Szeptember 29-e, a kávé világnapja alkalmából már a hétvégén is a kávét, a kávézást népszerűsítő programokat rendeztek több budapesti helyszínen.

Ma az Erzsébet téren egy hatalmas, a Hello Wood csapata által épített kávéscsészébe lehet beülni, és még egy csésze különleges kávét is kínálnak a vendégeknek. 

A szervezők jóvoltából átmenetileg megnyílik a legendás Japán kávézó az Andrássy úton, az Írók könyvesboltjában. A kávéház nevét színes, növényi ornamentikával díszített fali csempéiről kapta. A Japán kávézó híres emberek kultikus találkozó helye volt abban az időszakban, amikor Budapestet a kávéházak városaként is emlegették. A kávéház törzsvendége volt többek között Kassák Lajos, Szép Ernő, Tersánszky Józsi Jenő, Rejtő Jenő, Bródy Sándor, József Attila, a Latabár testvérek és Kellér Dezső is. 

Budapest kávéváros címmel városi sétát szervez a Hosszúlépés. Járunk? csapata.

Az eseményre a honlapjukon lehet jelentkezni.

Ebből az alkalomból a pont!budapest is kiválasztott egy kávézót. A Fekete újhullámos kávézó másfél évvel ezelőtt alakult, a Múzeum körúton, az ELTE épületeivel átellenben, közel a Károly-kerthez. A mintegy 11 négyzetméteren működő kávézó, amelyhez egy bérház belső udvara is kapcsolódik, a specialty coffee szisztémáján alapul.

Arabica típusú kávéik közvetlenül az ültetvényekről érkeznek, az etikus kereskedelem (direct trade) alapelveinek megfelelően. A kávészemeket angol és magyar mikropörköldékben dolgozzák fel. Az olasz pörkölésű kávéknál alacsonyabb koffeintartalmú, világos és zöldpörkölésű kávéik akár a sárgabarack, a jázmin vagy a mandula ízvilágára is emlékeztethetnek. A kávékülönlegességek elkészítéshez tisztított vizet és etyeki termelői tejet használnak. Az áraik kicsit drágábbak a megszokottnál, egy espresso 450, egy cappuccino 600 forintba kerül. A kedves és előzékeny személyzet szívesen válaszol minden érdeklődő kérdésére, és mesélnek arról, hogy mit készítenek a vendégnek.

A kávézás mellett csatlakozni lehet pontgyűjtő rendszerükhöz, ebben az esetben, minden elfogyasztott 9. kávé után 1 csésze kávé ingyen jár.