Ha a Kliknek nem sikerül feldobni a gyerekeket, akkor majd megteszik azt a tűzfalfestmények.  Az elmúlt héten átadott tűzfallal együtt a városban már nyolc iskolában örülhetnek a festett falaknak a diákok, az iskolai dolgozói és a gyerekek szülei.

A Neopaint csoport elmúlt héten átadott több mint 1000 m²-es alkotása a város legnagyobb tűzfalfestménye lett. Az Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskolába festett képen Vidák Zsolt grafikája látható, aki részletgazdag, Rotraut Susanne Berner népszerű böngészőinek világára emlékeztető, vidám, humoros alkotásaival a fiatalok nagy kedvence. Júliusban a művész több grafikáját láthattuk a Telepen a My little Budapest című kiállításon. 

Az erzsébetvárosi „Dobsuliba” házhoz jön az erdei iskolák hangulata: az idei szezonnyitásra készült el a magas hegyek ölelésében megbúvó csónakázó tavat ábrázoló festmény.

Valamikor tavasszal előzte be a testvériskoláját az Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Általános Iskola, ahol a suli belső homlokzatára önmagát tükrözve, mintegy folytatólagosan festették falra magát az épületet, borostyánnal színesítve.

Az erzsébetvárosi tűzfal-rehabilitációs program részeként tavaly a Hernád utcai Baross Gábor Általános Iskola kapott 700 négyzetméteres felületen egy nagy mesevárost. A képen perspektivikusan a mindennapi élet tevékenységeit, többek között dolgozó embereket, autószervizt, focimeccset, folyón evező kajakosokat, parkban piknikező embereket és sárkányeregetést ábrázoltak.

Az előző falfestményektől leginkább a Madách Imre Gimnázium oldalára festett kép tűnik ki. Az itteni illusztráció eltérően az előzőektől, nem a természethez, a játékos hangulati ábrázolásokhoz, a mindennapi cselekvésekhez nyúl, hanem a hetedik kerület egyik emblematikus ütőerét, az Erzsébet körutat ábrázolja

A Dohány utcai általános iskolában is a Dob utcai festmény hangulatára emlékeztető festmény van, de itt patak csörgedezik, heveredni hívó patakparttal.

Még a tűzfal-rehabilitációk hajnalán, 2011-ben festette ki virágokkal a Színes Város csoport az ELTE Bárczi Gusztáv Gyakorló Iskola udvarán található tűzfalat.

2014 szeptemberében pedig a XVIII. kerületi Kandó Téri Általános Iskola szánkózódomb melletti, fás-füves tér közepén álló, fehér kis épületének falaira festettek erdei tájat a Színes Város csoport alkotói.

Fotók:

Alsóerdősori képeket köszönjük Fazakas Pálmának!

Többi kép: Szerkesztői fotók, Neopaint, Színes város fotói
 

(Ha a világért sem maradna le posztjainkról, ide klikkoljon!)