét. Széles kínálatból lehet válogatni, többek között a torreádor Hófehérke (Hófehérke) drámai hangulatú, érzelmeit elnyomó, majd önmagára ébredő fiatal lány (Ne félj!) és a portugál-spanyol határ mentén játszódó, a nihilizmus, a fantasztikum és miszticizmus határait feszegető (Arraianos) filmek közül.

Bulizni egész hétvégén lehet a Kőleves kertben, ahol kerti nyárbúcsúztató bulit tartanak három napon át, és ahol Mezősímán simán zenél. A Mika Tivadar beöltözve vár a gengszterpartin. A terézvárosi búcsún a kétnapos programkínálat mellett, szombaton este a Magashegyi Underground ad  ingyenes koncertet.

Tovább


Reblog